RogerM Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia 39 minut temu, barszczo napisał: Mam nadzieję że to nie jest tylko doklejany element do już istniejącej osłony... Mam nadzieję, że tak, skoro dają osłonę typu Erla... ciekawi mnie czy do kompletu dołożą wysoki statecznik (?) bo były też takie konfiguracje (np. Hartmanna w zimowym kamo, chociaż niektórzy twierdzą, że to był G-14). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia W dniu 24.01.2026 o 19:38, Cypis napisał: Clear Prop! i ich Boeing F4B-4 w dwóch odsłonach , US Navy i US Marines W dniu 25.01.2026 o 02:14, Qz9 napisał: To już dawno było, pytanie kiedy wreszcie trafi na pòłki ? Według importera - w lutym (raczej pod koniec)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Z katalogu Special Hobby, Baltimore chyba w końcu...: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia W morymberdze pokazali troche flaczkow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego (edytowane) Tak to tylko zostawię, bo tyle na razie wiadomo: Special Hobby VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48 Chyba powrót CA w poprawionej wersji? Numeracja z nowej serii, czyli jednak new tool? Edytowane 2 Lutego przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego 46 minut temu, Qz9 napisał: Tak to tylko zostawię, bo tyle na razie wiadomo: Special Hobby VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48 Chyba powrót CA w poprawionej wersji? Numeracja z nowej serii, czyli jednak new tool? VT = Vintage Treasure. Jak np. to: https://www.kfs-miniatures.com/1-48-latecoere-298-special-hobby/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Cytat VT48002 DH.112 Venom FB Mk.4 1/48 ex. Cl.A. + new tool clear parts and 3D printed parts VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48 ex. Cl.A. + new tool clear parts and 3D printed parts https://www.specialhobby.net/2026/01/novinky-special-hobby-pro-rok-2026.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego a ok, czyli wznowienie AH. W sumie spoko biorąc pod uwagę ile kosztują na ebayu wypusty CA będzie do kupienia za 99 na wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego 5 godzin temu, Qz9 napisał: a ok, czyli wznowienie AH. W sumie spoko biorąc pod uwagę ile kosztują na ebayu wypusty CA będzie do kupienia za 99 na wyprzedaży Poczekam na Pilot Replicas co nowe to nowe a nie jakieś zakurzone strucle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego No nie wiem. Akurat ich dwumiejscowy Vampire słabiutki jest a kosztuje kupę koron ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego 6 godzin temu, Qz9 napisał: No nie wiem. Akurat ich dwumiejscowy Vampire słabiutki jest a kosztuje kupę koron ;( Teraz pytanie czy ponad 20 letni short run będzie istotnie lepszy bo z tego co pamiętam to był dosyć prosty modelki plus żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Dlatego pisze, ze nie wiem. To chyba jedyny CA, którego nigdy nie mialem w rękach, nie wiem jak wyglada w pudelku w naturze. Wszystkie te modele to były skorupki plus garstka żywic dyskusyjnej jakości. Jeżeli pójdą drogą wytyczoną przez Reggiane to będzie lepiej bo żywice zastąpili częściami zrobionymi po porządnym riserczu i w dobrej jakości ( cześć Ps z form a cześć druk3D). Nie wiem jak tam jest z bryłą, w Vampire mieli schrzanione wloty powietrza i były dostępne do tego korekty a jak było w Vixenie? Borsze od Sufy z GWH chyba nie bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Jeszcze jedna zapowiedź od Special Hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 1/48 AV-8B Harrier II PLUS - UMA Model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Malowania do nowego pudełka P-47M z Miniartu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Kolacha w natarciu. Ciekawe, czy instrukcja będzie zawierać jakiś komentarz do tej interpretacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano Wtorek o 16:06 Share Napisano Wtorek o 16:06 DBMK zapowiada Scimitara - kombinacja części plastikowych, fototrawionych i drukowanych w 3D Na razie garść renderów: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano Środa o 15:26 Share Napisano Środa o 15:26 Nadchodzi burza: i to nawet z plusem! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 15:39 Share Napisano Środa o 15:39 12 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Nadchodzi burza: Super, liczyłem na tą opcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano Czwartek o 09:01 Share Napisano Czwartek o 09:01 Po cichu liczyłem/liczę że może kiedyś Arma wyda Typhoon-a, jest świetny Huriccane, bardzo dobry Tempest, aby jego brakuje teraz w nowoczesnym wydaniu, Hasegawa ma już 27 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1124 Napisano Czwartek o 11:57 Share Napisano Czwartek o 11:57 A czego brakuje Hasegawie? Jeżeli chodzi o Car Door, to naprawdę świetny model i wciąż trzyma poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano Czwartek o 12:27 Share Napisano Czwartek o 12:27 26 minut temu, Tomek1124 napisał: A czego brakuje Hasegawie? Wnęki podwozia to dla mnie najgorszy feler Hasegawy, żeby to jakoś wyglądało po ludzku to trzeba wymieniać na żywicę. Ogólnie to prosty model, dobrze się składa ale detalami już nie domaga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Piątek o 17:17 Share Napisano Piątek o 17:17 Trochę szczegółów nowego wiatraczka od ICM: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 18:56 Share Napisano Sobota o 18:56 Chyba jeszcze nie było: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Sobota o 20:55 Share Napisano Sobota o 20:55 1 godzinę temu, barszczo napisał: Chyba jeszcze nie było: Panie toć to pierwsza edycja krwiopijcy od Airfixa teraz jest kolejna z nowym pudełkiem. Ten stary ma fajne malowanie Kanadyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi