Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Migacz od Edka dostał pudełko.

image.jpeg.8df80a777b1e6a011aae46180aa6b56d.jpeg

A Kinetic piłuje dalej temat Viperów tym razem agresywnych ponad miarę.

K48103  Lockheed Martin F-16C Agressors

image.jpeg.121dbe603a9cbdd3b8fe678644de2287.jpeg

A na koniec FAfików nigdy za mało...

image.jpeg.c03e43e851c47617d0be5173b43cf158.jpeg

Edytowane przez mirage3
  • Like 1

7 godzin temu, mirage3 napisał:

A Kinetic piłuje dalej temat Viperów tym razem agresywnych ponad miarę.

K48103  Lockheed Martin F-16C Agressors

image.jpeg.121dbe603a9cbdd3b8fe678644de2287.jpeg

Ciekawe, jakie malowania dadzą oprócz okładkowego i czy pójdą po linii najmniejszego oporu i dadzą tylko ACMI, czy dorzucą  inne zasobniki, z którymi Aggressory latają 🤔

Edytowane przez Wojtu204

Nie widać żadnych nowych ramek w uzbrojeniu także chyba nie. W pudelkach jest cały czas to samo, jedyna nowa ramka jaka się pojawiła zgodnie z zapowiedziami to CFT.  Na razie w żadnej zapowiedzi nie ma garbu do wersji D ale szczerze mówiąc po zapowiedzi przez GWH ich rodziny to kinetica można odpuścić. Tak będzie droższy ale na 99% bardziej modeller friendly a i pewnie trochę błędów z kinetica poprawią.

Tego Miga to już który rok pokazują? A tak w ogóle to ktoś jeszcze pamięta o Stukasie co miał być pilnie na już wydany?

Dużo modeli w różnych skalach a biorąc pod uwagę, że tak mniej więcej 8 do 10 modeli w skali roku nowych wydają przy maksymalnej napince to sam jestem ciekaw co z tego się stanie ciałem. 

No i w te P-40tki to wierzę że zrobią. Przy tej ilości hybryd w 32 ktore zapowiedzieli a jeszcze się gdzieś Kucyk plącze rok temu ogloszony to mig może w 28 sie pojawi. No i jeszce pare starych modeli w 72 wiszą np Albatros D.III ktory juz w tamtym roku mial byc na wiosne 😉 

Edytowane przez Qz9

12 godzin temu, Qz9 napisał:

No i w te P-40tki to wierzę że zrobią. Przy tej ilości hybryd w 32 ktore zapowiedzieli a jeszcze się gdzieś Kucyk plącze rok temu ogloszony to mig może w 28 sie pojawi. No i jeszce pare starych modeli w 72 wiszą np Albatros D.III ktory juz w tamtym roku mial byc na wiosne 😉 

Jakby jeszcze zrobili nowe wczesne P-40tki A-C… 

1 godzinę temu, arhtus napisał:

Kiedyś, kiedyś coś mi się obiło o uszy, że ktoś tam zastanawia się nad wydaniem konwersji do MiGa-17 od Kinetica na naszego Lima-6.

Czy ktoś coś, czy to tylko moje pobożne życzenia urojone? 😁  

Brałbym….

A może Chińczyk zrobi…

Teraz, Bedrzich napisał:

Brałbym….

A może Chińczyk zrobi…

Byle nie zrobił jak SMER 😉

Wszystko co do tej pory widziałem, np. na Shapeways, na siłę próbuje wpasować zasobnik na spadochron pod ster kierunku normalnej długości, co skutkuje całkowicie błędnym kształtem tego zasobnika.

1 minutę temu, Andzin napisał:

Byle nie zrobił jak SMER 😉

Wszystko co do tej pory widziałem, np. na Shapeways, na siłę próbuje wpasować zasobnik na spadochron pod ster kierunku normalnej długości, co skutkuje całkowicie błędnym kształtem tego zasobnika.

🤣

Trzeba kogoś wpuścić ze skanerem 3D do jakiegoś muzeum coby dokumentację zrobił… Może byłyby efekty…

3 godziny temu, arhtus napisał:

Kiedyś, kiedyś coś mi się obiło o uszy, że ktoś tam zastanawia się nad wydaniem konwersji do MiGa-17 od Kinetica na naszego Lima-6.

Czy ktoś coś, czy to tylko moje pobożne życzenia urojone? 😁  

Chyba Hobbybossa a nie Kinetica, nie przypominam sobie żeby Kinetic robił MiGa-17...