jmx62 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego No trochę inna. Akurat mam go na warsztacie. Jeden z nielicznych stareńkich MM które zdecydowałem się pociąć(trochę go żal bo klei się słabiutko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego (edytowane) Też go kleiłem, ale okładka w pamięci mi się utrwaliła jak ta z kalendarza i dopóki nie sprawdziłem, to byłem o tym przekonany. I weź teraz ufaj swojej pamięci Edytowane 17 Lutego przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego I dlatego bardzo dobrze że kolega kopernik rozpoczął ten dział o czasach PRLu. Ktoś coś zapamiętał ale nie schował w swojej pamieci tylko tym dzieli się z innymi i dzięki temu każdemu czasami aż się łezka zakręci w oku na samą myśl że "o rety toż ja też to mialem i kleiłem". Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego 3 minuty temu, jmx62 napisał: bardzo dobrze że kolega kopernik rozpoczął ten dział o czasach PRLu. Zdecydowanie tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Wielkie dzięki za miłe słowa. Tym razem przypomnę serię TBiU, ale nie przy pomocy jakiegoś zeszytu, a za pomocą ulotki reklamowej. Raczej rzadka . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Zdobyczny Karaś - kolejny model z PZW w Siedlcach Inbox 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Wow nawet podstawka jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 54 minuty temu, Grzes napisał: Zdobyczny Karaś - kolejny model z PZW w Siedlcach Inbox Gdzie żeś Pan złowił taka piękną rybkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Koła Gospodyń Wiejskich zawsze w awangardzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) 10 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Gdzie żeś Pan złowił taka piękną rybkę ? Z allegrowej przerębli wyłowiłem. Co ciekawe... Za model dałem (45zł) więc niemalże tyle ile kosztował na początku (42zł). Można więc śmiało powiedzieć, że przenosi wartość pieniądza w czasie Edytowane 19 Lutego przez Grzes 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Fajny zabytek, miałem takiego tylko w innym pudełku. Kupiony w 1997 czy 1998. Wtedy człowiek się jarał, że kupił wreszcie model polskiego samolotu z września 39. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 37 minut temu, mig napisał: Wtedy człowiek się jarał, że kupił wreszcie model polskiego samolotu z września 39. Ja to się nawet wczoraj jarałem, jak z paczki wyjmowałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Popatrzmy, co tam Panie porabiają ... Pędzelek, farbka ( w puszce ) i rozpuszczalnik w słoiku. Zupełnie jak mój warsztat jakieś pół wieku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 2 minuty temu, kopernik napisał: Pędzelek, farbka ( w puszce ) i rozpuszczalnik w słoiku. Zupełnie jak mój warsztat jakieś pół wieku temu ...i człowiek był szczęśliwszy jak teraz, z warsztatem na pełnym wypasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 12 godzin temu, Rafał B napisał: ...i człowiek był szczęśliwszy jak teraz, z warsztatem na pełnym wypasie A wiesz, że ja podobnie pomyślałem wyciągając powyższego Karasia z pudełka. Zrobiłoby się go prosto z pudełka, pomalowało plakatówkami... Frajdy co nie miara! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 2 godziny temu, Grzes napisał: Zrobiłoby się go prosto z pudełka, pomalowało plakatówkami... Frajdy co nie miara! No to działaj, czekamy na warsztat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 1 godzinę temu, giberes napisał: No to działaj, czekamy na warsztat Weś ić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Kiedyś za taki zestaw niejeden dałby się pokroić... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego W dniu 19.02.2026 o 21:42, Rafał B napisał: ...i człowiek był szczęśliwszy jak teraz, z warsztatem na pełnym wypasie A ja głupi myślałem, że człowiek był szczęśliwszy bo był zwyczajnie młody. To by się alchemicy i poszukiwacze eliksiru młodości zdziwili. Tyle zachodu, poszukiwań po świecie, a wystarczyło wejść do modelarskiego po pędzelek i humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Grzes napisał: Kiedyś za taki zestaw niejeden dałby się pokroić... Dziś też znajdą się tacy, co dadzą się pokroić i jeszcze solą posypać ... Edytowane 23 Lutego przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Taki wynalazek to tu mieliśmy? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Projektant modelu, a zwłaszcza kadłuba ewidentnie wzorował się na konstrukcji Gothy 244... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Zastosowano tu ewidentnie kwadraturę koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Znów coś wydłubałem, tym razem z olx. Nie wiem jaka to może być skala I ja pytam, czemu do dziś żaden producent nie wydał tej wersji Mi-8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego 6 godzin temu, Grzes napisał: Znów coś wydłubałem, tym razem z olx. Nie wiem jaka to może być skala I ja pytam, czemu do dziś żaden producent nie wydał tej wersji Mi-8 Fajny, salonka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi