HKK Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 4 minuty temu, Usul napisał: Jak coś mam ten model w limitce, czy chcesz coś sprawdzić, bo na taką "pełną" recenzję to raczej brak mi wiedzy. Dzięki. Chodziło mi właśnie o taką bardziej "ekspercką" recenzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 @HKK To tutaj jest budowa modelu "nietestowego" przez "obiektywnego" modelarza. https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=89124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) 18 minut temu, _OldMan_ napisał: @HKK To tutaj jest budowa modelu "nietestowego" przez "obiektywnego" modelarza. https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=89124 Znam oczywiście i śledzę Jednak chodzi mi o coś nieco innego. O "rzetelną" recenzję zestawu. Jakość odlewu, tworzywa, kalek itp. Merytoryka. Plusy i minusy. Kiedyś, jak wychodził nowy model to zaraz było kilka inboxów. Lepszych, gorszych ale były. Dziś wygląda na to, że dopóki KFS nie zrobi, to nic nie ma Edytowane 19 Marca 2020 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 Co to się szykuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsynth Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 6 godzin temu, HKK napisał: Znam oczywiście i śledzę Jednak chodzi mi o coś nieco innego. O "rzetelną" recenzję zestawu. Jakość odlewu, tworzywa, kalek itp. Merytoryka. Plusy i minusy. Kiedyś, jak wychodził nowy model to zaraz było kilka inboxów. Lepszych, gorszych ale były. Dziś wygląda na to, że dopóki KFS nie zrobi, to nic nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 8 godzin temu, HKK napisał: Tak, ale: 2. Autor może być w tym wypadku nieco nieobiektywny. A po czym wnosisz ? Nie to żebym się tym stwierdzeniem jakoś bardzo przejmował ale z czystej ciekawości pytam ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 2 godziny temu, Solo napisał: Co to się szykuje... Jak to nie jest Phoenix , to i chyba nie kocur bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 To jest Phoenix, ale niekoniecznie musi być do tego F-14. Może to zestaw uzbrojenia tylko. Tak czy inaczej pewnie poczekamy parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Flachenty napisał: A po czym wnosisz ? Nie to żebym się tym stwierdzeniem jakoś bardzo przejmował ale z czystej ciekawości pytam ? Napisałem "może być". Robisz testowy, pokazowy model. Zostałeś w pewnym sensie wybrany i nobilitowany przez producenta. W tej sytuacji człowiek raczej ma tendencje do podkreślenia zalet i przemilczania wad testowanego produktu. Szczególnie jeśli zalety przeważają nad wadami. Ja bym tak miał. To normalne. Poza tym jak mówiłem, to były testowe wypraski (tak myślę). Więc nawet jak widzę jakieś mankamenty, to mogę je uznać za wady prototypu i o nich nie wspominać w opisie. To też normalne. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Nie napisał o wadach bo ich nie znalazł, czy mu pisać nie wypadało? Nie mogę tego wiedzieć. Edytowane 19 Marca 2020 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Ok. Przyjmuję i gratuluję podejścia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 @Flachenty KFS napisał: Cytat Kierownictwo firmy IBG uznało moje recenzje Puławszczaków w skali 1/72 za szkodliwe i w konsekwencji zawiesiło przekazywanie egzemplarzy recenzenckich produktów własnych oraz dystrybuowanych producentów, którzy przekazują im sample. A to w praktyce oznacza, że owe produkty przestały pojawiać się na portalu. W świetle tego, moje obawy o pełny obiektywizm rezencji osób współpracujących z IBG jakby się potwierdziły. I nadal nie mogę znaleźć w SIeci wyczerpującej recenzji zestawu. Powierzchownych inboxów na YT nie biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 W dniu 31.03.2020 o 09:25, HKK napisał: @Flachenty KFS napisał: W świetle tego, moje obawy o pełny obiektywizm rezencji osób współpracujących z IBG jakby się potwierdziły. I nadal nie mogę znaleźć w SIeci wyczerpującej recenzji zestawu. Powierzchownych inboxów na YT nie biorę pod uwagę. Wiem co napisał Kamil i co pisze jego ekipa. Układów Kamila z IBG nie komentuję. To ich brocha. Dodam tylko swoje prywatne zdanie w tej kwestii. Jest to tylko jego wersja , a czy jedynie słuszna ? Zostawiam bez odpowiedzi. Ja model skleiłem i pokazałem co dorabiałem a co przerabiałem, jeśli to nie wystarcza to strasznie mi z tego powodu wszystko jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 W dniu 19.03.2020 o 21:20, Solo napisał: To jest Phoenix, ale niekoniecznie musi być do tego F-14. Może to zestaw uzbrojenia tylko. Tak czy inaczej pewnie poczekamy parę lat. Phoenixa w 1:32 w wersji A i C robi Eduard. Wersja A już jest, C ma być podobno w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 ANYZ ma nowe, fajne żywice. Oby były takie w 48, choć taka waloryzacja kabiny, to musi być niezła zabawa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 A tymczasem kolejny polski samolot w tej skali, RWD-14b Czapla: https://aeroscale.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=35921&mode=thread&order=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 Exito wchodzi w skalę 1/32, póki co z dwoma zestawami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Grzech go nie dodać do tematu. Stałem się posiadaczem i model wywołał uśmiech na twarzy. Wielki uśmiech z malutkim zgrzytem. Uśmiech wielki bo to praktycznie WNW (jedynie ramka silnika jest opracowana przez Meng'a z tego co wiem), więc poziom jest taki jak standard WNW. Cudo ! A zgrzyt... Ramka B standardowo, prawie u każdego nabywcy - ale tylko prawie - miejsce pęknięcia wypraski, zaznaczone na zdjęciu. Nie jest trudno to nareperować, ale tak być nie powinno. Ja też się załapałem. Trochę przykro. Element jest tak w tym miejscu cieniutki/zwężony, że najwyraźniej nie przetrzymuje wstrząsów podczas transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 W dniu 29.06.2020 o 10:54, Agnieszka napisał: A tymczasem kolejny polski samolot w tej skali, RWD-14b Czapla: https://aeroscale.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=35921&mode=thread&order=0 Co prawda mamy już 2021 ale co by niepotrzebnie nie mnożyć bytów, napiszę że cena jest już znana: https://lukgraph.pl/pl/p/Przedsprzedaz-Preorder-RWD-14b-Czapla-132-/150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi