mirage3 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Z cyklu "Komu to potrzebne?" Tomcat AMK w pudle Academy. Pierwszy dostępny nawet w jakiś dobrych pieniądzach więc o co kaman ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Przepaki a Academy są zazwyczaj w jeszcze lepszych pieniądzach niż edycje producenta. A poza tym to AMK już chyba odeszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Zdjęcia wyprasek i malowanki na Hampdena od ICM. Spory postęp, model jest nitowany co mnie osobiście bardzo cieszy: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 8 godzin temu, mirage3 napisał: Z cyklu "Komu to potrzebne?" Tomcat AMK w pudle Academy. Pierwszy dostępny nawet w jakiś dobrych pieniądzach więc o co kaman ? To wiadomo już ile to pudełko ma kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada W dniu 8.11.2025 o 09:48, barszczo napisał: Zdjęcia wyprasek i malowanki na Hampdena od ICM. Spory postęp, model jest nitowany co mnie osobiście bardzo cieszy: Miałem w łapkach wczoraj wygląda obiecująco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Kolejna wersja Blackbirda od Revella tym razem SR-71B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Airfix wznowił Lynxa AH.7, z trzema nowymi malowaniami, choć nie pokazali jeszcze jakie go malowania. Z obrazka wynika, że jedno będzie białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Takie odgrzane troszkę ale za to z nowymi elementami plastikowymi. Do kompletu fajny byłby XP-67 Moonbat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) Nowość od LukGraph na Święto Niepodległości, Avia BH-33 czyli PWS-A . Model powstanie we wszystkich skalach, oprócz wersji polskiej, będzie też wersja czechosłowacka i belgijska. Wreszcie będę mógł zrobić maszynę Pniaka z trójki Bajana: Edytowane 11 Listopada przez barszczo 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Zrób cała trójkę Bajana. Materiał na linki łączące samoloty ci dam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) Tyle lat zapowiedzi i - ponoć - ma być dostępny w listopadzie TEGO roku bo przedsprzedaż ruszyła… Kolorowy plastik, kalki z kamo - o co tu… P.S. Cena w Hong Kongu - 248HKD czyli ok. 116PLN! Ciekawe ile u nas! Edytowane 11 Listopada przez Bedrzich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) W dniu 10.11.2025 o 17:22, Wojtu204 napisał: Z obrazka wynika, że jedno będzie białe w wyszukiwarce: bosnian war westland lynx split, oraz jeden z wpisów jako wstępne info https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234915904-westland-lynx-versions-army/page/2/ Edytowane 11 Listopada przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 5 godzin temu, Bedrzich napisał: Tyle lat zapowiedzi i - ponoć - ma być dostępny w listopadzie TEGO roku bo przedsprzedaż ruszyła… Kolorowy plastik, kalki z kamo - o co tu… P.S. Cena w Hong Kongu - 248HKD czyli ok. 116PLN! Ciekawe ile u nas! I silnik drukowany w 3D I ramka od oszklenia osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) 2 godziny temu, kzugaj napisał: I silnik drukowany w 3D I ramka od oszklenia osobno "Realistic camouflage scheme via specialized decal, eliminating the need for complex painting" Rozumiem że następny będzie gotowy model, który wyeliminuje konieczność składania? Edytowane 11 Listopada przez jachud3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) Nie w zestawie tylko jako dodatkowe elementy dostępne osobno: pomalowane ramki oszklenia, kalkomanie do kamuflażu i silnik z wydruku. A wiekszosc elementów - kadłub, skrzydła usterzenie w plastiku w kolorze RLM65 Edytowane 11 Listopada przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada 9 godzin temu, Bedrzich napisał: Tyle lat zapowiedzi i - ponoć - ma być dostępny w listopadzie TEGO roku bo przedsprzedaż ruszyła… Kolorowy plastik, kalki z kamo - o co tu… P.S. Cena w Hong Kongu - 248HKD czyli ok. 116PLN! Ciekawe ile u nas! Faktycznie ciekawe, po ile i kiedy to się u nas pojawi zważywszy na to, że wieloletni główny europejski importer/dystrybutor Dragona zamyka swoje podwoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada Takie zadęcia znalazłem F-16 Minibase, post jest z maja. Nie kojarzę aby ktoś wrzucał. Ale zapowiada się super. Ja już swój egzemplarz zamówiłem w banzai . https://www.facebook.com/groups/tamiyamodelmagazine/posts/10162576280509821/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada W dniu 11.11.2025 o 22:48, jachud3 napisał: W dniu 11.11.2025 o 20:42, kzugaj napisał: I silnik drukowany w 3D I ramka od oszklenia osobno Expand "Realistic camouflage scheme via specialized decal, eliminating the need for complex painting" Rozumiem że następny będzie gotowy model, który wyeliminuje konieczność składania? Kalki z kamo nie są ani nowym pomysłem, ani niezwykłym. Wiele firm sprzedaje/dodaje do modeli takie coś i modelarze sobie chwalą w tym i ja. Poza tym Arma zrobiła kalki do komór podwozia, a IBG zrobiła kalki z obiciami. Kolorowy plastik to też nie nowość. Co to eliminacji konieczności składania modeli -nad tym również projektanci modeli i dodatków pracują nieustannie, korzystając z form suwakowych lub druku 3d. Ogólnie to widzę taki trend (i pewnie nie tylko ja): jak najwięcej detali i jak najmniej części (to chyba nawet nowa oficjalna filozofia Eduarda). Co ma ułatwić/przyśpieszać budowę, ale mam przeczucie, że to tak nie będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada 44 minuty temu, lord_karton napisał: Poza tym Arma zrobiła kalki do komór podwozia, a IBG zrobiła kalki z obiciami. Kolorowy plastik to też nie nowość. Panowie, krótko, wracamy do źródeł. Kalki z malowaniami praktycznie całych kadłubów mieliśmy na Plasticartowych pasażerach, a kolorowy plastik w Matchboxach. Potem w ZTS-ach i innych polskich wyrobach . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Italian Kit wypuścił w żywicy model Fiat G.59-2А Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Trumpeter pokazał wstępny wygląd swojego modelu Hawker Siddeley Buccaneer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Italian Kit wydaje żywiczny model Fiat G-91T Gina Tango Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada A Kinetic ciągle "poprawia projekt w CAD" swojej Giny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Wtorek o 05:56 Share Napisano Wtorek o 05:56 W styczniu pojawi się wznowienie Eurofightera a potem Blackbird... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Wtorek o 07:45 Share Napisano Wtorek o 07:45 W dniu 8.11.2025 o 09:46, Qz9 napisał: Przepaki a Academy są zazwyczaj w jeszcze lepszych pieniądzach niż edycje producenta. A poza tym to AMK już chyba odeszło? Bo ja wiem... Ponad 3 stówki wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi