RogerM Napisano 27 Stycznia Napisano 27 Stycznia 39 minut temu, barszczo napisał: Mam nadzieję że to nie jest tylko doklejany element do już istniejącej osłony... Mam nadzieję, że tak, skoro dają osłonę typu Erla... ciekawi mnie czy do kompletu dołożą wysoki statecznik (?) bo były też takie konfiguracje (np. Hartmanna w zimowym kamo, chociaż niektórzy twierdzą, że to był G-14). Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 28 Stycznia Napisano 28 Stycznia W dniu 24.01.2026 o 19:38, Cypis napisał: Clear Prop! i ich Boeing F4B-4 w dwóch odsłonach , US Navy i US Marines W dniu 25.01.2026 o 02:14, Qz9 napisał: To już dawno było, pytanie kiedy wreszcie trafi na pòłki ? Według importera - w lutym (raczej pod koniec)... 1 Cytuj
barszczo Napisano 30 Stycznia Napisano 30 Stycznia Z katalogu Special Hobby, Baltimore chyba w końcu...: 1 Cytuj
Qz9 Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego (edytowane) Tak to tylko zostawię, bo tyle na razie wiadomo: Special Hobby VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48 Chyba powrót CA w poprawionej wersji? Numeracja z nowej serii, czyli jednak new tool? Edytowane 2 Lutego przez Qz9 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego 46 minut temu, Qz9 napisał: Tak to tylko zostawię, bo tyle na razie wiadomo: Special Hobby VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48 Chyba powrót CA w poprawionej wersji? Numeracja z nowej serii, czyli jednak new tool? VT = Vintage Treasure. Jak np. to: https://www.kfs-miniatures.com/1-48-latecoere-298-special-hobby/ Cytuj
Soris Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego Cytat VT48002 DH.112 Venom FB Mk.4 1/48 ex. Cl.A. + new tool clear parts and 3D printed parts VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48 ex. Cl.A. + new tool clear parts and 3D printed parts https://www.specialhobby.net/2026/01/novinky-special-hobby-pro-rok-2026.html Cytuj
Qz9 Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego a ok, czyli wznowienie AH. W sumie spoko biorąc pod uwagę ile kosztują na ebayu wypusty CA będzie do kupienia za 99 na wyprzedaży Cytuj
mirage3 Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego 5 godzin temu, Qz9 napisał: a ok, czyli wznowienie AH. W sumie spoko biorąc pod uwagę ile kosztują na ebayu wypusty CA będzie do kupienia za 99 na wyprzedaży Poczekam na Pilot Replicas co nowe to nowe a nie jakieś zakurzone strucle Cytuj
Qz9 Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego No nie wiem. Akurat ich dwumiejscowy Vampire słabiutki jest a kosztuje kupę koron ;( Cytuj
mirage3 Napisano 3 Lutego Napisano 3 Lutego 6 godzin temu, Qz9 napisał: No nie wiem. Akurat ich dwumiejscowy Vampire słabiutki jest a kosztuje kupę koron ;( Teraz pytanie czy ponad 20 letni short run będzie istotnie lepszy bo z tego co pamiętam to był dosyć prosty modelki plus żywica. Cytuj
Qz9 Napisano 3 Lutego Napisano 3 Lutego Dlatego pisze, ze nie wiem. To chyba jedyny CA, którego nigdy nie mialem w rękach, nie wiem jak wyglada w pudelku w naturze. Wszystkie te modele to były skorupki plus garstka żywic dyskusyjnej jakości. Jeżeli pójdą drogą wytyczoną przez Reggiane to będzie lepiej bo żywice zastąpili częściami zrobionymi po porządnym riserczu i w dobrej jakości ( cześć Ps z form a cześć druk3D). Nie wiem jak tam jest z bryłą, w Vampire mieli schrzanione wloty powietrza i były dostępne do tego korekty a jak było w Vixenie? Borsze od Sufy z GWH chyba nie bedzie? Cytuj
greatgonzo Napisano 5 Lutego Napisano 5 Lutego Kolacha w natarciu. Ciekawe, czy instrukcja będzie zawierać jakiś komentarz do tej interpretacji. Cytuj
Wojtu204 Napisano 10 Lutego Napisano 10 Lutego DBMK zapowiada Scimitara - kombinacja części plastikowych, fototrawionych i drukowanych w 3D Na razie garść renderów: 2 1 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego Nadchodzi burza: i to nawet z plusem! 8 Cytuj
barszczo Napisano 11 Lutego Napisano 11 Lutego 12 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Nadchodzi burza: Super, liczyłem na tą opcję . Cytuj
Muśtax Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Po cichu liczyłem/liczę że może kiedyś Arma wyda Typhoon-a, jest świetny Huriccane, bardzo dobry Tempest, aby jego brakuje teraz w nowoczesnym wydaniu, Hasegawa ma już 27 lat 1 Cytuj
Tomek1124 Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego A czego brakuje Hasegawie? Jeżeli chodzi o Car Door, to naprawdę świetny model i wciąż trzyma poziom. Cytuj
Muśtax Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego 26 minut temu, Tomek1124 napisał: A czego brakuje Hasegawie? Wnęki podwozia to dla mnie najgorszy feler Hasegawy, żeby to jakoś wyglądało po ludzku to trzeba wymieniać na żywicę. Ogólnie to prosty model, dobrze się składa ale detalami już nie domaga. 2 Cytuj
mirage3 Napisano 14 Lutego Napisano 14 Lutego 1 godzinę temu, barszczo napisał: Chyba jeszcze nie było: Panie toć to pierwsza edycja krwiopijcy od Airfixa teraz jest kolejna z nowym pudełkiem. Ten stary ma fajne malowanie Kanadyjskie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi