Bengal Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Gdzie żeś ty bywał …? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Jaki ładny, wybłyszczony Od razu dwa pytania mi się nasuwają. Jak się ma ten FG-1D do brytyjskich Corsairów? W sensie widocznych różnic z zewnątrz. Czy ten odprysk to taka gruba warstwa lakieru czy może szpachla? Jesli to szpachla, to i tak gdzieniegdzie widać nity na kadłubie i skrzydłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 2 godziny temu, sebastain napisał: Jak się ma ten FG-1D do brytyjskich Corsairów? Tak sformułowane pytanie to temat przynajmniej na solidny esej. Ten konkretny -1D z muzeum? Do których brytyjskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 2 godziny temu, sebastain napisał: J Czy ten odprysk to taka gruba warstwa lakieru czy może szpachla? Jesli to szpachla, to i tak gdzieniegdzie widać nity na kadłubie i skrzydłach Lakier na pokryciu płóciennym odpada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Września 2019 Autor Share Napisano 23 Września 2019 12 godzin temu, kjp_a_man napisał: Gdzie żeś ty bywał …? pozwiedziałem sobie dziki zachód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 W dniu 22.09.2019 o 23:01, greatgonzo napisał: Tak sformułowane pytanie to temat przynajmniej na solidny esej. Ten konkretny -1D z muzeum? Do których brytyjskich? Ehhh - ta odpowiedź powoduje, że jeszcze raz muszę się zastanowić czy chcę budować "jakieś" modele, czy porządne modele. W sumie, to chcę zbudować Corsaira w malowaniu FAA JT260, z numerem bocznym P54, kiedyś budował takiego kolega Mikołaj75. Co prawda mój model revella nie zdeterminował mnie do wiernego odwzorowania bryły korsarza (bardziej chcę poćwiczyć malowanie na podstawie warsztatu wyżej wspomnianego) ale przez zdjęcia z posta chciałem się dowiedzieć o niektóre, najbardziej mogące się wrzucać w oczy detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 JT260 to MkII. czyli -1A. Zatem -1D po służbie w Stanach, Ameryce Południowej, licznych naprawach i renowacjach to nienajlepszy materiał źródłowy. Myślę, że skuteczniej będzie dostosowywać konkretny zestaw do standardu MkII w wątku warsztatowym, albo w poświęconej temu tematowi dyskusji, choć przy założeniach planowanej budowy to raczej to pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 24 Września 2019 Share Napisano 24 Września 2019 JT260 to MkII. czyli -1A. Zatem -1D po służbie w Stanach, Ameryce Południowej, licznych naprawach i renowacjach to nienajlepszy materiał źródłowy. Myślę, że skuteczniej będzie dostosowywać konkretny zestaw do standardu MkII w wątku warsztatowym... A to jest taki wątek https://modelwork.pl/topic/37419-f4u-1d-corsair-faa-p54-revell-172/Tylko jakoś dyskusja się nie klei w nim. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Nowiutkie FG-1 i FM-2(?) na placu fabrycznym Goodyeara, przed wysłaniem do jednostek. W tle widoczne sterowane radiem drony Culver PQ-14. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi