Przemek R Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem tego modelu : Model chyba wszystkim znany ale in box można zobaczyć tu : https://www.mojehobby.pl/products/MIG-29-9-12-Fulcrum-Early-Type.html Chciałbym wykonać ten model w którymś z tych malowań : https://www.mojehobby.pl/products/Mig-29A-G-UB.html Z tego co wiem jest możliwe wykonanie naszego miga z tego zestawu i chyba nie trzeba wykonywać zadnym przeróbek ??? Mam nadziej ze uda mi się w końcu ukończyć jakiś model bo tamten rok był pod tym względem dramatyczny. Wszelki sugestie i pomoc mile widziane. Pozdrawiam Przemek 1 Cytuj
eLCe Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 Będę podglądał efekty Twoich prac Ja na razie boję się tej maszyny ale pewnie za rok-dwa trafi i na mój warsztat Cytuj
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Powodzenia Ja miałem robić nr 89 w starym ex-czeskim malowaniu z białym pasem z ćwiczeń Orli Szpon 97 Ale będę kibicował jakiego byś nie robił Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Psar77 Cytuj
Tazman79 Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 A który konkretnie egzemplarz zamierzasz zrobić z tych kalek? Co do malowań z Malborka to trzeba będzie dołożyć światła antykolizyjne, anteny TACAN coraz odbiornik i antenę GPS Cytuj
Przemek R Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) 51 minut temu, Tazman79 napisał: A który konkretnie egzemplarz zamierzasz zrobić z tych kalek? Co do malowań z Malborka to trzeba będzie dołożyć światła antykolizyjne, anteny TACAN coraz odbiornik i antenę GPS A już łudziłem się ze obędzie się bez przeróbek. Możesz mi pokazać te elementy na jakiś grafikach ???? Co do malowania zastanawiam się nad 89. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Przemek R Cytuj
Solo Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 Wszystkie nasz myśliwce wymagają przeróbek, nawet nasz F-35 będzie wymagał, bo będzie miał zasobnik na spadochron, czego w 48 nie ma zestaw Menga. Cytuj
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 55 minut temu, Przemek R napisał: Co do malowania zastanawiam się nad 89. Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją Cytuj
Przemek R Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Napisano 31 Stycznia 2020 7 minut temu, Psar77 napisał: Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją Miód na moje uszy Cytuj
Tazman79 Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 24 minuty temu, Psar77 napisał: Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją To samo miałem napisać Ale w gwoli ścisłości to nie przed modernizacją a przed doposażeniem, ponieważ najpierw doposażono MiGi-29 w światła antykolizyjne, TACAN i GPS a później poddano modernizacji i zamianie kamuflażu 1 Cytuj
Mates Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 Będę zerkał kątem oka jak Ci idzie. Mam ten sam zestaw i planuję wykonać go w wersji czeskiej, więc będę widział co mnie czeka. Cytuj
Hello Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Przemek , dobry wybór . Super, trzymam kciuki . Numer 89 jest piękny : Pozdrawiam Hello Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Hello Cytuj
Mates Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 Źle to ująłem. W malowaniu czeskich sił powietrznych. Polskiego nie mam zamiaru robić. Cytuj
Przemek R Napisano 3 Lutego 2020 Autor Napisano 3 Lutego 2020 Witam, pierwsze koty za płoty , ruszyłem z budowa zaczynając od kokpitu : Pomalowałem to czarnym podkładem : Mam pytanie czy kolor H308 jaki widniej w instrukcji będzie dobry do naszego malowania ??? Cytuj
Mates Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Zdaje się, że H308 będzie odpowiedni, ale najlepiej poszukaj w sieci jeszcze zdjęć egzemplarza, który chcesz konkretnie robić. Cytuj
Przemek R Napisano 4 Lutego 2020 Autor Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Kurcze było tyle fajnych zdjęci MiGa 29 w dziale walkaround ale niestety nie działaj Może ma ktoś jakiś link na którym mogę się posiłkować ??? Mam dylemat co od koloru pasów i siedzenia. Instrukcją chyba nie ma się co sugerować , wnęki podwozia tu pokazują ze maja być polakierowane na czarno. Edytowane 4 Lutego 2020 przez Przemek R Cytuj
giberes Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 3 godziny temu, Przemek R napisał: Instrukcją chyba nie ma się co sugerować , wnęki podwozia tu pokazują ze maja być polakierowane na czarno. Jesteś pewien tego czarnego w instrukcji?, bo ja widzę C308. Cytuj
Przemek R Napisano 4 Lutego 2020 Autor Napisano 4 Lutego 2020 11 minut temu, giberes napisał: Jesteś pewien tego czarnego w instrukcji?, bo ja widzę C308. według instrukcji C33 to czarny mat : Nie znalazłem w instrukcji innej wzmianki na temat koloru , chyba że źle czyta ta chińska instrukcje Cytuj
giberes Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Ale masz chyba opisaną budowę przedniej wnęki, więc przyjmij, ze główne są tak samo malowane Cytuj
Przemek R Napisano 4 Lutego 2020 Autor Napisano 4 Lutego 2020 17 minut temu, giberes napisał: Ale masz chyba opisaną budowę przedniej wnęki, więc przyjmij, ze główne są tak samo malowane W życiu bym nie wpadł ze to tak jest rozwiązane .... Cytuj
Przemek R Napisano 5 Lutego 2020 Autor Napisano 5 Lutego 2020 Witam , udało się coś zrobić : Cyba z tym fotelem to dałem ciała , na wszystkich zdjęciach są one w kolorze czarnym. Nigdzie tez nie mogę znaleźć zdjęci tej maszyn prócz tych które wrzucił kolega Hello No nic jutro będę bawił się w malowanie guzików , może ktoś co doradzi. Cytuj
Psar77 Napisano 5 Lutego 2020 Napisano 5 Lutego 2020 Wrzuć w Google hasło Orli Szpon 97 albo Eagle's Claw 97. Powinno pomóc Cytuj
Przemek R Napisano 7 Lutego 2020 Autor Napisano 7 Lutego 2020 Witam, jestem po washu i po kalkach na tablicy rozdzielczej , próbowałem też pomalować przewody co widać na zdjęciach : Teraz muszę dobrać jakoś kolor do pasów i kokpit będzie gotowy. Cytuj
Psar77 Napisano 7 Lutego 2020 Napisano 7 Lutego 2020 Nie no... Panie... Te przewody to do poprawy - czym je malowałeś ? Takie drobiazgi to pędzelkiem 00 i po malutku po kawałeczku. Potem lakier bezbarwny a potem wash. Nie śpiesz się. Cytuj
Przemek R Napisano 7 Lutego 2020 Autor Napisano 7 Lutego 2020 Malowałem pędzelkiem 00 ale miedzy nimi jest tak mała przerwa ze chyba nie da się tego lepiej zrobić. Dwa razy to poprawiałem i chyba teraz wyszło najlepiej ... Cytuj
burzatg Napisano 7 Lutego 2020 Napisano 7 Lutego 2020 Świetny temat. Chętnie pooglądam. Te przewody do zmycia, ze względu na ich bardzo małe odległości między sobą spróbowałbym je potraktować metodą "suchego pędzla". Powodzenia! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi