Thalgonis Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Gała, to podkład od (tfu, tfu) miga - przed malunkami bazą troszkę przeszlifuję dwutysiączkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 To już nieważne czym malujesz ( choć jak wiesz podkład musi miec dużo czaszek, a migowy nie ma ), wazne jest to że nie ma prawa być takich kropek, jeżeli są, to farba/podkład jest za gesta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Piętra z parterem są oczywiście jeszcze nie scementowane Teraz czas na artylerię. Nie mam pomysłu na jakim etapie zacząć „celowanie” tych pasów kamuflażu względem siebie... Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Kwietnia 2020 Share Napisano 23 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Thalgonis napisał: Nie mam pomysłu na jakim etapie zacząć „celowanie” tych pasów kamuflażu względem siebie... już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2020 2 godziny temu, blacman napisał: już... Achaaaaaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Robiąc zakupy czegoś innego zanabyłem - za Waszą namową ;-) - Aberowskie uniwersalne relingi. Zobaczymy jak się „przykleją”. Tylko muszę dorwać jakąś „rozpiskę” gdzie to mocować... Chyba że przyjąć zasadę „gdzie dziura, z której można spaść, tam reling” ;-) A! i jeszcze: przyjmuję, że wszędzie relingi „trójkowe” (w rozumieniu trzy poprzeczki między słupkami)? Bo na niektórych zdjęciach MODELI, które przeglądałem w sieci, można zauważyć, że gdzieniegdzie sklejacz dawał dwójki... (Fotki z World War Photos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Wiem że to żadna referencja, ale np tu masz blachy Edka do Revell a do nich instrukcje w PDF. Zawsze można się tym też podeprzeć. https://www.eduard.com/Eduard/BISMARCK-1-350.html?listtype=search&searchparam=Bismarck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Dziękuję za pomysł, ale... hm... nie za bardzo tego pdfa widzę :-) PS. Ale sporo widać na fotkach firmowych Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Kliknij w zdjęcie blaszki, a na następnej stronie będzie odnośnik do instrukcji w pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 jest dobra publikacja Anatomy of the Ship o Bismarcku. Cała seria EOW o Bismarcku i Tirpitzu. Tu masz sporo bardzo dobrej jakości renderów modelu zbudowanego w oparciu o materiały stoczniowe przez Thomasa Schimdta http://3dhistory.de/wordpress/3d-models/dkm-bismarck/bismarck-high-res/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Verydankeszenke chłopaki! Wiem już na czym siedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Się klei (Tzn. wszystko jeszcze luźne, taka tylko pozówka „rodzinna”... ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Ha, ha - widzicie miśki jak się klei modele. Zaraz będzie galeria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Aaaa ciu, smarkiem w ekran A co tam sie z dnem stało pod srodkowymi belkami, pierwsze próby z podwodnymi faflunami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Tak, ale g... wyszło i muszę w tym miejscu poprawić farbą hullową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Nie poddawaj się, następnym razem bedzie lepiej.... albo i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Malowanie pyndzlem tych wszystkich popierdułek na pokładzie głównym było dosyć męczące - w końcu ile można pracować na bezdechu Uznajmy, że tam gdzie „krzywo” to znak, że w tym miejscu musiałem w końcu odetchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 A gdzie hakenkrojc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Tu może być problem :-/ Revell jest szaleńczo poprawny politycznie - czyli nic nie dał. A maski, które posiadam są troszkę niewymiarowe jak na tę skalę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Masz tych szFaPskich samolotów, nie została Ci żadna sfasta z ogona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Te od myśliwców są za małe... Dobra, już wymyśliłem metodę :-) Się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Wierzyłem w ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 No dobra, w przeciwieństwie do kolegi z sąsiedniego wątku o smarku, nie mam opanowanego pędzla - od razu startowałem z aerkiem. No i to się niestety zemściło przy malowaniu tutaj tego kamo z operacji Rheinübung... Z daleka jeszcze jako tako wygląda, z bliska niestety gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 To po kiego grzyba malowałeś duże powierzchnie pędzlem???? Od tego jest taśma maskująca. Z pędzla to można jakies pipsztyki malować, a nie nadbudówki. SFasty z czego zajumałeś w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 Kurteczka, źle to rozplanowałem - piętra posklejałem i jak tam teraz taśmę wcisnąć... Nie wiem czy ponieważ piętra są jeszcze luźno względem parteru czy nie zmyć, spróbować porozklejać i apiać od nowa... Z tym, że tam gdzieniegdzie jest już drobnica (np. plotki) przyklejona... Nie wiem... Bo dół mi dobrze wyszedł, więc tam nie muszę nic poprawiać A krojce? Aaaa, to „mój” patent - skan w wysokiej rozdziałce małej sfasty, otwarcie tego w A. Designerze, zamiana na krzywe, przeskalowanie, wydrukowanie i z tego wydruku zrobienie maski W sumie to armata na muchę - sfasta jest tak prostym symbolem, że pewnie szybciej byłoby narysować ją od nowa w programie wektorowym, ale ja lubię sobie rzucać kłody, więc wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi