Tremac Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Tu jest wszystko napisane i pokazane viewtopic.php?t=7808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Jak zrobić zacieki z rdzy i oleju na beczkach od paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Kupiłem ostatnio taką farbke Model Master http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=359218&kateg=1440686 na próbce widać że ma kolor bardzij podchodzący pod żółty a po pomalowaniu modelu wyszedł bardziej zielony dlaczego ? , aerograf na pewno był czysty napełniałem zbiorniczek ze 3 razy więc nie mam mowy o jakmiś zmieszaniu farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=195006&kateg=718567 czy ktoś wie jak to stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 a próbce widać że ma kolor bardzij podchodzący pod żółty a po pomalowaniu modelu wyszedł bardziej zielony dlaczego ? , aerograf na pewno był czysty napełniałem zbiorniczek ze 3 razy więc nie mam mowy o jakimś zmieszaniu farby. zrób i pokaż fotkę.może być tak ,że wcale nie jest źle bo ten kolor wpada w zieleń.drugie może być tak ,że źle wymieszałeś w słoiczku i po trzecie może być tak,że przy produkcji nalała się nie ta farbka do nie tego słoiczka.ja obstaję przy pierwszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=195006&kateg=718567 czy ktoś wie jak to stosować ja kalkę zamaczam w wodzie potem w tym specyfiku i na model nanoszę trochę.kalkę kładę na model i dociskam ręczniczkiem bawełniano-papierowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 a próbce widać że ma kolor bardzij podchodzący pod żółty a po pomalowaniu modelu wyszedł bardziej zielony dlaczego ? , aerograf na pewno był czysty napełniałem zbiorniczek ze 3 razy więc nie mam mowy o jakimś zmieszaniu farby. zrób i pokaż fotkę.może być tak ,że wcale nie jest źle bo ten kolor wpada w zieleń.drugie może być tak ,że źle wymieszałeś w słoiczku i po trzecie może być tak,że przy produkcji nalała się nie ta farbka do nie tego słoiczka.ja obstaję przy pierwszym Dzięki 2 i 3 odpada jutro pstrykne fotkę niestety tylko komórka więc nie ręczę za efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 vorenus, nie musisz robić zdjęcia. Ta farba po prostu tak ma. A im ciemniejszy podkład, tym bardziej widać kolor zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Więc jaka farba była by dobra , chcę zrobić coś takiego: http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F2%2F1%2F6%2F317_1431.jpg chodzi o ten żółty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 afrika braun chyba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vorenus Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 afrika braun chyba:) braun to chyba raczej nie żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 czołgi też raczej nie były żółte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=195006&kateg=718567 czy ktoś wie jak to stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 nowakwik na poprzedniej stronie dostałeś odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Często występuje potrzeba cięcia elementów modelu. Czym ciąć tak by nie niszczyc odcinanych części { nie ma tu na myśli odcinania z ramki} Nożyk nie zawsze sie nadaje szczególnie przy grubszym materiale. Może taka mini wiertarka się nada? http://www.allegro.pl/item934351283_mini_multi_szlifierka_wiertarka_hit_fv_gratis.html A\może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Najlepsza jest piłka modelarska o taka np. : http://www.plamoplamo.com/images_tool/Trumpeter_MiniRazorSaw.jpg Albo piłka JLC wychodzi troszkę taniej bo około 2 zł,Trumpetera około 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Tym nie potniesz i wiele w tworzywie nie podziałasz. Po pierwsze za duże minimalne obroty (10000) i wszystko Ci się stopi, a nie przetnie czy wywierci. Po drugie minimalna średnica mocowania 2,32mm. Jak w to chcesz zamocować wiertełko np. 1mm (nie wspominając i 0, 3 czy 0,6 mm). Pomiędzy zdjęciami napisano, do czego to się nadaje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Może ktoś mnie oświecić jakie są różnice między dioramą, a makietą. Może być w punktach, w paru(?) zdaniach, rysunek - nie ważne.( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Czy jak obkurze model to muszę go jakoś zabezpieczyć jakiś lakier czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Szukałem, coś znalazłem, ale nie dokładnie tego co szukam Czy wiecie jak i z czego można wykonać fajne dywaniki samochodowe? Może da rade kupić gdzieś jakąś fajna, cienka gumę do wycięcia dywaników? Znalazłem ciekawy sposób zeby zrobić je z papieru ściernego, ale raczej wolałbym cos nie tak szorstkiego i co można w tym kierunku podziałać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass_krk Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 a rękawice do sprzątanie nawet mają kratkowaną fakture niektóre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Faktycznie, dzięki Tylko trzeba będzie przemalować i pozbyć się talku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Czy jak obkurze model to muszę go jakoś zabezpieczyć jakiś lakier czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 nowakwik, coś taki niecierpliwy? Poczekaj trochę, a może jak ktoś będzie miał wiedzę i ochotę to odpowie. Pigmenty po kurzeniu zabezpieczasz Pigment Fixer'em produkcji Mig'a (ja tego specyfiku używam), white spirit'em, lub terpentyną (tych specyfików nie stosowałem, ale słyszałem iż działają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Czym myć pędzelek po washu olejnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi