Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, barszczo napisał:

Coraz lepiej im idzie, wygląda fajnie. 

Istotnie dobrze im te modele wychodzą tylko cenowo ciężko będzie nawiązać do Zvezdy zrobionej nie gorzej...

13 minut temu, Qz9 napisał:

Mówisz o tej zwieździe w dobrej cenie do której zestawy korygujące podstawowe braki wychodza ponad 200 zeta? 

Mówię o modelu prosto z pudła nie wchodząc w liczenie nielicznych w tym samolocie nitów.

• Like 1

5 minut temu, Qz9 napisał:

A ja nie o nitach. Tam sie zaczyna od oslony kabiny zrobionej z gumowatego tworzywa 😉 

U ruskich zawsze było Gniotssa nie łamiotssa tradycja zobowiązuje :cool:

4 godziny temu, Qz9 napisał:

A ja nie o nitach. Tam sie zaczyna od oslony kabiny zrobionej z gumowatego tworzywa 😉 

Kolego Qz9  mówimy tu o modelu  ŁAGG-3 seria 66 firmy Zvezda w kontekście zapowiadanego  ŁAGG-a 3 firmy CP . Zaręczam żę osłony kabiny są wykonane  z normalnego plastiku w w/w modelu Zvezdy.

Napisano (edytowane)

Kolego MIRAGE5  w egzemplarzu, który leży w moim składziku osłona nadawała się do recyklingu co najwyżej. Już ma zastępstwo, podobnie jak kolejne spaprane elementy w/w modelu. Na razie ze składnicy na ulicy pokątnej pękło ponad 130 zeta a kolejne za ponad 100 zamówione. Gdybym wiedział, że CP wyda ŁAGGa, zviezdy bym nawet nie dotknął, co zresztą i tak z obrzydzeniem zrobiłem a i chwalić się czym nie ma.

Edytowane przez Qz9
  • Like 2

12 godzin temu, Qz9 napisał:

zviezdy bym nawet nie dotknął, co zresztą i tak z obrzydzeniem zrobiłem a i chwalić się czym nie ma.

Dajcie spokój z łączeniem polityki z modelarstwem.

Każdy kleił enerdowskie pasażery czy Iły, Tutki i Jaki z Krugozora czy JunnegoTiechnika a pożądał modeli z zachodu czy dalekiej Azji kiedy amerykanie rozwalali Wietnam. I jakoś nikt z obrzydzeniem nie odkładał modeli Monogramu na bok bo są "be", bo skażone wojną itp.

Hobby to hobby a nie polityka. Model to tylko model, zabawka a nie narzędzie.

Stosując takie podejscie do tematu powinniśmy tak naprawdę to powinniśmy kleić tylko modele samolotów cywilnych, pasażerskich sportowych, szybowców. Wojskowych żadnych bo każdy jest przeznaczony do wojny, do zabijania. A o modelach czołgów to już wgl zapomnijmy, jakoś nie słyszałem o cywilnym czołgu.

Rozłączmy politykę od naszego pięknego hobby. 

Jak ktoś ma chęć to niech klei Jaki, Łagi, Migi itp. A kto chce niech klei Messerschmitty, Heinkle, Zera i Hayate i inne nazistowskie narzędzia zbrodni. Jego sumienie.

• Like 8

No patrz, a nawet bardzo dawno temu, modele Krugozora były w ostatniej linii wyboru. To, że to była kicha, to jedno, to, że kicha była sygnowana CCCP- to popularności nie dodawało.

Nocne myśliwce nie miały uzbrojenia w kopułce operatora radaru. A nocniki z AI VIII nie miały anten na krawędzi natarcia skrzydeł. To tylko taki rander ze wszystkimi częściami z zestawu. Przynajmniej taką mam nadzieję.