Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wysychają tak ale to nie znaczy ze nei odejdą z taśmą, dwie różne rzeczy

Napisano

Peter Czyli 14 godzin i jest ok? To dobrze, ja też malowałem pierwszy kolor wczoraj popołudniu i zacząłem maskować rano z tym, że dopiero będę nakładał drugi kolor a taśmę zdejmę za parę dni bo będzie jeszcze jedna warstwa taśmy i farby. Tak że mnie uspokoiłeś trochę, dzięki .

Pozdrawiam,

Krzysiek

Napisano

Malował ktoś z Was aerografem podłączonym pod kompresor Pari czy jakoś tak ? Chciał bym wiedzieć tylko czy to się nadaje na początek

Napisano

Kompresory Pari to urządzenia do zasilania inhalatorów, mają raczej zbyt małą wydajność (zależnie od modelu 1,1/1,4/1,6 bar) żeby napędzić nawet piwatę.

Polecam zmontowanie lodówkowca za grosze.

Napisano

Poszukuję od dłuższego czasu strony na której znajde uzbrojenie użyte przez USA podczas obu wojen w zatoce. czy ktoś może mi pomóc??

Napisano

Witam!

Czy ktoś może mi powiedzieć czy modele wykonane metodą ''vacuform'' są godne polecenia? Nie są za trudne w montażu? Czy są one dokładne? Mianowicie chodzi mi o model Anakondy Broplanu.

Pozdro!

P.S. Na stronie ajmodel widziałem, że robią już anakondę

Napisano

peter chodzi mi konkretnie o pojazdy jakie tam wykorzystywali i najfajniej zeby były tam też ich zdjęcia. Poszukuje też kolorystyki mundurów

Napisano

dzięki bardzo. to pierwsze przyda się najbardziej. USMC to juz nie dam rady namalować:D Teraz tylko jeszcze jaki sprzęt tam mieli i jestem happy

Napisano

Oj to jeśli chodzi o czołg to w obu M1 Abrams, w DS trochę M60 się znalazło. Transportery to w obu M113 i m557 oraz M1117, jeśli chodzi o kołowe to w DS jak i OIF Lav-25, w OIF Stryker. Samochody to głównie Humvee różnych wersji. W śmigłowcach to od UH-1N przez MH-60 po AH-64, AH-1, OH-6 MH-6, OH-58. W OIF oczywiście V-22 Osprey Jeśli chodzi o broń to głównie M-16a2/a3, M4 wszystkie, lkm to M249 SAW, UKM to M-60 i M240, WKM to głównie M2, granatnik automatyczny to MK-19, granatniki to od LAW, AT-4 aż do podwieszanego M203. WK to wszystko przez M40 do SR-15 i pełno fajnych wynalazków, jeśli chodzi o WKW to jednak dominuje Barret. To jeśli chodzi o US Army (oczywiście z grubsza), chcesz tez inne armie ?

Napisano

peter jesteś wielki. Dzieki bardzo masz u mnie piwo:D Wiem do kogo zwracać się o poradę:D

Napisano

Witam,

Mam mały problem z moim aero EW-6000B 2mm. Podczas malowania robi takie przerwy czyli przerywa. Raz leci powietrze z farba a co ok 2s przerwie tak ze bedzie leciec samo powietrze. Aero jest czysciutki igła wyglada na prosta. Jak przechyle aero pionowo w dół (tak że ta dysz jest na dole) farba leci normalnie. Nie mam pojecia co mu jest. Pomóżcie bo dopiero 2 razy nim malowałem i za drugim zaczeło mi przerywac. Czekam na szybką odpowiedz:D

Napisano
Witam,

Mam mały problem z moim aero EW-6000B 2mm. Podczas malowania robi takie przerwy czyli przerywa. Raz leci powietrze z farba a co ok 2s przerwie tak ze bedzie leciec samo powietrze. Aero jest czysciutki igła wyglada na prosta. Jak przechyle aero pionowo w dół (tak że ta dysz jest na dole) farba leci normalnie. Nie mam pojecia co mu jest. Pomóżcie bo dopiero 2 razy nim malowałem i za drugim zaczeło mi przerywac. Czekam na szybką odpowiedz:D

Rozbierz i dobrze wyczyść. Najlepiej włóż na noc do zmywacza do sidoluxu i wtedy zobaczysz, co się będzie działo.