Focus Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) Przydasiowy kawałek ramki od części fototrawionych służy jako szablon. Pozdrawiam serdecznie odwiedzających mój wątek warsztaty Focus Edytowane 3 Maja 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Podoba mi się Twoja walka z tą materią. Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Czysta przyjemność niedostępna w dobrych zestawach można ciąć, szlifować, trasować, wiercić, dorabiać, przerabiać ile dusza zapragnie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 oglądam, oglądam i jest mi wstyd. wstyd dlatego , ze kiedyś dużo tych cobr skleiłem i nigdy tak nie przerabiałem. a jest mi wstyd podwójnie bo obecnie kupuje cobry z MC dla kalek ale sam model to cobra z az model w 3-paku. wstyd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 a tutaj jest fajne uzbrojenie: m.in. pociski tow; https://www.mojehobby.pl/products/Bell-AH-1-Cobra-Q-S-MOD-Anti-tank-Helicopter.html tu natomiast jest fajne działko: https://www.mojehobby.pl/products/HUEY-COBRA.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 Dopiero jak zbuduję tą cobre to będę wiedział jak można było ją zbudować szybciej lepiej już teraz są pierwsze wnioski. Jak już wie się co robić i jak, to 24 roboczogodziny wystarczą na przerobienie takiego modelu w prezentowany sposób. Czyli jest to aż 12 dni przy założeniu że udaje się wygospodarować dwie godziny dziennie na hobby. 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 (edytowane) Remont w szoferce. Na zdjęciach oginału nie widać elementu zaznaczonego strzałką. To i w modelu go wywaliłem. Osłonę kabiny trzeba było podnieść ciutek wyżej stąd pojawiły się te białe paski na obrzeżu kadłuba. Edytowane 4 Maja 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Wygłuszenie przekładni głównej zrobiłem z amelinium po "Florze" Telewizor rubin na wyposażeniu pilota też do wymiany. Edytowane 5 Maja 2020 przez Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Podejrzewam, że strzelcowi pokładowemu przyda się deska rozdzielcza oraz panele boczne. a tak na marginesie to bardzo dobrej jakości jest tworzywo z którego został wykonany ten model, dobrze się je tnie, nie jest kruche i nie jest za miękkie, nie rozwarstwia się "nice" po prostu do rzeźbienia. Edytowane 5 Maja 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Jestem pod wrażeniem Twojej pracy z tym zestawem. Robisz kawał znakomitej roboty ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 przyjemna zabawa bo dobre tworzyło, robiłem modele różnych firm, czasami drogie i ze słabego tworzywa rozwarstwiającego się tragedia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Ważne by modelarstwo sprawiało frajdę i ważne by nie narzekać jak się weźmie na warsztat zestaw gorszej jakości. Widzę, że także należysz do modelarskich koksów, którym nie straszne są MisterCrafty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Widzę, że podchodzisz do tematu na poważnie. Bardzo dobrze bo i ze słabego zestawu da się zrobić bardzo dobry model. Tylko trzeba włożyć w niego bardzo dużo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Pilot śmigłowca też będzie miał do dyspozycji panele boczne. Do moich wycinanek używam igły krawieckiej wklejonej w ołówek automatyczny oraz zaostrzonego drutu z parasola. Edytowane 6 Maja 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPiontal Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Fokus ! Ile miałeś lat jak zaczęłaś się fascynować modelami ???. Stwierdzam ,że od dawna, ponieważ twoja staranności i sumienności pracy nad wszystkim modelami jest na bardzo wysokim poziomie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 3 godziny temu, MrPiontal napisał: Fokus ! Ile miałeś lat jak zaczęłaś się fascynować modelami ???. Stwierdzam ,że od dawna, ponieważ twoja staranności i sumienności pracy nad wszystkim modelami jest na bardzo wysokim poziomie. A ja stwierdzam, że Focus jest przedstawicielem wymierającej starej szkoły modelarstwa redukcyjnego. Zamiast sięgać po super wypasionej najnowsze zestawy sięga po... MiaterCrafty i tworzy z nich cudeńka. Czekam aż ukończy F-16 bo tyle pracy już w niego włożył iż porzucenie tego projektu byłoby fatalnym pomysłem. Ta Cobra wygląda już na tym etapie znakomicie ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 No i panele boczne wklejone. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Nie siedzę tak mocno w tematyce śmigłowcowej ale ta Cobruszka rozwalać zaczyna system ! No i o to chodzi !!!! Świetna robota! A ja idę dalej walczyć ze swoim F-16C z MisterCrafta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Maja 2020 Autor Share Napisano 13 Maja 2020 (edytowane) Nawiewy nawiercone żeby nie było za ciepło strzelcowi. Edytowane 13 Maja 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Maja 2020 Autor Share Napisano 13 Maja 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 13 Maja 2020 Share Napisano 13 Maja 2020 Fotele Mickey Mouse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Maja 2020 Share Napisano 14 Maja 2020 nawiewy jak w FSO Polonez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Pomalowałem podkładem surfacer 1200 i poszlifowałem. Dorobiłem imitację otworów do nitowania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 No i wyszło cudeńko. Weź odlej teraz te dwie połówki kadłuba dla potomnych! Piszę całkiem serio! Sam wziąłbym ze dwa komplety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Na odlew to nadawał będzie się AH-1G przerobiony z Hasegawy AH-1S ma ładne wypukłe nity, bardzo fajne delikatne wklęsłe linie podziału i do tego kabina vacu Pavli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi