kryspacz Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) No i udało mi się doprowadzić do końca warsztat , podziękowania dla wszystkich za doping, wsparcie i uwagi, w szczególności dla Konrada za kwerendę foto i namówienie na konkretny wóz, dla Mariusza i Piotra za liczne fanty, i dla Kuby za czujne oko. Tematem był wóz JW Grom o nr PA1 i nazwie własnej Tur, w modyfikacji polowej na bazie M1025. Starałem się zbliżyć do zdjęć w konfiguracji z ok. 2009r. Zużyłem więc: - jako bazę Tamiya M1025; - koła Aggresive pattern od Bartka Ciesielskiego; - pancerz ASK z Eduarda - największe dla mnie wyzwanie w tym modelu - bambetle i butelki z zestawów Menga; - jako uzbrojenie NSW z zestawu ICM i PKM z Dragona; - duuużo polistyrenu i wygrzebanych bambetli do zagospodarowania paki. Zapraszam do oglądania Edytowane 9 Lutego 2020 przez kryspacz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Bardzo fajny, podstawka dodaje klimatu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Piękny ! dodam ponadto iż bardzo mi się podoba ta pustynna podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Ach te afgańskie jodły, świerki i jałowce Parę słów ode mnie: w mojej opinii jak dotąd najlepszy model "polskiego" humvee prezentowany na naszych krajowych forach modelarskich. Same plusy: a) za tematykę (Polska, GROM), b) za odwzorowanie jotka w jotkę konkretnego wozu, c) za poprawienie błędów zestawu i zbudowanie połowy modelu ze scratchu, d) za estetykę w klejeniu i malowaniu, e) osobny za samo wykonanie malowania, szczególnie plamy po sprayu itp., f) za kompletność i spójność całej pracy (rewelacyjny model, figurki i podstawka). Mały minusik: a) do pracy na tym poziomie aż się prosi o koła DEF Model z ugięciem opony - było by 6 + ! Miło mi, że mam jakiś tam wkład materialny i merytoryczny w budowę tego modelu, który jest chyba na tę chwilę Twoją wizytówką - zdecydowanie najlepsza praca pokazywana przez Ciebie. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 10 Lutego 2020 Autor Share Napisano 10 Lutego 2020 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Ach te afgańskie jodły, świerki i jałowce No sam takie widziałem na hamerykanckim filmie o Afganistanie, wiec to musi być prawda! 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: a) do pracy na tym poziomie aż się prosi o koła DEF Model z ugięciem opony - było by 6 + ! Dzięki za miłe słowa Koła od Bartka Ciesielskiego wprawdzie podszlifowałem, ale faktycznie, to pseudo-ugiecie lepiej widać na płaskiej kartce, na "terenowej" podstawce ginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Super - siekierka na cześć kolegi kryspacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Po tym co znawcy tematu napisali pozostaje tylko dołączyć do pochwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi