xmald Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Dzięki Marcinowi Ciepierskiemu - mam w końcu model najpiękniejszego moim zdaniem polskiego samolotu - PZL P.8 (oprócz KrUlowej rzecz jasna). Model otrzymałem zaczęty ale reszta roboty, która mi pozostała była prawdziwą przyjemnością. Maziany AK Extreme Metal 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Piękna ósemka. Które konkretnie farbki AK użyłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Prześliczny model, i znakomite zdjęcia ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 1 Października 2019 Autor Share Napisano 1 Października 2019 17 godzin temu, zloty napisał: Piękna ósemka. Które konkretnie farbki AK użyłeś? Dzięki! AK 479, 476 478 i 483 - mieszałem też te farbki ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Fajne to coś. Szachownice na srebrnym płacie wyglądają wyjątkowo ładnie. Blacha bez rowków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 1 Października 2019 Autor Share Napisano 1 Października 2019 Tak, tutaj była gładka blacha na szczęście w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Super malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Piękny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Schludnie i elegancko. BSP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 2 Października 2019 Share Napisano 2 Października 2019 Piękny model , świetnie pomalowany . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 2 Października 2019 Share Napisano 2 Października 2019 Model piękny Pytania odnośnie "maziania"(ha, ha skromniś). Tymi metalizerami malowałeś na goły plastik, czy lepiej najpierw dać podkład? Jak zniosły maskowanie, trzeba np. osłabiać taśmę? Słyszałem że są dobre i patrząc na Twój model doskonale to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 2 Października 2019 Autor Share Napisano 2 Października 2019 5 godzin temu, Marcin K. napisał: Model piękny Pytania odnośnie "maziania"(ha, ha skromniś). Tymi metalizerami malowałeś na goły plastik, czy lepiej najpierw dać podkład? Jak zniosły maskowanie, trzeba np. osłabiać taśmę? Słyszałem że są dobre i patrząc na Twój model doskonale to widać. Wielkie dzięki! Więc generalnie jako podkładu używałem tutaj GX2 - serdecznie polecam. Co do maskowania to nie było żadnych problemów - ja zawsze nieco osłabiam klej taśmy, żeby nie mieć niespodzianek ale żadna sytuacja z zerwaną farbą mi się jeszcze z tymi metalizerami nie zdarzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 8 godzin temu, xmald napisał: Wielkie dzięki! Więc generalnie jako podkładu używałem tutaj GX2 - serdecznie polecam. Co do maskowania to nie było żadnych problemów - ja zawsze nieco osłabiam klej taśmy, żeby nie mieć niespodzianek ale żadna sytuacja z zerwaną farbą mi się jeszcze z tymi metalizerami nie zdarzyła. Teraz to ja dziękuję GX2 już mam, a metalizery AK zamówiłem, na razie dwa na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi