Skocz do zawartości

MIG-29 9-12 Fulcrum Early Type G.W.H

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

stałem się szczęśliwym posiadaczem tego modelu :

5003_rn.jpg.082520c48e64deece46f85ef27753a8c.jpg

Model chyba wszystkim znany ale in box można zobaczyć tu :

https://www.mojehobby.pl/products/MIG-29-9-12-Fulcrum-Early-Type.html

Chciałbym wykonać ten model w którymś z tych malowań :

https://www.mojehobby.pl/products/Mig-29A-G-UB.html

Z tego co wiem jest możliwe wykonanie naszego miga z tego zestawu i chyba nie trzeba wykonywać zadnym przeróbek ??? 

Mam nadziej ze uda mi się w końcu ukończyć jakiś model bo tamten rok był pod tym względem dramatyczny.

Wszelki sugestie i pomoc mile widziane.

Pozdrawiam 

Przemek 

• Like 1
Napisano

Będę podglądał efekty Twoich prac :) Ja na razie boję się tej maszyny ale pewnie za rok-dwa trafi i na mój warsztat :)

Napisano (edytowane)

Powodzenia ? Ja miałem robić nr 89 w starym ex-czeskim malowaniu z białym pasem z ćwiczeń Orli Szpon 97 ?  Ale będę kibicował jakiego byś nie robił :)

Edytowane przez Psar77
Napisano

A który konkretnie egzemplarz zamierzasz zrobić z tych kalek? Co do malowań z Malborka to trzeba będzie dołożyć światła antykolizyjne, anteny TACAN coraz odbiornik i antenę GPS

Napisano (edytowane)
51 minut temu, Tazman79 napisał:

A który konkretnie egzemplarz zamierzasz zrobić z tych kalek? Co do malowań z Malborka to trzeba będzie dołożyć światła antykolizyjne, anteny TACAN coraz odbiornik i antenę GPS

A już łudziłem się ze obędzie się bez przeróbek.

Możesz mi pokazać te elementy na jakiś grafikach ????

Co do malowania zastanawiam się nad 89. 

Edytowane przez Przemek R
Napisano

Wszystkie nasz myśliwce wymagają przeróbek, nawet nasz F-35 będzie wymagał, bo będzie miał zasobnik na spadochron, czego w 48 nie ma zestaw Menga. :)

Napisano
55 minut temu, Przemek R napisał:

Co do malowania zastanawiam się nad 89. 

Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją ?

Napisano
7 minut temu, Psar77 napisał:

Akurat jeśli będziesz budował model w tym malowaniu co proponowałem to nie musisz nic przerabiać - wtedy MiGi były jeszcze przed modernizacją ?

Miód na moje uszy ??

Napisano
24 minuty temu, Psar77 napisał:

To samo miałem napisać ? Ale w gwoli ścisłości to nie przed modernizacją a przed doposażeniem,  ponieważ najpierw doposażono MiGi-29 w światła antykolizyjne, TACAN i GPS a później poddano modernizacji i zamianie kamuflażu 

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Przemek , dobry wybór ??.

Super, trzymam kciuki ?? . Numer 89 jest piękny :

2a388284bdf929b0.thumb.jpg.91598ddc2db771a6ebdf8a3a49c9284f.jpg

25269_1202034091.thumb.jpg.676dc8152f5b1a4769a4db7e290355ed.jpg

Pozdrawiam Hello

Edytowane przez Hello
Napisano

Witam, 

pierwsze koty za płoty , ruszyłem z budowa zaczynając od kokpitu :

94OpgAP.jpg

Zf1rOMn.jpg

V7AAfmI.jpg?2

Pomalowałem to czarnym podkładem :

xSqTwwi.jpg

cM8N04r.jpg

sRO6pZZ.jpg

Mam pytanie czy kolor H308 jaki widniej w instrukcji będzie dobry do naszego malowania ???

Napisano

Zdaje się, że H308 będzie odpowiedni, ale najlepiej poszukaj w sieci jeszcze zdjęć egzemplarza, który chcesz konkretnie robić.

Napisano (edytowane)

Kurcze było tyle fajnych zdjęci MiGa 29 w dziale walkaround ale niestety nie działaj .pomocy:

Może ma ktoś jakiś link na którym mogę się posiłkować ??? 

Mam dylemat co od koloru pasów i siedzenia. 

Instrukcją chyba nie ma się co sugerować , wnęki podwozia tu pokazują ze maja być polakierowane na czarno.

Edytowane przez Przemek R
Napisano
3 godziny temu, Przemek R napisał:

Instrukcją chyba nie ma się co sugerować , wnęki podwozia tu pokazują ze maja być polakierowane na czarno.

Jesteś pewien tego czarnego w instrukcji?, bo ja widzę C308.

Napisano
11 minut temu, giberes napisał:

Jesteś pewien tego czarnego w instrukcji?, bo ja widzę C308.

według instrukcji C33 to czarny mat :

KoRLAmM.jpg

Nie znalazłem w instrukcji innej wzmianki na temat koloru , chyba  że źle czyta ta chińska instrukcje :roll:

Napisano
17 minut temu, giberes napisał:

Ale masz chyba opisaną budowę przedniej wnęki, więc przyjmij, ze główne są tak samo malowane

W życiu bym nie wpadł ze to tak jest rozwiązane ....

Napisano

Witam ,

udało się coś zrobić :

RyqZnZB.jpg

FiPmLGB.jpg

Cyba z tym fotelem to dałem ciała , na wszystkich  zdjęciach są one w kolorze czarnym.

Nigdzie tez nie mogę znaleźć   zdjęci tej maszyn prócz tych które wrzucił kolega  Hello :roll:

No nic jutro będę bawił się w malowanie guzików , może ktoś co doradzi. 

Napisano

Witam,

jestem po washu i po kalkach na tablicy rozdzielczej , próbowałem też pomalować przewody co widać na zdjęciach :

hjM84Gt.jpg

BRebzHT.jpg

CXrVFrc.jpg

Dqk1cAP.jpg

Teraz muszę dobrać jakoś kolor do pasów i kokpit będzie gotowy.

Napisano

Nie no... Panie... Te przewody to do poprawy - czym je malowałeś ? Takie drobiazgi to pędzelkiem 00 i po malutku po kawałeczku. Potem lakier bezbarwny a potem wash. Nie śpiesz się.

Napisano

Malowałem pędzelkiem 00 ale miedzy nimi jest tak mała przerwa ze chyba nie da się tego lepiej zrobić.

Dwa razy to poprawiałem i chyba teraz wyszło najlepiej ... 

Napisano

Świetny temat. Chętnie pooglądam.

Te przewody do zmycia, ze względu na ich bardzo małe odległości między sobą spróbowałbym je potraktować metodą "suchego pędzla".

Powodzenia!

• Like 1