Super Moderator jawkers Napisano 1 Czerwca 2020 Super Moderator Napisano 1 Czerwca 2020 Jest bardzo dobrze. Myślałem, że to kalkomania. Cytuj
Bartas89 Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 17 godzin temu, enten napisał: Daj foto jak wyszło po szpachlowaniu. Cytuj
enten Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Tragedii nie ma ale jest lepiej. Mówisz, że zmywać, Dorotka? W sumie po szpachlowaniu i podkładzie widać to co się tutaj dzieje. No nic, jest lepiej będzie jeszcze lepiej Cytuj
Bartas89 Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 11 minut temu, Dorotka napisał: Kiedy zmywasz? Nie zmywam. Pod palcem jest gładkie. Nie da rady już lepiej tego zrobić. Dzisiaj położyłem na to Duxona. Cytuj
Dorotka Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) 20 minut temu, Bartas89 napisał: Nie zmywam. Pod palcem jest gładkie. Nie da rady już lepiej tego zrobić. Dzisiaj położyłem na to Duxona. Bądź precyzyjny - Ty nie umiesz tego lepiej zrobić, a nie, "nie da rady już lepiej tego zrobić". Wrzuciłem Ci 14-sto częściowy film pokazujący wykonanie tego modelu praktycznie krok po kroku. Nie obejrzałeś, bo gdybyś obejrzał nie pisałbyś, że się "nie da". W części 12 facet pokazuje jak to powinno wyglądać i jak to zrobić. Masz w d... rady, wal babola za babolem, kupuj po trzy modele i dalej je knoć. Chcesz robić lepiej to zacznij słuchać i oglądać... To twój wybór, ale powtarzasz to co było poprzednio... Tyle mojego. Dobranoc Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Dorotka 1 Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 2 Czerwca 2020 Super Moderator Napisano 2 Czerwca 2020 Dorotka, wyluzuj się troszkę. 1 Cytuj
Dorotka Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 1 godzinę temu, jawkers napisał: Dorotka, wyluzuj się troszkę. Już Cytuj
Bartas89 Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Napisano 2 Czerwca 2020 Ok, ja nie umiem tego zrobić. Ale dalej z tym nie walczę, bo nie będę się męczył. Wyszło jak wyszło i dla mnie jest ok. Jedziemy dalej, a nie będę walczył z tym tydzień. Robiłem według waszych rad, czyli normalna szpachlówka, szlifowanie w poprzek, gradacje 300, 600, 1000. Cytuj
DarkWing Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Bartas, ja miszzzczem nie jestem i szpachlę uznaję tylko w ostateczności. Bak po prostu skleiłem i wyszlifowałem na gładko Łączenia nie widać, dlaczego więc Tobie to nie wychodzi ??? Według mnie wystarczy tylko (a może aż) każdą część przed sklejeniem dobrze lub bardzo dobrze przygotować, spasować i PRECYZYJNIE skleić. Im więcej pracy w tym etapie włożysz w model tym lepszy efekt końcowy. Ot cała tajemnica. Oczywiście - jakość wykonania poszczególnych części modelu dorzuca tu swoje 3 grosze... ale to tylko mniej lub więcej pracy... Póki co i tak jest lepiej niż poprzednio więc rozwijaj się dalej Cytuj
Bartas89 Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Napisano 2 Czerwca 2020 DarkWing, tak jak piszesz, przed sklejeniem przypasowywałem i starałem się skleić najrówniej jak tylko mogę, aby potem zaoszczędzić sobie pracy. To moje "łączenie" i tak tylko delikatnie widać na zdjęciach. Na żywo trzeba się bardzo uważnie przyjrzeć pod odpowiednik kątem, aby to dostrzec. Tym bardziej jak już leży na nim lakier Cytuj
DarkWing Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 No i dobrze.. położysz połysk i będzie super Cytuj
toled Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 O ile pamiętam, ja też mam podobny kształt tego baku na środku łączenia, nie widzę tutaj żadnego zapadliska, jedynie mnie zastanawia to równoległe wgłębienie poniżej kalkomanii na baku - jakaś niezaszpachlowana jama skurczowa? Cytuj
Dorotka Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 A tymczasem w odległej galaktyce zapomnianego "Oryginału" Cytuj
DarkWing Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Eeee... porysowany.... i bez śladu łączenia połówek... kicha Panie Cytuj
Dorotka Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Teraz, Bengal napisał: @Dorotka składasz 1:1 ? Akurat tego w 1:1 nie mam 1 Cytuj
Bartas89 Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Napisano 2 Czerwca 2020 12 minut temu, toled napisał: O ile pamiętam, ja też mam podobny kształt tego baku na środku łączenia, nie widzę tutaj żadnego zapadliska, jedynie mnie zastanawia to równoległe wgłębienie poniżej kalkomanii na baku - jakaś niezaszpachlowana jama skurczowa? To jest miejsce na korek paliwa. Cytuj
toled Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 6 minut temu, Dorotka napisał: A tymczasem w odległej galaktyce zapomnianego "Oryginału" Panieee, jakby z tej Tamiyi robić coś takiego, to życia braknie Ona ma już bak spierniczony na dzień dobry Cytuj
Dorotka Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 1 minutę temu, toled napisał: Panieee, jakby z tej Tamiyi robić coś takiego, to życia braknie Ona ma już bak spierniczony na dzień dobry Fakt, można ją psuć jeszcze bardziej 2 minuty temu, Bartas89 napisał: To jest miejsce na korek paliwa. Koledze chodziło o zapadliska w tylnej części zbiornika, których nie wyrównałeś... 1 Cytuj
toled Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 1 minutę temu, Bartas89 napisał: To jest miejsce na korek paliwa. Poniżej, nie powyżej To akurat wiem i od razu mówię, że to dość głupi element, który nie będzie pasował A mi chodzi o: 1 Cytuj
Dorotka Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 A najzabawniejsze, że o tym wszystkim bardzo szczegółowo opowiada gość z filmu, który koledze wrzuciłem, łącznie z tym jak się tego pozbyć i zrobić prawidłowo... Cytuj
DarkWing Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Póki co Kolega Bartas89 jest mistrzem w Gorących Tematach na forum :).... Cytuj
toled Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 16 minut temu, Dorotka napisał: A najzabawniejsze, że o tym wszystkim bardzo szczegółowo opowiada gość z filmu, który koledze wrzuciłem, łącznie z tym jak się tego pozbyć i zrobić prawidłowo... Musiałem aż wrócić do swoich zdjęć, jednak przyłożyłem się i nie mam takiego kształtu z linią wypukłą na środku Ale wlew baku nie zrobiłem poprawnie 1 Cytuj
Dorotka Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 2 minuty temu, DarkWing napisał: Póki co Kolega Bartas89 jest mistrzem w Gorących Tematach na forum :).... Fakt, trzeba to docenić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi