kryspacz Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Warsztat prowadzony już jakiś czas na forum tematycznym Humvee, ale pomyślałem, może i tu kogoś zainteresuje. W zamyśle miała być to swobodna wariacja na temat pojazdów Gromu w Afganistanie, po namowach Zderzaka zdecydowałem się jednak na możliwie wierne (w miarę skąpej fotodokumentacji) odtworzenie pojazdu PA1 o nazwie własnej Tur. Na warsztat idą więc: - jako baza Tamiya M1025; - koła Aggresive pattern od Bartka Ciesielskiego; - pancerz ASK z Eduarda - największe dla mnie wyzwanie w tym modelu - bambetle i butelki z zestawów Menga; - jako uzbrojenie NSW z zestawu ICM i PKM z Dragona; - duuużo polistyrenu i wygrzebanych bambetli do zagospodarowania paki. A oto i bohater warsztatu: Na początek poszła wyciągarka Mile Marker, poprawki zawieszenia i podwozia oraz zderzak IbisTec Następnie specyficzna podstawa WKM i wieża GPK wraz z obrotnicą. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez kryspacz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Wkład własny robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 W środku: nowa nagrzewnica, termookładziny, silnik wycieraczek, stolik RTV, stelaż obrotnicy i okno ASK, o którym wygodnie zapomniał w swoim zestawie Eduard. Przymiarki do pancerza ASK i zabudowy paki: Czy wspominałem, że nie umiem w elementy fototrawione i kleje CA? Drzwi ASK od Eduarda, wymagające pogrubienia, o cholerne okienka z zamykadełkami z zyliona elementów. Nigdy, k@#$%, więcej... I całość do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Szacun, wyższa szkoła jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 W międzyczasie skopałem malowanie - kolor wyszedł za jasny, musiałem malować od nowa, za to zaczęli powstawać tacy oto dżentelmeni: Taki drobiazg, ale dla mnie istotny - etap, na którym mi zależało, którego się obawiałem, ostatecznie jestem dość zadowolony. Próba odtworzenia kilkukrotnych przemalowań widocznych na wozie PA1: Środek wstępnie zawalony, i układ chyba bliski finalnemu. Dojdą jeszcze jakieś brudy i oczywiście domalowanie do końca figurki. Stan na dziś - zacząłem z wolna brudzenie: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Panowie Szlachta z Modelwork- smialo do roboty. Nie tylko Kubisz, Zderzak i ja budujemy humvee. Wielki wkład pracy, szykuje się świetny model. Proces obserwowaliśmy na bieżąco na Humvee Models, wiec tu będą tylko oklaski. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Mam wątpliwość co do koloru mundurów , mam wrażenie że i Gron i JWK od przynajmniej 8 lat poza krajem używają multicama, atacsa, coyota albo mieszanki.Naszą nie śmiertelną Panterę wz 93 pustynia w tym samym czasie albo jako oficialne przy uroczystościach , lub ćwiczeniach pokazowych dla twardogłowych . Oglądam z przyjemnością i czekam na dalsze efekty ,pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 8 minut temu, OLO napisał: Mam wątpliwość co do koloru mundurów , mam wrażenie że i Gron i JWK od przynajmniej 8 lat poza krajem używają multicama, atacsa, coyota albo mieszanki.Naszą nie śmiertelną Panterę wz 93 pustynia w tym samym czasie albo jako oficialne przy uroczystościach , lub ćwiczeniach pokazowych dla twardogłowych . Oglądam z przyjemnością i czekam na dalsze efekty ,pozdrawiam OLO. Mundury są okej, w 2007 latali w wuzetach, a model przedstawia właśnie pojazd z tego roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 23 minuty temu, OLO napisał: Mam wątpliwość co do koloru mundurów , mam wrażenie że i Gron i JWK od przynajmniej 8 lat poza krajem używają multicama, atacsa, coyota albo mieszanki.Naszą nie śmiertelną Panterę wz 93 pustynia w tym samym czasie albo jako oficialne przy uroczystościach , lub ćwiczeniach pokazowych dla twardogłowych . Oglądam z przyjemnością i czekam na dalsze efekty ,pozdrawiam OLO. Obecnie faktycznie zdecydowanie multicam, ale tu wzorem zdjęcia z ok. 2007, na wszystkich konsekwentnie wuzety: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Piękna robota Panie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 1 Lutego 2020 Autor Share Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) No dobra, zbliżam się do końca, więcej nie wycisnę. Dodane szklenie drzwi, wycieraczki, narzędzia, uchwyty na i z AT4, firanka na okno, pas holowniczy i ostateczna wersja bambetli. Docelowo lewe drzwi zostaną otwarte, co by nie zmarnowała się robota z wyposażaniem wnętrza Starałem się być możliwie blisko oryginału, z fantastyki dodana butelka na antenie, ale chorowałem na ten detal od początku pomysłu z Gromem Zostało kurzenie, załoganci i jakaś podstawka. Edytowane 1 Lutego 2020 przez kryspacz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2020 Share Napisano 1 Lutego 2020 Jak już pisałem mega 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Piękna robota. Detaj i dbałość o szczegóły względem oryginału na najwyższym poziomie. Masz jotka w jotkę rzeczywisty wóz operatorów Grom. Moim zdaniem najlepszy model tematyki Gromowej prezentowany na forach modelarskich. Oddzielny ukłon za malowanie, powierzchnia, plamy, prima sort. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 Zmagania z modelem zakończone, zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi