HKK Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Godzinę temu, jmx62 napisał: Z książek Wacława Króla brakuje mi "Mój Spitfire WX-L". No ale nie dam ponad stówę za książkę którą kiedyś już czytałem tylko po to żeby zbierała kurz na biblioteczce. Nowe wydanie z 2017 r nosi już tytuł "Mój Spitfire" i wg adnotacji na stronie tytułowej jest "pełną wersją" wojennych wspomnień autora. Ebook na woblink-u kosztuje niecałe 20 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Ale to jest ebook a mi chodzi o klasyczną wersję papierową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca (edytowane) 5 minut temu, jmx62 napisał: Ale to jest ebook a mi chodzi o klasyczną wersję papierową. Ale maruda... Przecież chciałeś tanio i żeby Ci się nie kurzyło na półce. A tam jest jednak rzeczywiście więcej wspomnień niż w poprzedniej wersji z tego co pamiętam. Np opisy podbojów miłosnych Pana Wacka (nomen omen) Edytowane 6 Marca przez HKK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca 8 godzin temu, jmx62 napisał: A ja aktualnie katuję chyba już trzeci raz "trylogię" Króla "Walczyłem pod...". "... niebem Francji" czy "... niebem Londynu"? Z Króla mam jeszcze "Polskie dywizjony lotnicze w Wielkiej Brytanii", "Polskie skrzydła w inwazji kontynentu", "Lotnicy z pod znaku poznańskiego kruka" i parę Tygrysków. PS. Też wolę papierowe wydania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Mam "fsyskie csy", aktualnie Wacek popija szampana na południu Francji. Pisałem wcześniej brakuje mi tylko "WX-L". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca U mnie Luukkanen stacjonuje w Nurmoili ("Myśliwce nad Finlandią") . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca To ja dodam jeszcze taką ciekawostkę wydawniczą, którą posiadam. Treść merytoryczna w porównaniu z dzisiejszą wiedzą, jakby tu powiedzieć, nie powala, ale jest w tej książce taki unikalny duch czasów. Zobaczcie rok wydania. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 30 minut temu, Radzio65 napisał: A wrzuć proszę kilka ilustracji, którymi chwalą się już na wstępie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Jak na mój gust, to chwalą się na wyrost ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Jeszcze jedna fajna publikacja, znana wszystkim, ale znowu data, a ilustracje są rzeczywiście z drzeworytów Arcta ... Okładka jest bez jakiekolwiek grafiki więc być może nie jest oryginalna, ale też ma "dziesiąt"lat. Mam kilka takich "perełek" i wszystkie kupione przez internet w antykwariatach, za na prawdę "psie" pieniądze czyli 5, 7, 10 złotych (piętnaście-dwadzieścia lat temu, ale to i tak był bezcen). Edytowane 9 Marca przez Radzio65 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Teraz też mozna dostać za 7 ale dyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano Poniedziałek o 13:42 Share Napisano Poniedziałek o 13:42 Jakby ktoś nie czytał tej książki, a miałby opcję dorwania gdzieś, to bardzo polecam. Książka napisana w formie pamiętnika/kroniki , z olbrzymią dozą świetnego humoru ( w dużej mierze czarnego, ale cóż, takie czasy były), można się obśmiać zdrowo. Autor jest również jednym z bohaterów innej historii, a mianowicie książek "Żądło Genowefy" i "L jak Lucy". "Obyś żył w ciekawych czasach" to dla mnie wyjątkowa książka. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Poniedziałek o 16:19 Share Napisano Poniedziałek o 16:19 2 godziny temu, Radzio65 napisał: "Obyś żył w ciekawych czasach" to dla mnie wyjątkowa książka. Kiedyś długo jej szukałęm i bez skutku. Wygląda na to, że poza paroma wydaniami w PRL już nigdy nie była wznawiana. Ale udało mi się ją znaleźć do ściągnięcia tutaj: https://pbc.gda.pl/dlibra/publication/89637/edition/82101?language=en 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Poniedziałek o 16:31 Share Napisano Poniedziałek o 16:31 Ja przed laty (40? ) zdobylem ksiazke " Flieger, Funker, Kanoniere" z roku chyba 1936 z nakreconego przez Dr Rikli filmu pod tym tym samym tytulem Duzo super zdjec! Wlasnie zdjecie laciatego Do-17 zmobilizowalo mnie do budowy modelu (Airfix ) w takim wlasnie malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu https://www.ebay.pl/itm/397380319282?_skw=lublin&itmmeta=01KKRBE27VHG96QN9FPKYFVBHP&hash=item5c85b67832:g:WQUAAeSwcLppOjTv&itmprp=enc%3AAQALAAAAwGfYFPkwiKCW4ZNSs2u11xANwwzAds5zBZpDBDsmzzWWYOTYIPQPLdgdpfHrfzqWzH5PwEWWlLBAE8%2FC389jiNxZ1iUFw9zKB1w2FlM4a9lli40kqUWVZvWbi0xsbo1OoQY6RnTbvEyQ4WnA%2FSXwcLWA%2Boefm5g97WWzo%2BU8MyBu6fgpuHYyxd1nrjBAYvbf0GcsLEeiGC2Hllew3q9TUfJlefjCxupWrVEGNDOuBiOG%2Fyp%2Bx3UNPoH4wKUKBaXfgA%3D%3D|tkp%3ABk9SR5KkuIueZw Taka ciekawostka, ktoś widział, posiada? Poproszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 47 minut temu Autor Share Napisano 47 minut temu Pozwolę sobie wkleić fotkę tego co Kolega poddlinkował. Cena 12,24$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi