chudyhunter Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 3 minuty temu, laskonogi napisał: nie ma byc rozpostarta jak sztandar ale taka wpół zwisie no to ok Cytuj
laskonogi Napisano 9 Lipca 2020 Autor Napisano 9 Lipca 2020 1 minutę temu, chudyhunter napisał: no to ok ufff Cytuj
unicaunica Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 Serio na obiektach nieruchomych flaga nie może powiewać? Cytuj
taltos1 Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 Stara metoda na flagi, przewiń do 16, 50... https://www.youtube.com/watch?v=NjFmukVDwBs Pozdro. 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 5 godzin temu, laskonogi napisał: ....odkosy sa bardzo delikatne, i kilwater takze stonowany. ja to bym w tej kwestii w ogóle nie szalał - taka wielka łajba czyli Jangcy w dolnej połowie biegu a tam nurt leniwy = kilwater bym zupełnie olał Cytuj
laskonogi Napisano 10 Lipca 2020 Autor Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) 7 godzin temu, M.A.V. napisał: kilwater bym zupełnie olał wisła płynie ze srednią prędkością na 1h = 7,2m/s jangcy 1h = 3,4 - 10,2 m/s (w lecie wiecej bo schodzą sniegi w głórach) na rzece nie możesz stać, musisz cały czas miec włączoną prędkość manewrową - inaczej cie zniesie na mielizny etc i ,.. wiec dlatego zakładam iz odkoś mały + kilwater (wzborzona woda za rufą od silników) musi być. Edytowane 10 Lipca 2020 przez laskonogi Cytuj
laskonogi Napisano 10 Lipca 2020 Autor Napisano 10 Lipca 2020 no dobra pany a wiec 16 godzin temu, taltos1 napisał: Stara metoda na flagi, dziękować - tak zrobiłem pomalowałem i zaokrętowałem także załogantów i koncept zaczął nabierać rumieńców no i nieodzowne zdjęcie z lotu ptaka zostało jeszcze trochę ale jak nigdy jestem blizej niz dalej ... 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) Z ludkami od razu +50 do wyglądu EDIT --------------------------- Jeśli mam być szczery to gdy wsadziłeś łajbe na dioramę to nawet to grube olinowanie jakoś tak się rozmyło i nie rzuca się w oczy Edytowane 10 Lipca 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj
Markuz Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 Fajny warsztat. Ale z lotu ptaka coś nie pykło 1 Cytuj
laskonogi Napisano 10 Lipca 2020 Autor Napisano 10 Lipca 2020 15 minut temu, Markuz napisał: ptaka coś nie pykło pykło widać ptaka Cytuj
chudyhunter Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 Tym razem chyba uda Ci się dojść i skończyć jak mężczyzna co następnego masz w planach? 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) 17 minut temu, chudyhunter napisał: co następnego masz w planach? jak to co.... będzie 3 Soya w stoczni Dawaj laskonogi !!! jeszcze tylko musi się trafić czwarty chętny co zainwestuje w tą co jest w ofercie handlowej (cena bardzo okazyjna) : https://modelwork.pl/topic/39910-ssoya-1350-hasegawa-dodatki/ Niech lodołamacze zmonopolizują warsztaty Edytowane 10 Lipca 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj
laskonogi Napisano 10 Lipca 2020 Autor Napisano 10 Lipca 2020 37 minut temu, chudyhunter napisał: dojść i skończyć jak mężczyzna co następnego masz w planach? plany przebogate tak pomiędzy graf spee/lord nelson/zara w miedzy czasie muszę jeszcze rozwiązać temat japońskiego niszczyciela... który lezy i przeraża mnie - cały czas mam przeświadczenie ze za cienki jestem ... wiec kryje się po nocy i czekam na wyrok ... a na poważnie strasznie mnie kusi graff i zara ale do zary nie ma blach znaczy są ale w cenie takiej że ich de facto nie ma a do grafa mam wszystko 21 minut temu, M.A.V. napisał: jak to co.... będzie 3 Soya w stoczni no jest ona faktycznie jako opcja, ale chyba szukam większych przestrzeni, po za tym czekając będę miał się na kim wzorować no teoretycznie jest jeszcze koncept dioramki z shelbotami i przystanią ale to chyba jeszcze nie teraz, no i czeka orp kościuszko/ puławski ale chyba też jeszcze nie jestem gotow na taką przebudowę zgodnie z planami tak wiec planów jak widać jest sporo ... Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 2 godziny temu, laskonogi napisał: .... po za tym czekając będę miał się na kim wzorować W najbliższym czasie będzie update w temacie jestem w trakcie rycia w kadłubie, ale wrzucę coś dopiero jak będzie po podkładzie żeby nie straszyć zbytnio Poza tym blacharka we wtorek do mnie dotarła - ta prawidłowa - i chciałem się chwycić za helikopterki bo świetne są, ale chwilowo nie mam miejsca na biurku na dodatkowe drobiazgi, a boje się że jak za długo poleżą odłogiem to gdzieś zginą... 2 godziny temu, laskonogi napisał: czeka orp kościuszko/ puławski ale chyba też jeszcze nie jestem gotow na taką przebudowę zgodnie z planami ..... Ja na razie odpuściłem Hazarda bo im bardziej się zagłębiam w tą tematykę, tym więcej niewiadomych i wątpliwości Cytuj
Adamo722 Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 3 godziny temu, chudyhunter napisał: Tym razem chyba uda Ci się dojść i skończyć jak mężczyzna co następnego masz w planach? Ja to chyba bym nie skończył do tych ludzików to bym musiał okulary jak w 13 posterunku założyć 1 Cytuj
laskonogi Napisano 10 Lipca 2020 Autor Napisano 10 Lipca 2020 57 minut temu, M.A.V. napisał: dopiero jak będzie po podkładzie żeby nie straszyć zbytnio e tam każda fota fajna dawaj dawaj, naucze sie czegos 58 minut temu, M.A.V. napisał: Hazarda bo im bardziej się zagłębiam w tą tematykę, tym więcej niewiadomych i wątpliwości ano własnie ...a ze to nasze wspołczesne to zobowiązuje 57 minut temu, Adamo722 napisał: do tych ludzików to bym musiał okulary jak w 13 posterunku założyć nie przesadzajmy przy 1/700 to faktycznie stanąłem i nie wiem z ktorej zacząć malowanie figurki, w 350 to mi sie nawet udało ręce i głowy powymieniać - ale fakt mega świato było niezbędne Cytuj
socjo1 Napisano 3 Października 2021 Napisano 3 Października 2021 Hej, jest nadzieja na jakiś finał? To był bardzo sympatyczny warsztat, chętnie obejrzałbym skończone dzieło! 1 Cytuj
laskonogi Napisano 4 Października 2021 Autor Napisano 4 Października 2021 że galeria... no de facto to powinienem cos takiego strzelić zobowiązuje się do poprawy Cytuj
socjo1 Napisano 4 Października 2021 Napisano 4 Października 2021 Czyli że słowo harcerza! Zatem czekam(y)! Cytuj
M.A.V. Napisano 4 Października 2021 Napisano 4 Października 2021 a jak nie chce Ci się robić galerii to chociaż jeszcze kilka fotek wrzuć "całości" żeby można było nacieszyć oko Cytuj
laskonogi Napisano 4 Października 2021 Autor Napisano 4 Października 2021 stworze stanowisko zdjęciowe i postaram sie sprostać zadaniu choć 4 godziny temu, M.A.V. napisał: nacieszyć oko może być pewnym nadużyciem 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi