Grzes Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października Takie cóś znalazłem. Wprawdzie nie z czasów PRLu, bo to rok 1994, ale technologia z epoki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października Mocne! Klejenie tego na pewno jest wyzwaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października 2 godziny temu, pmroczko napisał: Klejenie tego na pewno jest wyzwaniem... Nie robiłeś nigdy vacu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Plastik to nie jest, ale historią jest. Ostatni nabytek. I już w 62 roku były przeceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października 5 minut temu, India napisał: Plastik to nie jest, ale historią jest. Ja rozpocząłem swoją przygodę z modelarstwem kartonowym głównie ze względu na słabą dostępność modeli plastikowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października 15 minut temu, Grzes napisał: Ja rozpocząłem swoją przygodę z modelarstwem kartonowym głównie ze względu na słabą dostępność modeli plastikowych. Też z takiego powodu miałem dłuższy epizod z kartonówkami. Nadal kupuję co ciekawsze wycinanki, głównie konstrukcje międzywojenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października Zerknijcie na ciekawą stronę o firmach zabawkarskich XX wieku na terenie obecnego woj. mazowieckiego https://www.muzeumdomkow.pl/mapa Ale tego było a tu bardzo ciekawe opracowanie o wytwórni w Siedlcach: https://www.muzeumdomkow.pl/mapa-siedlce-zpt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października kilka " artefaktow" z jeleniogorskiego jarmarku staroci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 13 minut temu, BRAVO112 napisał: A ten RWD-10 co to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 1 godzinę temu, Grzes napisał: A ten RWD-10 co to? O ile dobrze pamiętam, według księgi pana Wagnera Sobaś był wytwórcą modeli z czasów słusznie minionych. I miał w planach RWD-10. W życiu go na oczy nie widziałem, to co jest na zdjęciu wygląda jak boxart z pudełka. Ktoś coś? Widzieliście ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Znalazłem w sąsiednim temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Godzinę temu, barszczo napisał: wygląda jak boxart z pudełka. tak, masz racje To bylo kilka luznych arkuszy do naklejenia na pudelko Nawet nie pytalem o cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Pytanie: To co na zdjęciu jest zestawem wszystkich szybowców w jednym pudełku, czy jednym pudełkiem dla wszystkich szybowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października To pojedynczy model. Zobacz rewers pudełka, to się wyjaśni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Dzięki. Byłoby zbyt pięknie, gdyby ktoś chciał sprzedać sześć sztuk, za cenę jednego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Sobota o 13:31 Share Napisano Sobota o 13:31 (edytowane) Nowy nabytek do mojego Archeo - Ił sprzed 39-ciu lat. Cóś pięknego! Edytowane Sobota o 13:33 przez Grzes 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 17:38 Share Napisano Niedziela o 17:38 Super sprawa. Z wielokolorowego plastiku, też mam takiego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 20:39 Share Napisano Niedziela o 20:39 2 godziny temu, barszczo napisał: Plastik w kolorze mydelniczki Idealnie opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi