BRAVO112 Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada az musialem sprawdzic.... i potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada I jeszcze otwierać komorę bombową i wyrzucać bombę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Bomboluk był otwierany, ale klucha wisiała na stałe. Natomiast do pokryw podwozia, trzeba było dorobić zawiasy, a do wnęk do mocowania podwozia dorobić i dokleić elementy zamykające od góry (żeby powstało coś w rodzaju łożyska/otworu mocującego). Piszę to co pamiętam ze swojego Tu-2 z lat szczenięcych, możliwe, że były różne edycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Możliwe, że sam zadbałem o to, by bomba wylatała. To było niezbędne, żeby skutecznie atakować te wielkie czołgi. Wprawdzie sprzęt niby w całości radziecki, ale ja podjąłem męską decyzję i np. IS-3 miał brązowe łaty i czarne krzyże :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada 22 godziny temu, Cypis napisał: poprawcie mnie , ale wydaje mi się , że w Tu-2 od Plastikarda też można było zrobić składane podwozie , Dało się też zrobić zamykaną komorę bombową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada 22 godziny temu, greatgonzo napisał: podjąłem męską decyzję i np. IS-3 miał brązowe łaty i czarne krzyże :). U mnie KW85 robił za Panterę. Dokleiłem mu hamulec wylotowy ucięty z ISU122 i gotowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Mój KW też robił za Niemca. Szkoda mi go było i długo się zastanawiałem, bo podobał mi się, ale trzeba było zachować jakąś równowagę sił, a ISU też był fajny i nijak mi do Panzerwaffe nie pasował. No a T-34 był niedotykalny, wiadomo :), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada No właśnie na OLX ktoś z Wa-wy sprzedaje ISU-122 i T-34 produkcji "Ogoniok" 1:30. Teciak niestety bez napędu. Ceny...jak to vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada moje modele 1:30 tez byly laciate, ale same hamerykanskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Niedziela o 14:32 Share Napisano Niedziela o 14:32 (edytowane) Zabrałem się za małą reorganizację warsztatu. Mała reorganizacja warsztatu jest częścią większej reorganizacji, która zwierać będzie mały remont całego pomieszczenia. Ale na początek warsztat. Jednym z elementów reorganizacji jest ogarnięcie wszelkich okołomodelarskich gratów rozpączkowanych przez wiele lat poza jakąś sensowna kontrolą. Przy okazji znajdują się dziwne pamiątki. Mój bodaj ostatni ukończony model przed modelarską przerwą odbył swój ostatni lot do kosza. I takie fot-wprawki z dawno minionych czasów. Edytowane Niedziela o 16:17 przez greatgonzo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano Niedziela o 15:58 Share Napisano Niedziela o 15:58 szkoda tego zumbachowego Spitfire'a - ja bym mu dał drugie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Niedziela o 16:15 Share Napisano Niedziela o 16:15 Wysłałbym Ci, ale poszedł już w niebyt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiper Napisano Poniedziałek o 14:01 Share Napisano Poniedziałek o 14:01 Gdyby chciał Pan odsprzedać ten tomik, to ja jestem zainteresowany. kiper60@go2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano Poniedziałek o 19:42 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:42 5 godzin temu, Kiper napisał: Gdyby chciał Pan odsprzedać ten tomik, to ja jestem zainteresowany. kiper60@go2.pl Na Allegro ten tomik jest za 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano wczoraj o 09:24 Share Napisano wczoraj o 09:24 Dzień dobry, dziś w ramach ciekawostki wrzucam poradę modelarską z 1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano wczoraj o 12:37 Share Napisano wczoraj o 12:37 Vacu miało swoje wymagania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi