Hello Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 W dniu 4.02.2020 o 14:19, Przemek R napisał: Mam dylemat co od koloru pasów i siedzenia. Powyżej zamieściłem zdjęcie fotela z MiG-29UB . Tak więc co w kabinie nieważne w tym momencie . Chodzi o fotel i pasy . Pasy zapewne były w kolorze pomarańczowym . W słoneczku na "niebie" kolor wyblakł . Poniżej masz walkaround ze strony Attack Squadron . http://www.attacksquadron.pl/2016/09/08/mig-29-walkaround-samolotu-mysliwskiego/ Co prawda to nie Twój samolot ale można zobaczyć m.in. kolory wnęk , goleni podwozia i kolor spodu samolotu . Każdy inny , czyli nie idzie generalizować i podawać koloru tak prosto z instrukcji .Zwłaszcza ,że co instrukcja to inna interpretacja . Może Mario tu zagląda i też skorzysta ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 Tak myslalem , czyli fotel do przemalowania. Dzięki Hello za naświetlenie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Nie ma sprawy . Tutaj mam jeszcze zdjęcie fotela z MiG-a ale poniemieckiego . Są inne pasy i w kolorze szarym. Najlepiej to dorwać zdjęcie z egzemplarza który się robi . Albo nie przejmować się tym za bardzo . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 5 godzin temu, Hello napisał: Nie ma sprawy . Tutaj mam jeszcze zdjęcie fotela z MiG-a ale poniemieckiego . Są inne pasy i w kolorze szarym. Najlepiej to dorwać zdjęcie z egzemplarza który się robi . Albo nie przejmować się tym za bardzo . Pozdrawiam Hello Zdjęć tej wersji którą to robię chyba nie ma za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Godzinę temu, Przemek R napisał: Zdjęć tej wersji którą to robię chyba nie ma za wiele. W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 4 godziny temu, Hello napisał: W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać . Pozdrawiam Hello W tym przypadku najlepiej było by ustalić czy fotel w 89 miał pełne pasy czy tylko uprząż do której dopinał się pilot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 17 godzin temu, Hello napisał: W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać . Pozdrawiam Hello to będzie to malowanie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Idziesz jak burza też miałem dylemat z fotelem i pasami,korzystałem z tej strony https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=35228 a pasy zrobię szare. Znalazłem też stronę co podali ci wyżej walk aruond, dużo fajnych zdjęć. A pasów zgodnie z instrukcją nie da się zrobić. Ja też będę przerabiał Edytowane 12 Lutego 2020 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Witam, uporałem się z fotelem , te pasy z blaszki pasują do tego fotela jak pieść do nosa. zostało złożyć to kupy , może uda mi się w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Nie jestem pewien, ale zgodnie z wyglądem np. w tej instrukcji: https://www.scalemates.com/pl/products/img/2/3/2/945232-45-instructions.pdf to masz dziwny kształt i szerokość pasów. Wydaje mi się, że ktoś wspominał o tym problemie, bo ten szeroki element powinien być "do góry nogami", a na dodatek, co nie jest ujęte w instrukcjach, zgięty wzdłuż osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Lutego 2020 Autor Share Napisano 17 Lutego 2020 Witam, mam pytanie czy jak samolot stoi to te klapy na górze powinny być zamknięte a na dole otwarte ??? I na odwrót ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 Wyłączone silniki - górne wloty zamknięte, główne otwarte. Silniki włączone, prędkość poniżej 200km/h - główne wloty zamknięte, górne otwarte. Prędkość powyżej 200km/h - jak przy wyłączonych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Lutego 2020 Autor Share Napisano 17 Lutego 2020 31 minut temu, Matys napisał: Wyłączone silniki - górne wloty zamknięte, główne otwarte. Silniki włączone, prędkość poniżej 200km/h - główne wloty zamknięte, górne otwarte. Prędkość powyżej 200km/h - jak przy wyłączonych. Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 18 Lutego 2020 Autor Share Napisano 18 Lutego 2020 Witam, kilka zdjęci z postępów przy miniaturze : Pozdrawiam Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Lutego 2020 Share Napisano 19 Lutego 2020 Gonisz mnie , ja jutro biorę się za dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Marca 2020 Autor Share Napisano 2 Marca 2020 W dniu 19.02.2020 o 21:59, Mario napisał: Gonisz mnie , ja jutro biorę się za dysze No nie bardzo widzę u ciebie już malunki Mam pytanie czy to miejsce powinienem zaszpachlować , bo na zdjęciach oryginału nie ma nic w tym miejscu : I jeszcze mam pytanie o tą antenę RSBN , czy też mam ja zamienić na element H5 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Marca 2020 Share Napisano 2 Marca 2020 2 godziny temu, Przemek R napisał: No nie bardzo widzę u ciebie już malunki Mam pytanie czy to miejsce powinienem zaszpachlować , bo na zdjęciach oryginału nie ma nic w tym miejscu : I jeszcze mam pytanie o tą antenę RSBN , czy też mam ja zamienić na element H5 ??? Do tego miejsca co zaznaczyłeś powinna być blaszka, co do części H5, jeśli robisz polaka to jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Marca 2020 Share Napisano 8 Marca 2020 W dniu 2.03.2020 o 15:17, Przemek R napisał: No nie bardzo widzę u ciebie już malunki No to teraz mnie dogonisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Jak tam dzieje się coś, bo ja skończyłem, zostały wklejenie świateł lądowania i beacon, radaru przed szybą.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 A co to jest beacon "radaru" przed szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Pewnie chodzi o "bombla" od emitera/odbiornika podczerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 Witam, coś tam działam ale nie mam co pokazywać , walczę z dyszami już 2 razy je zmywałem A co do " bombla" to nie wiem o co chodzi ale chyba tak musi być :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) "bombel" - szklana osłona części optoelektronicznych systemów obserwacji wspomagających/obsługujących część awioniki odpowiedzialną m.in. za śledzenie, naprowadzanie pocisków w podczerwieni (i nie tylko) "bombel" - radosna słowotwórczość (wahałem się między bąblem - takie obłe napompowane często jakimś gazem, a "bomblem" - małym gżdylem/bajtlem/dzieckiem I jakoś tak mi "wyjszło", że to drugie jako kompletnie nie w temacie będzie idealnie ":nie na miejscu" w tym miejscu Edytowane 30 Marca 2020 przez thor_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 4 godziny temu, smialus napisał: A co to jest beacon "radaru" przed szybą? Światła beacon, tam jest przecinek, a radar (tak chodziło o tego bombla)po przecinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi