Dorotka Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 11 minut temu, cayman napisał: Jeszcze trochę i zet się zbierze. He, he... Teraz może się nawet zebrać Konklewe... , części zamaskowane i nic już tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2021 Prace w toku. Czacha wewnątrz będzie biało czarna (to co teraz jest czerwone, będzie czarne), osłony boczne od wewnątrz czarne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Perfecto !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 I gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Ujdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2023 Autor Share Napisano 17 Lipca 2023 Czołem! Odpowiadając na pytanie zadawane przez co niektórych żyję i mam się całkiem nieźle... Niektóre fotki chyba zniknęły, ale że temat ciągnę dalej to wrzucam małą aktualizację: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Pięknie to wygląda. Zostaje tylko czekać na więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2023 Autor Share Napisano 17 Lipca 2023 2 godziny temu, Juffre napisał: Pięknie to wygląda. Zostaje tylko czekać na więcej Dzięki, trwają walki z wahaczem... Dużo tu "linek" i śrubek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Przewietrzony już widzę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Grubo jedziesz z dodatkami... Robi wrażenie nieludzka wręcz estetyka . Jak coś zrobię to na żywo wygląda ok ale po zrobieniu zdjęcia i powiększeniu na kompie wygląda paskudnie /tandetnie jak zabawka- Elementy metalowe dodałeś bez żadnych śladów kleju i przebarwień na farbie... Szkoda, że nie nagrywasz na YT filmików. Można by podpatrzeć technikę.. Teraz to można się jedynie inspirować i domyślać "jak to się stanęło" Me gały wypadają z orbit.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2023 Autor Share Napisano 17 Lipca 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Michal_1981 napisał: ... Dzięki, miło się takie rzeczy czyta... Filmów nie nagrywam, ale zawsze jak ktoś o coś pyta odpowiadam. Raczej nie wykorzystuje żadnych tajemnych technik... Przymiarki, przymiarki, przymiarki.... Edytowane 17 Lipca 2023 przez Dorotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Skorzystam więc z okazji i podpytam -Jak więc wykonałeś klejenie tak małych elementów metalowych (imitacje śrub nakrętek i hydrauliczna złączka) do pomalowanego plastiku nie brudząc i nie rozpuszczając farby (rzadki CA czy jakieś czary?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Jakie tam czary... Pracuje zwyczajnie z wykorzystaniem szkła powiększającego, dobrego oświetlenia i dobrej pincety. Kleję bądź CA, bądź też PVA to w zależności od potrzeby. To co powierzchniowo to raczej PVA. Do nanoszenia kleju używam z reguły drutu 0,15 mm zamontowanego w obsadce. Nie ma tu żadnego tajemnego sposobu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 W dniu 17.07.2023 o 21:45, Dorotka napisał: .... ale zawsze jak ktoś o coś pyta odpowiadam. Potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 12 godzin temu, Dorotka napisał: Jakie tam czary... Dziękuję Ci za poradę. Niestety nie przekonasz mnie do "zwyczajności " tych procesów. Pragnę przypomnieć że 0,1mm to grubość ludzkiego włosa a ty zamontowałeś sobie taki drucik na obsadce i najzwyczajniej w świecie kleisz rzeczy tak małe, że bez lupy i okularów ich nie widać.... NA razie się wyluzuję z tymi śrubkami w następnym modelu motocykla i zrobię je może za 10 lub 30 lat gdy moja motoryka mała będzie na to gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 10 godzin temu, Michal_1981 napisał: Dziękuję Ci za poradę. Niestety nie przekonasz mnie do "zwyczajności " tych procesów. Pragnę przypomnieć że 0,1mm to grubość ludzkiego włosa a ty zamontowałeś sobie taki drucik na obsadce i najzwyczajniej w świecie kleisz rzeczy tak małe, że bez lupy i okularów ich nie widać.... NA razie się wyluzuję z tymi śrubkami w następnym modelu motocykla i zrobię je może za 10 lub 30 lat gdy moja motoryka mała będzie na to gotowa. Dlatego, jak napisałem mam i okulary i lupę.... I nie sądzę, żeby klejenie takich elementów czymkolwiek mnie wyróżniało wśród szacownych Kolegów obecnych na tym Forum, tudzież z modelarskie braci w ogóle... PS: Małą motorykę należy ćwiczyć inaczej nie da rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) Dziobanie wydechu Edytowane 25 Lipca 2023 przez Dorotka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 Zdecydowałem się pokazać nieco na etapie produkcji, żeby uniknąć zarzutu o czary Wydech gotowy do malowania... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Zaczepy do wydechu co to za zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 Teraz, GTiStyle napisał: Zaczepy do wydechu co to za zestaw? HD02-0448 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 To jest zestawowy wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 1 godzinę temu, Juffre napisał: To jest zestawowy wydech? Tak, tylko nieco przerobiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 dobrze że wróciła piękna kanalizacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 (edytowane) Pierwszy etap zmalowywania "kanalizacji" poniżej... Edytowane 28 Lipca 2023 przez Dorotka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Lipca 2023 Autor Share Napisano 28 Lipca 2023 Sprężynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi