Hello Napisano 7 Lutego 2020 Napisano 7 Lutego 2020 W dniu 4.02.2020 o 14:19, Przemek R napisał: Mam dylemat co od koloru pasów i siedzenia. Powyżej zamieściłem zdjęcie fotela z MiG-29UB . Tak więc co w kabinie nieważne w tym momencie . Chodzi o fotel i pasy . Pasy zapewne były w kolorze pomarańczowym . W słoneczku na "niebie" kolor wyblakł . Poniżej masz walkaround ze strony Attack Squadron . http://www.attacksquadron.pl/2016/09/08/mig-29-walkaround-samolotu-mysliwskiego/ Co prawda to nie Twój samolot ale można zobaczyć m.in. kolory wnęk , goleni podwozia i kolor spodu samolotu . Każdy inny , czyli nie idzie generalizować i podawać koloru tak prosto z instrukcji .Zwłaszcza ,że co instrukcja to inna interpretacja . Może Mario tu zagląda i też skorzysta ? Pozdrawiam Hello Cytuj
Przemek R Napisano 8 Lutego 2020 Autor Napisano 8 Lutego 2020 Tak myslalem , czyli fotel do przemalowania. Dzięki Hello za naświetlenie tematu Cytuj
Hello Napisano 8 Lutego 2020 Napisano 8 Lutego 2020 Nie ma sprawy . Tutaj mam jeszcze zdjęcie fotela z MiG-a ale poniemieckiego . Są inne pasy i w kolorze szarym. Najlepiej to dorwać zdjęcie z egzemplarza który się robi . Albo nie przejmować się tym za bardzo . Pozdrawiam Hello Cytuj
Przemek R Napisano 8 Lutego 2020 Autor Napisano 8 Lutego 2020 5 godzin temu, Hello napisał: Nie ma sprawy . Tutaj mam jeszcze zdjęcie fotela z MiG-a ale poniemieckiego . Są inne pasy i w kolorze szarym. Najlepiej to dorwać zdjęcie z egzemplarza który się robi . Albo nie przejmować się tym za bardzo . Pozdrawiam Hello Zdjęć tej wersji którą to robię chyba nie ma za wiele. Cytuj
Hello Napisano 8 Lutego 2020 Napisano 8 Lutego 2020 Godzinę temu, Przemek R napisał: Zdjęć tej wersji którą to robię chyba nie ma za wiele. W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać . Pozdrawiam Hello Cytuj
Tazman79 Napisano 8 Lutego 2020 Napisano 8 Lutego 2020 4 godziny temu, Hello napisał: W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać . Pozdrawiam Hello W tym przypadku najlepiej było by ustalić czy fotel w 89 miał pełne pasy czy tylko uprząż do której dopinał się pilot Cytuj
Przemek R Napisano 9 Lutego 2020 Autor Napisano 9 Lutego 2020 17 godzin temu, Hello napisał: W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać . Pozdrawiam Hello to będzie to malowanie : Cytuj
Mario Napisano 12 Lutego 2020 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Idziesz jak burza też miałem dylemat z fotelem i pasami,korzystałem z tej strony https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=35228 a pasy zrobię szare. Znalazłem też stronę co podali ci wyżej walk aruond, dużo fajnych zdjęć. A pasów zgodnie z instrukcją nie da się zrobić. Ja też będę przerabiał Edytowane 12 Lutego 2020 przez Mario Cytuj
Przemek R Napisano 15 Lutego 2020 Autor Napisano 15 Lutego 2020 Witam, uporałem się z fotelem , te pasy z blaszki pasują do tego fotela jak pieść do nosa. zostało złożyć to kupy , może uda mi się w weekend. Cytuj
Tap-chan Napisano 15 Lutego 2020 Napisano 15 Lutego 2020 Nie jestem pewien, ale zgodnie z wyglądem np. w tej instrukcji: https://www.scalemates.com/pl/products/img/2/3/2/945232-45-instructions.pdf to masz dziwny kształt i szerokość pasów. Wydaje mi się, że ktoś wspominał o tym problemie, bo ten szeroki element powinien być "do góry nogami", a na dodatek, co nie jest ujęte w instrukcjach, zgięty wzdłuż osi. Cytuj
Przemek R Napisano 17 Lutego 2020 Autor Napisano 17 Lutego 2020 Witam, mam pytanie czy jak samolot stoi to te klapy na górze powinny być zamknięte a na dole otwarte ??? I na odwrót ??? Cytuj
Matys Napisano 17 Lutego 2020 Napisano 17 Lutego 2020 Wyłączone silniki - górne wloty zamknięte, główne otwarte. Silniki włączone, prędkość poniżej 200km/h - główne wloty zamknięte, górne otwarte. Prędkość powyżej 200km/h - jak przy wyłączonych. 1 Cytuj
Przemek R Napisano 17 Lutego 2020 Autor Napisano 17 Lutego 2020 31 minut temu, Matys napisał: Wyłączone silniki - górne wloty zamknięte, główne otwarte. Silniki włączone, prędkość poniżej 200km/h - główne wloty zamknięte, górne otwarte. Prędkość powyżej 200km/h - jak przy wyłączonych. Dzięki za wyjaśnienie Cytuj
Przemek R Napisano 18 Lutego 2020 Autor Napisano 18 Lutego 2020 Witam, kilka zdjęci z postępów przy miniaturze : Pozdrawiam Przemek 1 Cytuj
Mario Napisano 19 Lutego 2020 Napisano 19 Lutego 2020 Gonisz mnie , ja jutro biorę się za dysze Cytuj
Przemek R Napisano 2 Marca 2020 Autor Napisano 2 Marca 2020 W dniu 19.02.2020 o 21:59, Mario napisał: Gonisz mnie , ja jutro biorę się za dysze No nie bardzo widzę u ciebie już malunki Mam pytanie czy to miejsce powinienem zaszpachlować , bo na zdjęciach oryginału nie ma nic w tym miejscu : I jeszcze mam pytanie o tą antenę RSBN , czy też mam ja zamienić na element H5 ??? Cytuj
Tazman79 Napisano 2 Marca 2020 Napisano 2 Marca 2020 2 godziny temu, Przemek R napisał: No nie bardzo widzę u ciebie już malunki Mam pytanie czy to miejsce powinienem zaszpachlować , bo na zdjęciach oryginału nie ma nic w tym miejscu : I jeszcze mam pytanie o tą antenę RSBN , czy też mam ja zamienić na element H5 ??? Do tego miejsca co zaznaczyłeś powinna być blaszka, co do części H5, jeśli robisz polaka to jak najbardziej... Cytuj
Mario Napisano 8 Marca 2020 Napisano 8 Marca 2020 W dniu 2.03.2020 o 15:17, Przemek R napisał: No nie bardzo widzę u ciebie już malunki No to teraz mnie dogonisz... Cytuj
Mario Napisano 29 Marca 2020 Napisano 29 Marca 2020 Jak tam dzieje się coś, bo ja skończyłem, zostały wklejenie świateł lądowania i beacon, radaru przed szybą.? Cytuj
smialus Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 A co to jest beacon "radaru" przed szybą? Cytuj
thor_ Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 Pewnie chodzi o "bombla" od emitera/odbiornika podczerwieni. Cytuj
Przemek R Napisano 30 Marca 2020 Autor Napisano 30 Marca 2020 Witam, coś tam działam ale nie mam co pokazywać , walczę z dyszami już 2 razy je zmywałem A co do " bombla" to nie wiem o co chodzi ale chyba tak musi być :P Cytuj
thor_ Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) "bombel" - szklana osłona części optoelektronicznych systemów obserwacji wspomagających/obsługujących część awioniki odpowiedzialną m.in. za śledzenie, naprowadzanie pocisków w podczerwieni (i nie tylko) "bombel" - radosna słowotwórczość (wahałem się między bąblem - takie obłe napompowane często jakimś gazem, a "bomblem" - małym gżdylem/bajtlem/dzieckiem I jakoś tak mi "wyjszło", że to drugie jako kompletnie nie w temacie będzie idealnie ":nie na miejscu" w tym miejscu Edytowane 30 Marca 2020 przez thor_ Cytuj
Mario Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 4 godziny temu, smialus napisał: A co to jest beacon "radaru" przed szybą? Światła beacon, tam jest przecinek, a radar (tak chodziło o tego bombla)po przecinku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi