barteb Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Czy kąpiel pędzli w krecie jest bezpieczna? Ponawiam pytanie. Czy kret nie zniszczy włosia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 A dlaczego chcesz kąpać pędzle w krecie? Wydaje mi się że jeśli włos jest naturalny to kret go zeżre a jeśli ze sztucznego to nie powinien ruszac. Wystarczy namoczyć w nitro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Chcę usunąć farbę z włosia, a że akurat mam na stanie kreta to się o niego pytam. Skoro jest to niebezpieczne dla pędzli to chyba muszę zainwestować te kilka złotych w zmywacz wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Kup 0.5 litra Nitro za 5 zeta w każdym sklepie budowlanym dostaniesz,szkoda zmywacza Wamodoskiego na mycie pędzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteb Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Kup 0.5 litra Nitro za 5 zeta w każdym sklepie budowlanym dostaniesz,szkoda zmywacza Wamodoskiego na mycie pędzli Masz na myśli np. coś takiego? Zmyje to farbę akrylową z włosia, nie uszkadzjąc go? http://www.leroymerlin.pl/produkty/rozcienczalnik-uniwersalny-dragon,1248766877,1278682789.html Czym się różni rozcieńczalnik uniwersalny od ekstrakcyjnego (np. tego: http://www.leroymerlin.pl/produkty/rozcienczalnik-ekstrakcyjny-dragon,1248766877,1278682790.html? Z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Nitro http://www.leroymerlin.pl/produkty/rozcienczalnik-do-wyrobow-nitrocelulozowych-dragon,1248766877,1278682787.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Włosia raczej nie zniszczy. Uważaj natomiast na trzonek, bo rozpuści Ci lakier i farbę na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Mam Pytanie Kto tu robi z forum Kalkomanie na zamówienie,info można na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahata Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Sytuacja wyglada następująco. Po nałożeniu warstwy lakieru błyszczącego-tak się złożyło, ze nie sido a zdaje się jakiegoś samochodowego, wykonałem wash i po wyschnięciu zaatakowałem "artystycznym" werniksem matowym Renesansu Damarmat w sprayu. Efekt fatalny, bo na powierzchni modelu pojawiła się pajęczynka jak na starym płótnie. Szkopuł w tym ze mnie nie zależy na takim efekcie. Ktoś może podpowiedzieć w czym tkwi mój błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Może ktoś polecić jakiś dobry i niezbyt drogi cyrkiel tnący do wycinania równych kółek (maski itp.)? Znalazłem np. taki: Olfy ale nie wiem co jest wart. Dobrze byłoby aby potrafił wycinać z jak najmniejszą średnicą; ten z linku ma 1 cm i nie wiem czy to nie za dużo. Z góry dzięki za sugestie i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Podpisuję się pod powyższym pytaniem. Czasem przydałoby się wyciąć kółko mniejsze niż 1cm, a wybijaki są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Cyrkiel zerownik. Strzełki pokazują przeróbki: spiłowaną końcówkę, przełamany nożyk z wpustem na śrubkę i platikowy dystans do zablokowania nożyka. Wybijaki w ograniczonej cenie (ale i rozmiarówce) można dostać w różnych marketach. Są przeznaczone do skóry i kupowane pojedynczo, co jakiś czas nie zrujnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Znalazłem np. taki: Olfy ale nie wiem co jest wart. Cyrkiel Olfy podobnie jak inne narzędzia tej firmy jest bardzo OK. Posiadam takowy i jestem zadowolony. Oczywiście jeżeli potrzebna jest mniejsza srednica to trzebaszukać innych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Podoba mi się patent z zerownikiem. Wielkie dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Dzień dobry Czy może ktoś się orientuje jaki modelmaster jest najbardziej zbliżonym przelicznikiem humbrola 26? pytam bo w poradnikach Payo taki przelicznik nie występuje. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 W mojej tabeli 26 humbrol "khaki" to 1704 Model Master ale nazwany "Sand" czyli piaskowy więc watpię czy podobieństwo jest 100%. Osobistego doświadczenia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Chcę usunąć farbę z figurki żywicznej i mam pytanko czy zmywacz do paznokci nie zniszczy mi figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Witam, mam dwa pytania odnośnie Hurricane mk. II C. 1)Czy kalki zaznaczone na czerwono nadają się do kamuflażu Ocean Gray + Dark Green ? 2)Czy samolot z oznaczeniami LK ? musi mieć czarne spód, tak jak pokazane jest to w instrukcji ? pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Witam, mam dwa pytania odnośnie Hurricane mk. II C. 1)Czy kalki zaznaczone na czerwono nadają się do kamuflażu Ocean Gray + Dark Green ? 2)Czy samolot z oznaczeniami LK ? musi mieć czarne spód, tak jak pokazane jest to w instrukcji ? pozdrawiam Damian No tak zapomniałem dodać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Jakie kolory farb są potrzebne do tego modelu http://www.mojehobby.pl/Dragon-Fa14D-TOMCAT-THE-FINAL-TOMCAT-CRUISE-VFa213-BLACK-LIONS-p-1-705374.html ? Czy w mojehobby.pl można połączyć zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Jakie kolory farb są potrzebne do tego modelu http://www.mojehobby.pl/Dragon-Fa14D-TO ... 05374.html ? Czy w mojehobby.pl można połączyć zamówienia? http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F7%2F8%2F6%2F1595_2_dra4593_2.jpg Po lewej stronie są wypisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 A z jakiej firmy mają to być farbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 A z jakiej firmy mają to być farbki? No proszę Cię a może jeszcze zamówic za Ciebie i model skleić Jak byk napisane Hobby Colour i Model Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Może było to już w tym temacie ale jest bardzo długi i cieżko przeczytac. Chciałbym dowiedzieć się czegoś o suchym pędzlu ,washu i matowieniu.Sa jakiesś specjalne farby do suchego pedzla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Zajrzyj do Tajników modelarstwa i jest tam osobny temat o washu i osobny o suchym pędzlu, nie będziesz musiał niczego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi