Moses Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 6 godzin temu, mirage3 napisał: To była kwestia czasu.... 5 minut temu, rudy0007 napisał: Jedyne co dobre to bułgarskie malowanie. No już nie gadaj. Ten polakko fajny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia W dniu 17.04.2025 o 16:19, mirage3 napisał: Też o tym pomyślałem Edit: Nie miał ten nasz Migacz lewej klapy srebrnej Mial, ale pierwotnie mial w kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Ludzie, zdjęć Mig-a 2015 w kamuflażu jest w necie dużo. Muzikant daje decalsy, czy tak trudno skonfrontować malowanie pudełkowe z oryginalnym??! Problem, bo klapa srebrna??! Była łaciata i wymienili na inną srebrną, bo taką mieli... Trzeba się doktoryzować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Godzinę temu, India napisał: Ludzie, zdjęć Mig-a 2015 w kamuflażu jest w necie dużo. Muzikant daje decalsy, czy tak trudno skonfrontować malowanie pudełkowe z oryginalnym??! Problem, bo klapa srebrna??! Była łaciata i wymienili na inną srebrną, bo taką mieli... Trzeba się doktoryzować.. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dowcip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia To tak prezentują się pudełka MB.326 No i wznowienie Hillera w lekko wietnamskiej panierce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Pięć wpisów na ten temat, to wychodzi z kategorii dowcip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) 5 godzin temu, India napisał: Pięć wpisów na ten temat, to wychodzi z kategorii dowcip... No masz rację, przepraszam. Widać jak wszyscy byli zdenerwowani. Zresztą wiadomo od zawsze, że żart jest do czterech wpisów. Edytowane 19 Kwietnia przez TM48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Edytowane 20 Kwietnia przez India Nie zapisał emotikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Kolejny Mossie od SH, tym razem NF.30. Oczywiście jest i nasz: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Modelsvit wypuszcza Mirage G8.01 i poprawiony An-124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Na tego miraża mam smaka od kiedy zobaczyłem zapowiedzi, śliczny samolot. Kurczę, miałem nic już nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Mig-21F-13 od KP. Rysunki w instrukcji mocno mnie zadziwiły, jaką my wersję właściwie budujemy . Reszta, czyli plastik zgodnie z oczekiwaniami... : 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 7 minut temu, barszczo napisał: Reszta, czyli plastik zgodnie z oczekiwaniami... : Oj, chyba nie do końca - obstawialiśmy, że będzie to przepak Bilka a tu mamy na 100% przepak RV, Ciekawe, nawet bardzo ciekawe. Chyba zaryzykuję zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 13 minut temu, abtb napisał: Oj, chyba nie do końca - obstawialiśmy, że będzie to przepak Bilka a tu mamy na 100% przepak RV, Ciekawe, nawet bardzo ciekawe. Chyba zaryzykuję zakup A jak to się ma do F-13 z Revell'a? Lepszy? Gorszy? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 8 minut temu, PrzemekW napisał: Lepszy? Gorszy? Trudne pytanie. Nawet nie wiem czy właściwe. Model Revella wymaga sporo dodatków - stożek wlotowy, koła, fotel, blacha do wnętrza, podwieszenia też jakieś dziwne. W modelu Kp ewidentnie trzeba dokupić edkowy fotel SK-1 - bo z tego co widzę na zdjęciach wyprasek to Kp walnęło fotel od wersji PFM/MF A poza tym model Revella jest już chyba zupełnie nieosiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Czechy piszą że ten F-13 to taki jedne pół Bilek a druga połowa RV. Osobiście RV uważam za kaszanę większa niż wiekowy ,ten z XX wieku ,Mig-21 prawdziwego KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 2 minuty temu, abtb napisał: Trudne pytanie. Nawet nie wiem czy właściwe. Model Revella wymaga sporo dodatków - stożek wlotowy, koła, fotel, blacha do wnętrza, podwieszenia też jakieś dziwne. W modelu Kp ewidentnie trzeba dokupić edkowy fotel SK-1 - bo z tego co widzę na zdjęciach wyprasek to Kp walnęło fotel od wersji PFM/MF A poza tym model Revella jest już chyba zupełnie nieosiągalny. Dziękuję. Gdzieś czytałem, że to cały wlot jest do wymiany, bo jest zbyt mocno w dół skierowany. Ale gdzie to było? SKS, "kurcze blade" . Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 9 minut temu, em napisał: Czechy piszą że ten F-13 to taki jedne pół Bilek a druga połowa RV. Porównując wypraski Bilka i Kp to raczej można stwierdzić, że nie bardzo wiedzą co piszą Potrzebujący wersji F-13 ma do wyboru: - nieosiągalnego Revella, którego trzeba skorygować dodatkami - nieosiągalnego/ być może osiągalnego gdzieś z siódmej ręki kasztana z Bilka - nowe Kp - trudno orzec jeszcze jakiej jakości - Modelsvita za cenę o 100% wyższą niż Kp (co prawda już z maskami i blaszką) Jak napisałem wcześniej - może zaryzykuję zakup. W sumie udało mi się zrobić 21-nkę z RV/Kp i wersję F/F-13 z Modelsvita. Zlepię - porównam. Na pewno Kp bije Modelsvita "fakturą" powierzchni czyli ilością nitów zgodną z oryginałem, natomiast wydaje mi się że Modelsvit jest najbardziej poprawny wymiarowo i merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 33 minuty temu, abtb napisał: Na pewno Kp bije Modelsvita "fakturą" powierzchni czyli ilością nitów zgodną z oryginałem Przecież to nitował pijany niewidomy. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Czyli świetnie oddaje technologie montażu sowieckich samolotów z lat 60tych 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Godzinę temu, TM48 napisał: Przecież to nitował pijany Tego akurat absolutnie nie podważam. Nawet dopiszę że te nity czasami zanikają, w szczególności na obłościach kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia A pomijając jakość, to Modelsvit chyba lepiej zrobił, że zostawił gładkie zamiast ryć dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Godzinę temu, Moses napisał: Czyli świetnie oddaje technologie montażu sowieckich samolotów z lat 60tych Przełomową dodajmy, prostokątnymi nitami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 27 minut temu, barszczo napisał: Przełomową dodajmy, prostokątnymi nitami . A gdzieś ty widział takie cuś? Akurat platowce w ich projektowaniu i wykonaniu , choć mówili że to ruski RR czyli ruczna robota, mieli dobre... Stara dobra szkoła budowy zaczerpnięta od USA, D,F i GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi