Mario Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) MiG-29 GWH skończony w 99% została kosmetyka, byl to mój udany powrót do modelarstwa. Zatem biorę się za kolejnego, tym razem dwumiejscowy. Trudno było, ale jeszcze udało się kupić ten rarytas Edurda w skali 1:48. Zestaw zawiera sporo dodatków żywicznych i fototrawionych oraz światła, anteny itp. Edytowane 30 Marca 2020 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Żeby z tego zestawu wyszedł naprawdę dobry model, to musisz dokupić żywiczne wnęki podwozia z osłonami i dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 Raczej nie do dostania już, model od 6 lat nie produkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Czy to nie aby przepak Academy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 No ja właśnie patrzę na zdjęcia z Academy i wygląda bardzo podobnie, czy ktoś się orientuje czy te z Academy dysze, wnęki i inne będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 9 minut temu, kzugaj napisał: Czy to nie aby przepak Academy? W/g Scalemates.com i ModelWeb.eu jest to wznowienie Academy 2119 z nowymi częściami (żywice, blaszki, kalkomanie i maski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Taaa to wypraski Academy i jej wadami i Q....m sprasowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 No i dobra wszystko jasne, w takim razie trochę go po tuninguje, pomimo że ma sporo dodanych części, to dokupię te wnęki i dysze, żeby nie wyglądał gorzej niż GWH. Zastanawiam się jeszcze nad dziobem i rurką. Bo też biednie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Eduard przecież używa najczęściej obcych wyprasek do Edycji Limitowanych. Szkoda, że nikt się za temat nie weźmie, myślałem, że GWH z rozpędu zrobi i 29UB, i 29K, i 35. A tu placek. Będziesz miał fajnie <ironia> Zacząłeś od GWH, które jest na świetnym poziomie detalu, a schodzisz do niskiego poziomu. Do etapu malowania będzie w Twoich oczach wyglądał na prawdę okropnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 No więc dlatego też będzie trzeba go upiększyć, ale fajnie będzie wyglądać już pomalowany jeden obok drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 największym wyzwaniem byłoby "obżenić" przód Eduarda z resztą GWH. No i pewnie rezultat byłby lepszy. Ale czy to możliwe? Macie jakieś info , że coś, ktoś, kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 2 godziny temu, Mario napisał: No i dobra wszystko jasne, w takim razie trochę go po tuninguje, pomimo że ma sporo dodanych części, to dokupię te wnęki i dysze, żeby nie wyglądał gorzej niż GWH. Zastanawiam się jeszcze nad dziobem i rurką. Bo też biednie wygląda. Jeśli już to tylko rurkę Pitota, wersja UB ma taki jak to określiłeś dziób jaki ma tam nie ma stacji radiolokacyjnej jak w wersji bojowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 5 godzin temu, Mario napisał: żeby nie wyglądał gorzej niż GWH A to jest raczej niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 Już pierwszy problem, z żywicą jeszcze nie pracowałem, jak odciąć lub czym ta nadlewke kokpitu. Niestety nożem ciąłem i już uszkodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Wina @Mario bo ociąga się z modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 No to ładnie polecieliście . Skończmy bo miało być o budowie w każdym razie dzięki za radę, odciąłem na dworzu w masce i video Versa. Dajcie mi lepiej informacje czym to kleić, mam do dyspozycji cement, contacta, i CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 (edytowane) Prace ruszyły, zgodnie z instrukcją zacząłem od kokpitów, położony podkład i kolor docelowy. Wybrałem ciemniejszy szary żeby mniej kontrastował z gotowymi elementami fototrawionymi, które są pomalowane. Edytowane 31 Marca 2020 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Ten co projektował tę wannę to nie miał sumienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 @Mario spr czy ci kokpit pasuje do modelu zanim bedziesz dalej malowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 Czy ktoś się orientuje kogo przedstawia na statecznikach pionowych UB? I czy są kalki, bo ja mam same godło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Nie znam się czy to nie jest jeden z tych tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 15-tak ma Krasnodębskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Znalazłem, jakby ktoś szukał,.mają sporo kalek, takich co nie widziałem w innych sklepach. https://strefamarzen.pl/pl/searchquery/Mig-29/1/phot/5?url=Mig-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Nowy zakup, czekałem żeby posklejać lampy i tego bombla, czy mogę też stosować go do elementów fototrawionych? Bo muszę nakleić na zegary druga blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi