Skocz do zawartości

MIG-29 9-12 Fulcrum Early Type G.W.H

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 4.02.2020 o 14:19, Przemek R napisał:

Mam dylemat co od koloru pasów i siedzenia. 

mig29ub-36-300x200.jpg.b1ae7ce8ccfe838ebdb401cf4e714e9b.jpg

Powyżej zamieściłem zdjęcie fotela z MiG-29UB . Tak więc co w kabinie nieważne w tym momencie . Chodzi o fotel i pasy . Pasy zapewne były w kolorze pomarańczowym . W słoneczku na "niebie" kolor wyblakł . Poniżej masz walkaround ze strony Attack Squadron .

http://www.attacksquadron.pl/2016/09/08/mig-29-walkaround-samolotu-mysliwskiego/

Co prawda to nie Twój samolot ale można zobaczyć m.in. kolory wnęk , goleni podwozia i kolor spodu samolotu . Każdy inny , czyli nie idzie generalizować i podawać koloru tak prosto z instrukcji .Zwłaszcza ,że co instrukcja to inna interpretacja .

Może Mario tu zagląda i też skorzysta ?

Pozdrawiam Hello

Napisano

Nie ma sprawy . Tutaj mam jeszcze zdjęcie fotela z MiG-a ale poniemieckiego . Są inne pasy i w kolorze szarym.

8483d28efcc547ef.thumb.jpg.2129d29d5a7d08968f24d8eabaa7d69b.jpg

Najlepiej to dorwać zdjęcie z egzemplarza który się robi . Albo nie przejmować się tym za bardzo ?.

Pozdrawiam Hello

Napisano
5 godzin temu, Hello napisał:

Nie ma sprawy . Tutaj mam jeszcze zdjęcie fotela z MiG-a ale poniemieckiego . Są inne pasy i w kolorze szarym.

8483d28efcc547ef.thumb.jpg.2129d29d5a7d08968f24d8eabaa7d69b.jpg

Najlepiej to dorwać zdjęcie z egzemplarza który się robi . Albo nie przejmować się tym za bardzo ?.

Pozdrawiam Hello

Zdjęć tej wersji którą to robię chyba nie ma za wiele.

Napisano
Godzinę temu, Przemek R napisał:

Zdjęć tej wersji którą to robię chyba nie ma za wiele.

W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać ? .

Pozdrawiam Hello

Napisano
4 godziny temu, Hello napisał:

W sumie to zapytam . Robisz nr 89 w "czeskim" malowaniu ? W takim jakie jest na Twoich kalkomaniach ? Co potrzebujesz , co nie wiesz . Wypunktuj wątpliwości i będziemy szukać ? .

Pozdrawiam Hello

W tym przypadku najlepiej było by ustalić czy fotel w 89 miał pełne pasy czy tylko uprząż do której dopinał się pilot

Napisano
17 godzin temu, Hello napisał:

Pozdrawiam Hello

to będzie to malowanie :

Hj0kqNw.jpg

Napisano

Witam,

uporałem się z fotelem , te pasy z blaszki pasują do tego fotela jak pieść do nosa.

GuW4gRg.jpg

YM9OUIS.jpg

wglX1Ug.jpg

zostało złożyć to kupy , może uda mi się w weekend.

Napisano

Nie jestem pewien, ale zgodnie z wyglądem np. w tej instrukcji:

https://www.scalemates.com/pl/products/img/2/3/2/945232-45-instructions.pdf

to masz dziwny kształt i szerokość pasów. Wydaje mi się, że ktoś wspominał o tym problemie, bo ten szeroki element powinien być "do góry nogami", a na dodatek, co nie jest ujęte w instrukcjach, zgięty wzdłuż osi. 

Napisano

Witam,

mam pytanie czy jak samolot stoi to te klapy na górze powinny być zamknięte a na dole otwarte ???

I na odwrót ???

Napisano

Wyłączone silniki - górne wloty zamknięte, główne otwarte.

Silniki włączone, prędkość poniżej 200km/h - główne wloty zamknięte, górne otwarte.

Prędkość powyżej 200km/h - jak przy wyłączonych.

• Thanks 1
Napisano
31 minut temu, Matys napisał:

Wyłączone silniki - górne wloty zamknięte, główne otwarte.

Silniki włączone, prędkość poniżej 200km/h - główne wloty zamknięte, górne otwarte.

Prędkość powyżej 200km/h - jak przy wyłączonych.

Dzięki za wyjaśnienie :piwo: 

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 19.02.2020 o 21:59, Mario napisał:

Gonisz mnie ?, ja jutro biorę się za dysze

No nie bardzo widzę u ciebie już malunki :piwo:

Mam pytanie czy to miejsce powinienem  zaszpachlować , bo na zdjęciach oryginału nie ma nic w tym miejscu :

BUXzowb.jpg

I jeszcze mam pytanie o tą antenę RSBN , czy też mam ja zamienić na element H5 ???

Napisano
2 godziny temu, Przemek R napisał:

No nie bardzo widzę u ciebie już malunki :piwo:

Mam pytanie czy to miejsce powinienem  zaszpachlować , bo na zdjęciach oryginału nie ma nic w tym miejscu :

BUXzowb.jpg

I jeszcze mam pytanie o tą antenę RSBN , czy też mam ja zamienić na element H5 ???

Do tego miejsca co zaznaczyłeś powinna być blaszka, co do części H5, jeśli robisz polaka to jak najbardziej...

• 3 weeks later...
Napisano

Witam, 

coś tam działam ale nie mam co pokazywać , walczę z dyszami już 2 razy je zmywałem  ?  

A co do " bombla"    to nie wiem o co chodzi ale chyba tak musi być :P 

Napisano (edytowane)

"bombel" - szklana osłona części optoelektronicznych systemów obserwacji wspomagających/obsługujących część awioniki odpowiedzialną m.in. za śledzenie, naprowadzanie pocisków w podczerwieni (i nie tylko) ?

"bombel" - radosna słowotwórczość? (wahałem się między bąblem - takie obłe napompowane często jakimś gazem, a "bomblem" - małym gżdylem/bajtlem/dzieckiem ? I jakoś tak mi "wyjszło", że to drugie jako kompletnie nie w temacie będzie idealnie ":nie na miejscu" w tym miejscu ?

Edytowane przez thor_
Napisano
4 godziny temu, smialus napisał:

A co to jest beacon "radaru" przed szybą?

Światła beacon, tam jest przecinek, a radar (tak chodziło o tego bombla)po przecinku.