jmx62 Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego No trochę inna. Akurat mam go na warsztacie. Jeden z nielicznych stareńkich MM które zdecydowałem się pociąć(trochę go żal bo klei się słabiutko). Cytuj
arhtus Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego (edytowane) Też go kleiłem, ale okładka w pamięci mi się utrwaliła jak ta z kalendarza i dopóki nie sprawdziłem, to byłem o tym przekonany. I weź teraz ufaj swojej pamięci Edytowane 17 Lutego przez arhtus 1 Cytuj
jmx62 Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego I dlatego bardzo dobrze że kolega kopernik rozpoczął ten dział o czasach PRLu. Ktoś coś zapamiętał ale nie schował w swojej pamieci tylko tym dzieli się z innymi i dzięki temu każdemu czasami aż się łezka zakręci w oku na samą myśl że "o rety toż ja też to mialem i kleiłem". Super Cytuj
Grzes Napisano 17 Lutego Napisano 17 Lutego 3 minuty temu, jmx62 napisał: bardzo dobrze że kolega kopernik rozpoczął ten dział o czasach PRLu. Zdecydowanie tak! 1 Cytuj
kopernik Napisano 17 Lutego Autor Napisano 17 Lutego Wielkie dzięki za miłe słowa. Tym razem przypomnę serię TBiU, ale nie przy pomocy jakiegoś zeszytu, a za pomocą ulotki reklamowej. Raczej rzadka . 4 Cytuj
Grzes Napisano 18 Lutego Napisano 18 Lutego Zdobyczny Karaś - kolejny model z PZW w Siedlcach Inbox 3 1 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 18 Lutego Napisano 18 Lutego 54 minuty temu, Grzes napisał: Zdobyczny Karaś - kolejny model z PZW w Siedlcach Inbox Gdzie żeś Pan złowił taka piękną rybkę ? Cytuj
kopernik Napisano 18 Lutego Autor Napisano 18 Lutego Koła Gospodyń Wiejskich zawsze w awangardzie 1 Cytuj
Grzes Napisano 18 Lutego Napisano 18 Lutego (edytowane) 10 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Gdzie żeś Pan złowił taka piękną rybkę ? Z allegrowej przerębli wyłowiłem. Co ciekawe... Za model dałem (45zł) więc niemalże tyle ile kosztował na początku (42zł). Można więc śmiało powiedzieć, że przenosi wartość pieniądza w czasie Edytowane 19 Lutego przez Grzes 1 1 Cytuj
mig Napisano 19 Lutego Napisano 19 Lutego Fajny zabytek, miałem takiego tylko w innym pudełku. Kupiony w 1997 czy 1998. Wtedy człowiek się jarał, że kupił wreszcie model polskiego samolotu z września 39. 2 Cytuj
Grzes Napisano 19 Lutego Napisano 19 Lutego 37 minut temu, mig napisał: Wtedy człowiek się jarał, że kupił wreszcie model polskiego samolotu z września 39. Ja to się nawet wczoraj jarałem, jak z paczki wyjmowałem 3 Cytuj
kopernik Napisano 19 Lutego Autor Napisano 19 Lutego Popatrzmy, co tam Panie porabiają ... Pędzelek, farbka ( w puszce ) i rozpuszczalnik w słoiku. Zupełnie jak mój warsztat jakieś pół wieku temu Cytuj
Rafał B Napisano 19 Lutego Napisano 19 Lutego 2 minuty temu, kopernik napisał: Pędzelek, farbka ( w puszce ) i rozpuszczalnik w słoiku. Zupełnie jak mój warsztat jakieś pół wieku temu ...i człowiek był szczęśliwszy jak teraz, z warsztatem na pełnym wypasie 1 Cytuj
Grzes Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego 12 godzin temu, Rafał B napisał: ...i człowiek był szczęśliwszy jak teraz, z warsztatem na pełnym wypasie A wiesz, że ja podobnie pomyślałem wyciągając powyższego Karasia z pudełka. Zrobiłoby się go prosto z pudełka, pomalowało plakatówkami... Frajdy co nie miara! 2 Cytuj
giberes Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego 2 godziny temu, Grzes napisał: Zrobiłoby się go prosto z pudełka, pomalowało plakatówkami... Frajdy co nie miara! No to działaj, czekamy na warsztat 1 Cytuj
Grzes Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego 1 godzinę temu, giberes napisał: No to działaj, czekamy na warsztat Weś ić 1 Cytuj
Grzes Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Kiedyś za taki zestaw niejeden dałby się pokroić... 2 Cytuj
TM48 Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego W dniu 19.02.2026 o 21:42, Rafał B napisał: ...i człowiek był szczęśliwszy jak teraz, z warsztatem na pełnym wypasie A ja głupi myślałem, że człowiek był szczęśliwszy bo był zwyczajnie młody. To by się alchemicy i poszukiwacze eliksiru młodości zdziwili. Tyle zachodu, poszukiwań po świecie, a wystarczyło wejść do modelarskiego po pędzelek i humbrola. Cytuj
kopernik Napisano 23 Lutego Autor Napisano 23 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Grzes napisał: Kiedyś za taki zestaw niejeden dałby się pokroić... Dziś też znajdą się tacy, co dadzą się pokroić i jeszcze solą posypać ... Edytowane 23 Lutego przez kopernik Cytuj
barszczo Napisano 24 Lutego Napisano 24 Lutego Projektant modelu, a zwłaszcza kadłuba ewidentnie wzorował się na konstrukcji Gothy 244... Cytuj
Grzes Napisano 26 Lutego Napisano 26 Lutego Znów coś wydłubałem, tym razem z olx. Nie wiem jaka to może być skala I ja pytam, czemu do dziś żaden producent nie wydał tej wersji Mi-8 1 Cytuj
kopernik Napisano 26 Lutego Autor Napisano 26 Lutego 6 godzin temu, Grzes napisał: Znów coś wydłubałem, tym razem z olx. Nie wiem jaka to może być skala I ja pytam, czemu do dziś żaden producent nie wydał tej wersji Mi-8 Fajny, salonka ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi