Cypis Napisano Poniedziałek o 11:19 Share Napisano Poniedziałek o 11:19 Vespa Model Kits w druku 3D wydaje dwa modele Nieuport Delage NiD 121/123 In Peruvian Service i Nieuport Delage NiD.122C.1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Poniedziałek o 11:19 Share Napisano Poniedziałek o 11:19 1 godzinę temu, Wojciech napisał: Waż kolego słowa proszę i swoją rusofobiczną retorykę, którą emanujesz na tym forum, zechciej zachować dla siebie. Uczciwie zasłużyłeś. 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyku741 Napisano Poniedziałek o 11:22 Share Napisano Poniedziałek o 11:22 A Ukraińców Europejczykami... Jedni warci drugich, Orkowie z Mordoru napadli na neonazistów palących ludzi żywcem... O co wy się spieracie? To nie miejsce na takie dyskusje. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Poniedziałek o 11:29 Share Napisano Poniedziałek o 11:29 Ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Poniedziałek o 13:38 Share Napisano Poniedziałek o 13:38 (edytowane) 4 godziny temu, Wojciech napisał: Waż kolego słowa proszę i swoją rusofobiczną retorykę, którą emanujesz na tym forum, zechciej zachować dla siebie. Masz rację, przepraszam popełniłem błąd. powinienem napisać ruSSkimi. jest różnica między rusofobią a oceną bandy morderców chcących podbić świat bo ich imperium nie ma granic. Sami chętnie swastyki i runy sobie tatuują także nie ma to nic z rusofobia. Edytowane Poniedziałek o 14:03 przez Qz9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Poniedziałek o 14:06 Share Napisano Poniedziałek o 14:06 2 godziny temu, Cypis napisał: Vespa Model Kits w druku 3D wydaje dwa modele Nieuport Delage NiD 121/123 In Peruvian Service i Nieuport Delage NiD.122C.1 Szkoda tylko ze z Vespa jest problem z dostępnością. Dłuuuuugo sie czeka a że bardzo drogo to nawet nie ma co mówić. Zestaw do naszego Su-20 to w sumie ponad pół roku zeszło zanim przyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 14:16 Share Napisano Poniedziałek o 14:16 9 minut temu, Qz9 napisał: Szkoda tylko ze z Vespa jest problem z dostępnością. Dłuuuuugo sie czeka a że bardzo drogo to nawet nie ma co mówić. Zestaw do naszego Su-20 to w sumie ponad pół roku zeszło zanim przyszedł. pewnie drukują pod zamówienia , chociaż i to nie powinno skutkować półroczną dostawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano Poniedziałek o 14:18 Share Napisano Poniedziałek o 14:18 33 minuty temu, Qz9 napisał: Masz rację, przepraszam popełniłem błąd. powinienem napisać ruSSkimi. jest różnica między rusofobią a oceną bandy morderców chcących podbić świat bo ich imperium nie ma granic. Sami chętnie swastyki i runy sobie tatuują także nie ma to nic z rusofobia. Polecam książki np. prof. Johna Mearsheimera i odrobinę retrospekcji (np. przypomnienia zbrodni dokonywanych przez ukraińską armię na ludności cywilnej w Donbasie po 2014 roku) w celu wyrobienia w sobie trochę bardziej stonowanej opinii. 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Poniedziałek o 14:32 Share Napisano Poniedziałek o 14:32 12 minut temu, Wojciech napisał: Polecam książki np. prof. Johna Mearsheimera i odrobinę retrospekcji (np. przypomnienia zbrodni dokonywanych przez ukraińską armię na ludności cywilnej w Donbasie po 2014 roku) w celu wyrobienia w sobie trochę bardziej stonowanej opinii. Gość mocno wiarygodny, ciekawe czy był na miejscu pisząc swoją książkę czy odebrał materiały do niej z ambasady FR. https://pl.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 14:53 Share Napisano Poniedziałek o 14:53 czy ktoś mógłby zrobić porządek z tą sowiecką ideologią , strasznie mi tu śmierdzi braunem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Poniedziałek o 14:59 Share Napisano Poniedziałek o 14:59 @mirage3 koleś cierpi na błąd konfirmacji, nie przekonasz. Będzie przekonany o słuszności tylko tych publikacji które potwierdzają jego tezy, a jeżeli fakty są inne to tym gorzej dla faktów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Poniedziałek o 17:52 Share Napisano Poniedziałek o 17:52 3 godziny temu, Wojciech napisał: Polecam książki np. prof. Johna Mearsheimera i odrobinę retrospekcji (np. przypomnienia zbrodni dokonywanych przez ukraińską armię na ludności cywilnej w Donbasie po 2014 roku) w celu wyrobienia w sobie trochę bardziej stonowanej opinii. „W ostatnich latach John Mearsheimer, w związku wypowiedziami publicznymi oskarżany jest o normalizację putinizmu i rosyjskiej agresji w Ukrainie w zamian za pomoc finansową rosyjskich instytucji kulturalnych” Dziękuję nie skorzystam. Jak już bym musiał to sobie w oryginale przeczytam bo akurat językiem naszego wroga zupełnie przyzwoicie i swobodnie władam i nie potrzebuje amerykańskich zdrajców, żeby mi tłumaczyli co się na świecie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano Poniedziałek o 19:58 Share Napisano Poniedziałek o 19:58 Twoje opinie mogą być powierzchowne, podobnie jak źródło na którym je opierasz. Powsciągaj proszę swój język, gdyż jest to forum jedynie modelarskie. Nie wszyscy muszą je podzielać, a w ten sposób jedynie prowokujesz spory. Mam inny punkt widzenia na ten konflikt. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Poniedziałek o 20:36 Share Napisano Poniedziałek o 20:36 32 minuty temu, Wojciech napisał: w ten sposób jedynie prowokujesz spory Na dodatek błędu konfirmacji mamy tutaj projekcję. 34 minuty temu, Wojciech napisał: Mam inny punkt widzenia na ten konflikt. Inny punkt widzenia nie oznacza racji, a wystarczyło uszanować punkt widzenia piszącego "russkie" zamiast bawić się w rusofila. Wtedy to forum pozostałoby nadal 37 minut temu, Wojciech napisał: jedynie modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Poniedziałek o 22:36 Share Napisano Poniedziałek o 22:36 amerykańSSkie, hmm, też ładnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Wtorek o 06:11 Share Napisano Wtorek o 06:11 Kolejne pudełko z F-86A od Clear Prop. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Wtorek o 07:21 Share Napisano Wtorek o 07:21 8 godzin temu, giberes napisał: amerykańSSkie, hmm, też ładnie. Ładnie, a biorąc pod uwagę obecną sytuację nawet całkiem trafnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano Wtorek o 14:49 Share Napisano Wtorek o 14:49 Taka nowinka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Wtorek o 18:45 Share Napisano Wtorek o 18:45 (edytowane) Tego to nie ogarniam, chyba że czas na modele dla maniaków. Same zestawy z Reskita do A-7 to ponad 500 zeta jak dodadzą kadłub i skrzydła to będzie 1500? Hasegawa az tak zła chyba nie jest a cla u amerykanów takię, że nie wiem dla kogo ten model? Chyba że mają jakąś tanią technike druku, która się wcześniej nie chwalili? Edytowane Wtorek o 18:47 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Wtorek o 19:35 Share Napisano Wtorek o 19:35 (edytowane) Wieść gminna donosi, Tamiya znowu atakuje. Tamiya 61128 Messerschmitt Bf109 G-6 (Late Model) >>Tamiyablog<< Edytowane Wtorek o 19:36 przez mirage3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 19:56 Share Napisano Wtorek o 19:56 19 minut temu, mirage3 napisał: Wieść gminna donosi, Tamiya znowu atakuje. Patelnią przy kuchni, odgrzewając to i owo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Wtorek o 20:04 Share Napisano Wtorek o 20:04 (edytowane) 18 minut temu, barszczo napisał: Patelnią przy kuchni, odgrzewając to i owo . Mnie to bardziej ciekawi co to za pokrywa ala K-4 na grafice. To jest coś nowego czy ten G-6 z WGr210 Grafa tak miał... Edit: Znalazłem zdjęcia, są pokrywy Edytowane Wtorek o 20:15 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 20:32 Share Napisano Wtorek o 20:32 26 minut temu, mirage3 napisał: Mnie to bardziej ciekawi co to za pokrywa ala K-4 na grafice. To jest coś nowego czy ten G-6 z WGr210 Grafa tak miał... Tak miał. I jeszcze parę innych ciekawostek. Jedną chyba widać w postaci wypukłego szkła na ruchomej osłonie kabiny od góry . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Wtorek o 20:50 Share Napisano Wtorek o 20:50 Godzinę temu, mirage3 napisał: Wieść gminna donosi, Tamiya znowu atakuje. Tamiya 61128 Messerschmitt Bf109 G-6 (Late Model) >>Tamiyablog<< No i chyba rozwiązał się mój dylemat jak ogarnąć bąbel na osłonie kabiny... Ciekawe czy dadzą lusterko czy tylko nowy element osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 21:15 Share Napisano Wtorek o 21:15 23 minuty temu, RogerM napisał: No i chyba rozwiązał się mój dylemat jak ogarnąć bąbel na osłonie kabiny... Ciekawe czy dadzą lusterko czy tylko nowy element osłony. Mam nadzieję że to nie jest tylko doklejany element do już istniejącej osłony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi