Wojtu204 Napisano Piątek o 22:01 Share Napisano Piątek o 22:01 13 minut temu, mirage3 napisał: Ciekawe, czy wydadzą całą rodzinę, choć znając ICM, pewnie tak I to akurat chwilę po tym, jak kupiłem żywiczną konwersję CMK do Academy, żeby wyrzeźbić AH-6J... to chyba jedno z modelarskich praw Murphy'ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Piątek o 22:27 Share Napisano Piątek o 22:27 21 minut temu, Wojtu204 napisał: Ciekawe, czy wydadzą całą rodzinę, choć znając ICM, pewnie tak I to akurat chwilę po tym, jak kupiłem żywiczną konwersję CMK do Academy, żeby wyrzeźbić AH-6J... to chyba jedno z modelarskich praw Murphy'ego Zasadniczo to model i konwersję mam już dłuższą chwilę ale nowy model też mile widziany. Tym bardziej, że jak wspomniałeś temat rozwojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Sobota o 19:31 Share Napisano Sobota o 19:31 (edytowane) SUFA od GWH pierwszy "in-box" F-16I Sufa Edytowane Sobota o 19:32 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano Sobota o 19:48 Share Napisano Sobota o 19:48 I jest wreszcie w sprzedaży D3A2 od Wingsy Kits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Sobota o 21:50 Share Napisano Sobota o 21:50 (edytowane) 17 godzin temu, mirage3 napisał: SUFA od GWH pierwszy "in-box" F-16I Sufa Patrzac na historie chinskich modeli to mocno wygląda na to, że to poprawiony Kinetic. Powiela jego błędy w liniach i podziałach. Za to na zdjęciach chyba widać, że jako pierwszy model ma prawidłowo podniesione o 2 stopnie przednie klapy - tak ma F-16 na ziemii. Pytanie czy poprawili wlot powietrza bo ten z Kinetica jest wyraźnie za płaski i za mały w przektoju. No ale to drobiazg, zawsze można wsadzić zagłuszkę . Edytowane Niedziela o 12:46 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano Sobota o 22:28 Share Napisano Sobota o 22:28 38 minut temu, Qz9 napisał: hodtorie chonskich wut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano Sobota o 23:42 Share Napisano Sobota o 23:42 I teraz mam dylemat - Sufa Gold od Kinetica, czy GWH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Niedziela o 00:14 Share Napisano Niedziela o 00:14 1 godzinę temu, KP.Taurus napisał: wut? ...historie chińskich... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Niedziela o 11:36 Share Napisano Niedziela o 11:36 11 godzin temu, Wojtu204 napisał: I teraz mam dylemat - Sufa Gold od Kinetica, czy GWH Gdy przymkniemy oczy na wspominane na forum wady Kinetica, to same wypraski wyglądają wręcz rewelacyjnie jak dla mnie. GWH na tych pierwszych zdjęciach wygląda tak... umiarkowanie. Już wiem skąd ta niewygórowana cena Jakby Kinetic był lepszy merytorycznie to byłby to świetny zestaw, nawet ten uskok paneli na kadłubie na żywo tak nie razi, a tak, to jest to świetny zestaw dla tych, co kątów zaklinowania klap na postoju nie liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Niedziela o 12:47 Share Napisano Niedziela o 12:47 14 godzin temu, KP.Taurus napisał: wut? Sorki na ipadzie pisałem a ten mi jakieś dziwne korekty włączył . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Niedziela o 12:52 Share Napisano Niedziela o 12:52 Godzinę temu, arhtus napisał: Gdy przymkniemy oczy na wspominane na forum wady Kinetica, to same wypraski wyglądają wręcz rewelacyjnie jak dla mnie. GWH na tych pierwszych zdjęciach wygląda tak... umiarkowanie. Już wiem skąd ta niewygórowana cena Jakby Kinetic był lepszy merytorycznie to byłby to świetny zestaw, nawet ten uskok paneli na kadłubie na żywo tak nie razi, a tak, to jest to świetny zestaw dla tych, co kątów zaklinowania klap na postoju nie liczą Pytanie jak zrobili Sufę w Kineticu? Ktoś to widział? Bo akurat części w GWH zrobili pod Sufę jak np wlot powietrza z wielkimi panelami po bokach itp. Czy w kineticu będą tylko dodatkowe ramki z częściami do doklejenia czy jakaś większa ingerencja? Zbiorniki konforemne dadzą w nowej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Niedziela o 13:27 Share Napisano Niedziela o 13:27 (edytowane) No Sufy od Kinetica nie widziałem jeszcze wyraziłem tylko opinię o ogólnym odczuciu jak wyglądają moim zdaniem wypraski w porównaniu. Znając życie, Kinetic pewnie wykorzysta maksymalnie już dostępne wypraski, więc "stare" błędy merytoryczne zostaną, a i pewnie dołoży jakieś nowe (wypraski i błędy) . Edytowane Niedziela o 13:30 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano Poniedziałek o 16:04 Share Napisano Poniedziałek o 16:04 Nowe malowanki Harriera od UMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 17:48 Share Napisano Poniedziałek o 17:48 Wingsy Kits wydaje IJN Type 99 Carrier-based dive bomber Aichi D3A2 “Val” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 17:53 Share Napisano Poniedziałek o 17:53 W dniu 18.11.2025 o 17:28, barszczo napisał: Nowości Edwarda na styczeń 2026: czyli Avia S-199 z wypukłą, odsuwaną owiewką, P-51B z owiewką birdcage jako Weekend i wraca Fw-190A-8 w edycji Profi Pack. Tymczasem Avia: wygląd pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 17:53 Share Napisano Poniedziałek o 17:53 (edytowane) W dniu 18.11.2025 o 17:28, barszczo napisał: Nowości Edwarda na styczeń 2026: czyli Avia S-199 z wypukłą, odsuwaną owiewką, P-51B z owiewką birdcage jako Weekend i wraca Fw-190A-8 w edycji Profi Pack. Tymczasem Avia: wygląd pudełka Edytowane Poniedziałek o 19:36 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 19:37 Share Napisano Poniedziałek o 19:37 Dora Wings wydaje Fairey Delta 2 British supersonic research aircraft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu W dniu 29.12.2025 o 17:04, Wojtu204 napisał: Nowe malowanki Harriera od UMA Jest jakiśtam akcent polski, bo USS Kearsarge z VMA-542 na pokładzie był w 2022 m.in. w Gdyni zdjęcie moje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Taka IMHO ciekawostka zobaczcie jak wygląda połączenie garbu z kadłubem na kabiną. Zrobili to dokładnie odwrotnie jak Kinetic i wygląd to tak jakby nie planowali standardowego F-16D bez garbu, ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 18 minut temu Share Napisano 18 minut temu No prosze cię, wali kinetikiem na kilometr. A co do nieprzewidywania wersji bez garbu to samo podcięcia w garbie o tym świadcczy - szpachlowanie tego z jakąś wkłądką byłoby upierdliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi