Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, barszczo napisał:

Mam nadzieję że to nie jest tylko doklejany element do już istniejącej osłony... :hmmm:

Mam nadzieję, że tak, skoro dają osłonę typu Erla... ciekawi mnie czy do kompletu dołożą wysoki statecznik (?) bo były też takie konfiguracje (np. Hartmanna w zimowym kamo, chociaż niektórzy twierdzą, że to był G-14).

Napisano (edytowane)

Tak to tylko zostawię, bo tyle na razie wiadomo:

Special Hobby

VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48

Chyba powrót CA w poprawionej wersji?  Numeracja z nowej serii, czyli jednak new tool?

Edytowane przez Qz9

46 minut temu, Qz9 napisał:

Tak to tylko zostawię, bo tyle na razie wiadomo:

Special Hobby

VT48003 DH.112 Sea Venom FAW.21 1/48

Chyba powrót CA w poprawionej wersji?  Numeracja z nowej serii, czyli jednak new tool?

VT = Vintage Treasure. 
Jak np. to: https://www.kfs-miniatures.com/1-48-latecoere-298-special-hobby/

Cytat

VT48002              DH.112 Venom FB Mk.4               1/48       ex. Cl.A. + new tool clear parts and 3D printed parts

VT48003              DH.112 Sea Venom FAW.21       1/48       ex. Cl.A. + new tool clear parts and 3D printed parts

https://www.specialhobby.net/2026/01/novinky-special-hobby-pro-rok-2026.html

5 godzin temu, Qz9 napisał:

a ok, czyli wznowienie AH. W sumie spoko biorąc pod uwagę ile kosztują na ebayu wypusty CA :D będzie do kupienia za 99 na wyprzedaży :D

Poczekam na Pilot Replicas co nowe to nowe a nie jakieś zakurzone strucle :mrgreen:

6 godzin temu, Qz9 napisał:

No nie wiem. Akurat ich dwumiejscowy Vampire  słabiutki jest a kosztuje kupę koron ;(

Teraz pytanie czy ponad 20 letni short run będzie istotnie lepszy bo z tego co pamiętam to był dosyć prosty modelki plus żywica.

Dlatego pisze, ze nie wiem. To chyba jedyny CA, którego nigdy nie mialem w rękach, nie wiem jak wyglada w pudelku w naturze. Wszystkie te modele to były skorupki plus garstka żywic dyskusyjnej jakości.  Jeżeli pójdą  drogą wytyczoną przez Reggiane to będzie lepiej bo żywice zastąpili częściami zrobionymi po porządnym riserczu i w dobrej jakości ( cześć Ps z form a cześć druk3D). Nie wiem jak tam jest z bryłą, w Vampire mieli schrzanione wloty powietrza  i były dostępne do tego korekty a jak było w Vixenie? Borsze od Sufy z GWH chyba nie bedzie? 😉

26 minut temu, Tomek1124 napisał:

A czego brakuje Hasegawie?

Wnęki podwozia to dla mnie najgorszy feler Hasegawy, żeby to jakoś wyglądało po ludzku to trzeba wymieniać na żywicę.

Ogólnie to prosty model, dobrze się składa ale detalami już nie domaga.

• Like 2