Skocz do zawartości

Zadajemy pytania, dostajemy odpowiedź

DeX

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio taką farbke Model Master

http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=359218&kateg=1440686

na próbce widać że ma kolor bardzij podchodzący pod żółty a po pomalowaniu modelu wyszedł bardziej zielony dlaczego ? , aerograf na pewno był czysty napełniałem zbiorniczek ze 3 razy więc nie mam mowy o jakmiś zmieszaniu farby.

a próbce widać że ma kolor bardzij podchodzący pod żółty a po pomalowaniu modelu wyszedł bardziej zielony dlaczego ? , aerograf na pewno był czysty napełniałem zbiorniczek ze 3 razy więc nie mam mowy o jakimś zmieszaniu farby.

zrób i pokaż fotkę.może być tak ,że wcale nie jest źle bo ten kolor wpada w zieleń.drugie może być tak ,że źle wymieszałeś w słoiczku i po trzecie może być tak,że przy produkcji nalała się nie ta farbka do nie tego słoiczka.ja obstaję przy pierwszym

ja kalkę zamaczam w wodzie potem w tym specyfiku i na model nanoszę trochę.kalkę kładę na model i dociskam ręczniczkiem bawełniano-papierowym

a próbce widać że ma kolor bardzij podchodzący pod żółty a po pomalowaniu modelu wyszedł bardziej zielony dlaczego ? , aerograf na pewno był czysty napełniałem zbiorniczek ze 3 razy więc nie mam mowy o jakimś zmieszaniu farby.

zrób i pokaż fotkę.może być tak ,że wcale nie jest źle bo ten kolor wpada w zieleń.drugie może być tak ,że źle wymieszałeś w słoiczku i po trzecie może być tak,że przy produkcji nalała się nie ta farbka do nie tego słoiczka.ja obstaję przy pierwszym

Dzięki 2 i 3 odpada jutro pstrykne fotkę niestety tylko komórka więc nie ręczę za efekt.

Często występuje potrzeba cięcia elementów modelu.

Czym ciąć tak by nie niszczyc odcinanych części { nie ma tu na myśli odcinania z ramki}

Nożyk nie zawsze sie nadaje szczególnie przy grubszym materiale.

Może taka mini wiertarka się nada?

http://www.allegro.pl/item934351283_mini_multi_szlifierka_wiertarka_hit_fv_gratis.html

A\może coś innego?

Tym nie potniesz i wiele w tworzywie nie podziałasz. Po pierwsze za duże minimalne obroty (10000) i wszystko Ci się stopi, a nie przetnie czy wywierci. Po drugie minimalna średnica mocowania 2,32mm. Jak w to chcesz zamocować wiertełko np. 1mm (nie wspominając i 0, 3 czy 0,6 mm). Pomiędzy zdjęciami napisano, do czego to się nadaje. Pozdrawiam.

Szukałem, coś znalazłem, ale nie dokładnie tego co szukam Czy wiecie jak i z czego można wykonać fajne dywaniki samochodowe? Może da rade kupić gdzieś jakąś fajna, cienka gumę do wycięcia dywaników? Znalazłem ciekawy sposób zeby zrobić je z papieru ściernego, ale raczej wolałbym cos nie tak szorstkiego i co można w tym kierunku podziałać?

nowakwik, coś taki niecierpliwy? Poczekaj trochę, a może jak ktoś będzie miał wiedzę i ochotę to odpowie.

Pigmenty po kurzeniu zabezpieczasz Pigment Fixer'em produkcji Mig'a (ja tego specyfiku używam), white spirit'em, lub terpentyną (tych specyfików nie stosowałem, ale słyszałem iż działają)