eLCe Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Moja pierwsza w życiu galeria także proszę o wyrozumiałość:) Model umiarkowanie upierdliwy w budowie przez nieprzemyślane rozwiązania łączeń części, kiepski odlew z dużą liczbą ubytków i przesunięć no i spasowanie do d... Kolejna sprawa to fakt, że nigdy w życiu nie używałem metalizera do pokrycia modelu (gun metal przy lufie od karabinu się nie liczy ). I na koniec... Miałem problemy z osiadającym kurzem (na przyszłość mam pojemnik z pleksi do przykrycia na czas schnięcia), także tu i ówdzie widać "cićki" na pokryciu samolotu. Wyszło jak na moje amatorskie oko w miarę (na pewno lepiej niż moje pierwsze podejście czyt. MiG-21 ). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Wyszedł nieźle, i to drugi model, do tego niezbyt wybitny zestaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Ładnie go zrobiłeś, ale poległeś na brudzeniu, przez co model trochę stracił w finale. Ale do mementu samego brudzenia było fajnie, czysto i ładnie. No a jak na drugi model to w ogóle czapki z głów. Inna sprawa to wybrałeś sobie trochę niewdzięczny zestaw do klejenia i kamuflaż trudny do fajnego pomalowania. Niestety, ale NMF to jest nieco wyższa półka modelarskiego rzemiosła jak na mój gust, a Tobie wyszło to dobrze, więc tym bardziej wyrazu uznania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Dla mnie bomba . Podoba się i szkoda, że nie ma jakiegoś dobrego zestawu Mirage III w 1/72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 Dobrze się prezentuje Brudzenie może faktycznie trochę za mocne, ale... ja tam lubię utyrane samoloty Gratuluję ! Co następne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 Obserwowałem warsztat, trzymając kciuki. Bardzo fajnie wyszedł, nad brudzeniem możnaby nieco pomarudzić, ale z drugiej strony szukając zdjęć do mojej budowy znalazłem zdjęcia również BARDZO utyranych Miraży. Mam model Eduarda jeszcze z pierwszych wypustów, ale trochę mnie odstraszyłeś, a po tym, co przeszedłem przy budowie modelu w 1:72 z RV, naprawdę mam duży respekt przed Mirage IIIc w jakiejkolwiek bądź skali. Chyba poczekam ze dwa lata, aż Special Hobby spełni swoje zapowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 30 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2020 Dobrze się prezentuje Brudzenie może faktycznie trochę za mocne, ale... ja tam lubię utyrane samoloty Gratuluję ! Co następne? Z samolotów zastanawiam się między Drakenem a Skyhawkiem (mam jeszcze MiGa-23 i Skyraya ale one raczej poczekają). No i mam panzer IV, który najpewniej zaraz zacznę kleić jako pierwszy w życiu model czołgu Także na około 2 miesiące uciekam piętro niżej na forum PozdrawiamŁukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 Jak na drugi model to wyszedł bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 Brawo! Mi się podoba. Zważywszy na to iż to drugi model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi