Solo Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Nie wiem co to za kamuflaż, zdjęcie jest małe i niewiele na nim widać, tylko jakieś kropeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Września 2019 Autor Share Napisano 4 Września 2019 (edytowane) http://www.ipmsdeutschland.de/Flugzeuge/Arndt/WK2/Wick.html Może tu lepiej widac Piszę z telefonu, a na telefonie bardzo dobrze widać. Edytowane 4 Września 2019 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Ten kamo to tak nakrapiany chyba na małym ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 To Emil Helmuta Wicka. Boki kadłuba nie były malowany natryskowo. I model pewnie też nie. To prawdopodobnie stippling pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Twarda gąbeczka i niewielka ilość farby. Ja bym tak to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 2 godziny temu, tlb napisał: Chyba, że taki kamuflaż to akurat nie wiele ma wspólnego z malowaniem poniżej 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Września 2019 Autor Share Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Dlaczego? Te kropki, czy co to jest, jak by ktoś się uparł to aerografem by zrobił, a na pewno nie mają milimetra. Szukając aerografu widziałem opisy typu "linia szerokości włosa ludzkiego"... Chociaż ja wziął bym pędzel, o ile w ogóle podjął bym się takiego czegoś. Edytowane 4 Września 2019 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 (edytowane) bo jest to banalne proste do zrobienia, zamiast kropek w ten sposób jak mówisz, czyli na piechotę wystarczy zmniejszenie cisnienia i dokładnie taki wzór się robi. Choc można to jak chłopaki wyżej pisali zrobić ten innymi sposobami. Edytowane 4 Września 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Ja bym to ciepał farbą . Hej . Hello Edytowane 4 Września 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technick Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 6 godzin temu, mbrnnr napisał: To Emil Helmuta Wicka. Boki kadłuba nie były malowany natryskowo. I model pewnie też nie. To prawdopodobnie stippling pędzlem. Koślawe googlowskie tłumaczenie z warsztatu podesłanego przez tlb: "Potem przyszedł czas na Sprenkelvorsatzes mój nowy triplex. Przy niewielkim nacisku i prawie nierozcieńczonej farbie (Vallejo Air) szybko dostaję plamki i, jak sądzę, zrobiłem dobrze." Bobek i push-up78 dobrze prawią. 5 godzin temu, tlb napisał: Dlaczego? Te kropki, czy co to jest, jak by ktoś się uparł to aerografem by zrobił Ci jeszcze bardziej uparci takie kropeczki potraktowaliby jako rozgrzewkę przed właściwym malowaniem . W ramach ciekawostki podsyłam zdjęcia znalezione na fejsbukach. No cuda ludzie wyczyniają aerografami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 5 Września 2019 Share Napisano 5 Września 2019 22 godziny temu, Technick napisał: "Potem przyszedł czas na Sprenkelvorsatzes mój nowy triplex. Przy niewielkim nacisku i prawie nierozcieńczonej farbie (Vallejo Air) szybko dostaję plamki i, jak sądzę, zrobiłem dobrze." "Sprenkel vorsatzes" to chyba tłumaczy się "końcówka do nakrapiania". Faktycznie, do Triplex-a (mam taki aerograf) można było dokupić specjalną głowicę która daje słabą atomizację i pryskanie drobnymi kropelkami. Nazywa się to "sprenkel kappe" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi