kryspacz Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Jako że na Forum, za sprawą Dorotki i Przemka Przybulewskiego, powstają dwie zacne Merkavy, wartoby dodać ich załogom jakiś cel do postrzelania Temat warsztatu - izraelska imitacja T-72, używana jako cel treningowy i symulacja wrogich pojazdów w trakcie manewrów. Baza , czyli humvee, powstanie w oparciu o zestawy Italeri i Tamiya. Celuję więc w te okolice: Nie bez znaczenia przy wyborze tematu były załogi tych pojazdów, które zwykle wyglądają tak, lub podobnie: Na początek, w oczekiwaniu na bazę, pójdzie elektronika i optyka, z wytwornicą dymu włącznie, i największe wyzwanie - imitacja wieży. Tłoczenie na gorąco nie okazało się tak łatwe, jakby wynikało z filmików na jutubie, ale po kilku próbach efekt jest zadowalający. Następnie - przymiarki do drobnych elementów elektroniki, dymownicy i pasów z czujnikami lasera: Na razie tyle Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez kryspacz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Hehe, ciekawy pojazd szykujesz - moja Merkava będzie miał Cię na oku celownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Takich numerow jeszcze nie grali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Ale zacny temacik ! Nie wiedziałem że takie maszkarony hebrajczycy budują... no ale brzydką powłokę w pełni rekompensuje nadobne długowłose wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Noooo... Temat rewelacja to raz, a dwa - znowu 3/4 modelu powstanie z niczego i do tego będzie rewelacyjnej jakości. Gorąco kibicuję mam nadzieję, że kalki się przydadzą. Na pierwszym zdjęciu masz koła jak w modelu M1151 Academy - dodają sporego pazura; dodatkowo do takiego cudeńka warto było by zainwestować w żywice DefModel. Trzymam kciuki z realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) nie dokładnie w temacie ale taka ciekawostka bo podwozie to samo : Edytowane 1 Maja 2020 przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 Godzinę temu, M.A.V. napisał: nie dokładnie w temacie ale taka ciekawostka bo podwozie to samo : Teraz mi pokazujesz!? Zmieniam koncepcję... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) 13 godzin temu, kryspacz napisał: Teraz mi pokazujesz!? Zmieniam koncepcję... sorry, ale trafiłem to zdjęcie już jakiś czas temu przypadkiem i teraz jak chciałem je znaleźć to za diabła nie mogłem sobie przypomnieć gdzie to było i trochę mi z tym zeszło... Dopiero coś mi w końcu zaświtało iż to był trop "holiłudzki" https://sputniknews.com/military/201911061077240191-hollywood-delivers-dozens-of-faux-russian-t-72-tank-kits-under-us-army-contract/ Edytowane 2 Maja 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 Optoelektronika albo elektrooptyka z grubsza skończone. Mocno z grubsza, bo czeka mnie jeszcze mój krzyż i dopust boży, czyli kabelki, a jest ich z grubsza milijon Z powodu skąpości zdjęć było nieco domysłów, w oryginale jest tak: Wybaczcie ilość zdjęć, ale na życzenie Makiego miało być krok po kroku: Zdecydowanie dobrym zakupem była najtańsza zaginarka do blaszek od myfriendów, rama optyki z zachomikowanych resztek ramek od części PE. Na koniec: o takim jednym, co nie uważał na lekcjach z rysunku technicznego. Można się śmiać 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Będzie to kolejny po Memuganie Twój model, po którym świat nie będzie już taki sam. Analiza zdjęć i przeniesienie tego na żywicę pierwsza klasa, to że umiejętności manualnych Ci nie brakuje, a wręcz są zdecydowanie bardziej rozwinięte niż u przeciętnego sklejacza, to już wiemy i potwierdziłeś to po raz kolejny. Dla mnie robota pierwsza klasa, nic tylko chłonąć zawartości warsztatów. No i udowadniasz, że nie trzeba mieć zbudowanych dziesiątek humvee, żeby budować maksymalnie zaawansowane projekty. Najpierw był Memugan w 70% z Hipsu i dolewanej żywicy, teraz Opfor to samo. Podglądam z zaciekawieniem i szczęką na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 same smakowitości tutaj serwują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 No dobra, połowa samoróbki za mną, skończona instalacja dymna. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Kruca Walduś, Cycu mój; masakra normalnie. Tak się tworzy historię. Nawet na międzynarodowych forach robił byś furorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Wygląda jak jakiś przenośny zestaw do polowej destylacji wody ognistej.... od razu widać że to jakaś zaawansowana technologia, bo na sowiecką zbyt delikatna a tak na poważnie to świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Wygląda jak jakiś przenośny zestaw do polowej destylacji wody ognistej.... od razu widać że to jakaś zaawansowana technologia, bo na sowiecką zbyt delikatna Też nie wiem naprawdę, co to jest, ale także sądzę, że coś koszernego z macy pędzą Uruchomię, dam znać co popłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 No, no, no, jakie tu fajnie rzeczy się robią, a ja wcześniej tego nie widziałem. Super! 16 minut temu, kryspacz napisał: Też nie wiem naprawdę, co to jest, ale także sądzę, że coś koszernego z macy pędzą Uruchomię, dam znać co popłynie Może to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Jak wycinasz takie ładne kółeczka w amelinium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 26 minut temu, halset napisał: Jak wycinasz takie ładne kółeczka w amelinium? Wiertło 1mm, amelinium zaś z puszki po redbullu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 15 Maja 2020 Autor Share Napisano 15 Maja 2020 Główny osprzęt skończony, dorobione szperacze, niewielki postęp z wieżą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Bez komentarza, bo co tu komentować. Mistrzostwo w rzeźbieniu w czym się da. Już to pisałem, po tej pracy świat modeli humvee nie będzie już taki sam. Kawał bardzo dobrej roboty. W przyszłym tygodniu powinienem dać radę wysłać Ci koła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 (edytowane) No rewelacja panie, rewelacja.... tylko moneta nie ta co trzeba Jak widzę sprzęt do destylacji jest, dziewuszki są.... to chyba warsztat na trochę stanie bo jakaś grubsza impreza się szykuje A tak na poważnie - cóż to za panienki ? (chyba że źródło tajne i Mosad mógłby zrobić najazd) Fajny mają detal i wyglądają na obeznane z mundurem... cholercia coraz bardziej mnie kręcą te koszerne tematy, a że ostatnio chwyciłem się za KUBa i się spodobało więc mocno kusi żeby dalej coś pokleić lądowego. Edytowane 15 Maja 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 47 minut temu, M.A.V. napisał: A tak na poważnie - cóż to za panienki ? Wyglądają na Black Dog-a.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 piotrkur - dzięki trochę się rozejrzałem i rzeczywiście ta stojąca to pasuje na BD, ale tej siedzącej nigdzie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 23 godziny temu, M.A.V. napisał: A tak na poważnie - cóż to za panienki ? (chyba że źródło tajne i Mosad mógłby zrobić najazd) Obie od myfriendów, z portalu na A. Pod hasłem 1/35 resin girl spoty wybór mniej i znacznie bardziej wyluzowanych białogłów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 21 Maja 2020 Autor Share Napisano 21 Maja 2020 W temacie "wieży" to chyba wszystko. Nie ma to jak zabrać się za konwersję, nie mając zasadniczego modelu Czekam na podwozie i wannę, dopiero będę mógł przymierzyć się do drzwi i rusztowania nad kabiną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi