zloty Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Jak wykonać spadochron hamujący? Np taki: Edytowane 5 Października 2019 przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Skomplikowana sprawa. Też chciałem F-4 ze spadochronem, zastanawiałem się nad drucianym szkieletem linek i papierowym wypełnieniem. Ale roboty kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 5 Października 2019 Myśle że bez drucianego stelaża, uformowanego na żarówce (wielkość żarówki zależy od skali, 25w na skale 1:72, 200w na 1:32)się nie obejdzie. A na stelaż i żarówkę, nałożyć chusteczkę higieniczną i namaczać ją wikolem rozrobionym z wodą. Po wyschnięciu wyciągnąć żarówkę i pomalować spadochron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Pomysł z żarówką fajny, ale obawiam się że nie zrobi się wtedy tych charakterystycznych bruzd, jakie się pojawiają w spadochronie gdy jest wypełniony powietrzem. A to cała uroda takiego spadochronu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Trzeba KOPYTO zrobić. Potem znaleźć druciki, które nie opadną pod ciężarem naszego cud-wytworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 5 Października 2019 Panowie widziałem kiedyś zdjęcie konkursowe, tylko nie wiem czy to w polsce czy nie. Był lądujący chyba Su27 ze spadochronem. Poszukam, może uda mi się znaleźć to wrzucę. Solo masz rację. A może uformować głowny stelaż na żarówce, następnie bez żarówki wlutować lub wkleić druty do tego stelaża. I na to nałożyć chusteczkę, namaczać ją i formować tak delikatnie, wtedy by się to udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 (edytowane) W teorii widzę to tak - żarówka, żarówkę oblepić masą jak np. miliput, na to odcięty w połowie balonik i na to stelaż, który po dociśnięciu powinien uformować kopyto. Edit, chociaż chyba prościej byłoby to z samego miliputa ręcznie zrobić Edytowane 5 Października 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Gdyby to było proste to by masę takich modeli było, a nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Sebastian C. zmajstrował coś takiego: Kojarzę, że jest też jakiś produkt wykonany jako wytłoczka vacu, ale skali i typu nie pomnę: ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Nie wiem dlaczego mój post zniknął, więc powtórzę: przecież tam nic nie widać niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 8 minut temu, Solo napisał: Nie wiem dlaczego mój post zniknął, więc powtórzę: przecież tam nic nie widać niestety... Czy chodzi Ci o galerię modelu Sebastiana? Jak klikniesz w niewyraźny obrazek to otworzy Ci się już w pełnej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 No właśnie klikałem i otwiera mi się dalej taki rozmazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Zapisz na kompie i będziesz miał wyraźne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 No nie bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 U mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Może masz konto na Photobuckecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 5 Października 2019 Ja usunąłem konto i mam wyraźne obrazki po kliknięciu. A to jest ten model o którym pisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Dzięki za podpowiedzi. Może SebastianC. podzieli się z nami sposobem wykonania spadochronu w swoim doskonałym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi