Dorotka Napisano 22 Maja 2020 Share Napisano 22 Maja 2020 Dzień dobry Żeby nie było, że się pastwię nad innymi a sam wrzuciłem Suzuki i się z nią tylko macam, wrzucam szybszy (trochę) projekt. Model znany, dodatków nie będę opisywał, bo wyjdą w praniu. Rozpocząłem budowę dość nietypowo, bo od Lag Ohlinsa i ich mocowania. Zastąpiłem to co fabryka dała w pudełku dodatkiem Front Fork Set z tejże fabryki. Usunąłem szwy, których jest od cholery (jak na tak mały element), pociąłem trochę, wywaliłem plastikowe śrubki i dałem Top Studio. Po dodatkowej obróbce po pierwszej warstwie podkładu poszły do lakierowania w stanie jak poniżej. Mieszanka AK488 i AK669, kładziona na AK471 i pociągnięta MIG2052. Tamiya proponuje X32, ale jakoś mi nie pasował. Lakiery MIGa nic „nie robią” metalizerom AK także można lać spokojnie. Wyszło ostatecznie tak jak poniżej. A później to już z górki. Została tylko kalka Ohlinsa, włożenie śrubek i mała pierdółka pokazująca „stan” uginających się amortyzatorów. Skompletowane: Na dziś koniec. Spadam nad morze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 Siedzę nad wodą i pracowicie obrabiam części... Dla porządku wrzucam dodatki: Łańcuch: Szybka: Różności: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Czerwca 2020 Share Napisano 2 Czerwca 2020 Dajesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) 13 godzin temu, Trojan napisał: Dajesz Chciałbym..., ale przez kilka najbliższych tygodni, właściwie do połowy sierpnia jestem nad morzem, a tu mam skromnie wyposażoną pracownie i mogę jedynie kroić, zapychać dziury i ubytki, tudzież robić jakieś inne proste czynności.... Ale klika ramek trafi pod nóż na przyszłość... A plan na dziś i kolejne dni to jazda po i tym: Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Czerwca 2020 Share Napisano 3 Czerwca 2020 Ładne zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 3 Czerwca 2020 Share Napisano 3 Czerwca 2020 Weathering akceptowalny, ale kolorek łańcucha to bym poprawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2020 1 minutę temu, MooMiniek napisał: Weathering akceptowalny, ale kolorek łańcucha to bym poprawił... Nie ma sensu, w warunkach takiej jazdy rdzawy nalot na zewnętrznej stronie pojawia się po już po kilkudziesięciu kilometrach... Warto dbać jedynie o środek łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Że Tamiya, czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 W dniu 6.06.2020 o 10:05, Dorotka napisał: Że Tamiya, czy coś Ślady po wypychaczach w miejscach w ogóle nie widocznych ("karoseria" motocykla), więc jak najbardziej Tamiya robi to dobrze Z wydechem pewnie gorzej, ale niektórych elementów procesu nie przeskoczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) 30 minut temu, Rabbit666 napisał: Ślady po wypychaczach w miejscach w ogóle nie widocznych ("karoseria" motocykla), więc jak najbardziej Tamiya robi to dobrze Z wydechem pewnie gorzej, ale niektórych elementów procesu nie przeskoczysz Miejsca niewidoczne są niestety czasami widoczne... Zależy co się chce zrobić... Nomen omen ich liczba jest w mojej opinii przesadzona Części obrobione i spakowane... Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 6.06.2020 o 10:05, Dorotka napisał: Że Tamiya, czy coś Obrobione i spakowane a te duże dziury w owiewkach to co , że zostaną ??? Edytowane 11 Czerwca 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2020 25 minut temu, cayman napisał: Obrobione i spakowane a te duże dziury w owiewkach to co , że zostaną ??? Obrobione to nie samo co zrobione Tak jak pisałem wcześniej mam tu gdzie jestem mocno ograniczone możliwości warsztatowe i nie mogę się bawić tak jak bym chciał. A zabawa z tymi osłonami wymaga "zatopienia" w nich magnesów a tu tego zrobić nie mogę W sobotę wpadam na tydzień do warszawskiego matecznika, kolejny tydzień spędzam w Tatrach, a później znów jestem nad morzem... Także ten, tego, lipa z poważniejszą robotą... Mogę tylko wycinać z ramek i dopieszczać, nic więcej. Tak będzie pewnie przez całe lato... Ale trochę do roboty jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 (edytowane) No chyba że tak, bo mnie najbardziej wk...ją te śrubki w owiewkach. Ja wklejam profil okrągły 1,5mm w miejsca śrubek a na dół owiewek magnesy neodymowe. Edytowane 11 Czerwca 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Cóż, na razie dopieszczam sobie zamknięcie ramy i wahacza od RC211V Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 Kolejne dodatki, a robić nie ma jak... Ale przynajmniej dokumentacja foto rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 ...no to plastik na Allegro albo na granulat... chyba, że robisz 2 sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 1 godzinę temu, MooMiniek napisał: ...no to plastik na Allegro albo na granulat... chyba, że robisz 2 sztuki? Jak mawiał mistrz Joda: "Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie więcej. Mistrz i uczeń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Paprochy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) "Wpadwszy" na chwilę do domu, "przerobiwszy" nieco i "zmontowaszy" dolną półkę Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 No widzę że robota jakoś idzie. Moje Panigale stoi już w witrynie a i Ducati 916 zaraz dołączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 1 godzinę temu, cayman napisał: No widzę że robota jakoś idzie. Moje Panigale stoi już w witrynie a i Ducati 916 zaraz dołączy. "Jakoś" dobrze oddaje stan rzeczy... Zobaczymy, co się do piątku uda zrobić. Może chociaż zdążę z przednimi tarczami, choć chłopcy z HD trochę poszaleli i każda tarcza ma po 28 części W każdym bądź razie wziąłem się za nie i muszę przyznać, że są baaardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 Ale nad głębią ostrości to mógłbyś troszkę popracować - szczególnie przy zdjęciach bardziej "przestrzennych" jak np. lagi.... Zwiększ ją troszkę bo wyłapuje Ci ostrość w punkt. A model - miodzio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) 19 minut temu, DarkWing napisał: Ale nad głębią ostrości to mógłbyś troszkę popracować - szczególnie przy zdjęciach bardziej "przestrzennych" jak np. lagi.... Zwiększ ją troszkę bo wyłapuje Ci ostrość w punkt. A model - miodzio... He, he ... Ja ledwo "organizuje czas" na model. I wolę żeby on był bardziej "miodzio" niż jego zdjęcia Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 no rozumiem Cię doskonale.... ale my też chcemy tego miodu posmakować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 Jeszcze 6 podkładek, 11 śrub mocujących i może nawet będzie "miód"... Na ten moment wszystko na sucho, stąd "przesunięcia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi