abtb Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Deser do "śledzia" - CASA C-212-100/ T.12B-65, 721 Eskadra, Główna Szkoła Lotnicza Hiszpańskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Murcia - Alcantarilla, 2009 r. Danie główne z deserem: Edytowane 31 Maja 2020 przez abtb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 Fajny grubasek ale "śledzik" ładniejszy. Ciekawe co przeskrobał że się u tego dużego pod skrzydełko schował.Ciekawy temat goszczący na forum rzadziej niż śnieg w czerwcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Viva Espana Widzę, że mamy dzień hiszpański. Mi się podoba, tym bardziej, że temat raczej mało spotykany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Ładny, naprawdę ładny. Jak oceniasz sam model? Myślałem o nim kiedyś, co prawda w edycji maltańskiej, ale jakoś się jeszcze nie zdecydowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 To ja będę ten zły i powiem, że malowanie mi nie podchodzi. Z tego co sprawdziłem to oryginały są jasnoszare, a ten wygląda na brudnobiały. Wiem, że w 72 trudno jest uzyskać odpowiedni efekt, sam mam z tym problem, ale ten marmurek czy preshading zupełnie nie przypomina rzeczywistości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 13 minut temu, Fixer napisał: Wiem, że w 72 trudno jest uzyskać odpowiedni efekt, sam mam z tym problem, ale ten marmurek czy preshading zupełnie nie przypomina rzeczywistości. A mógłbyś pokazać na tym forum choć jeden model którego malowanie przypomina rzeczywistość. Teraz jest moda na efekciarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) 33 minuty temu, Fixer napisał: To ja będę ten zły i powiem, że malowanie mi nie podchodzi. Piwo dla bohatera Model pomalowałem sobie prawie zgodnie z instrukcją (o zgrozo ) i wyszło jak wyszło. Godzinę temu, Matys napisał: Jak oceniasz sam model? Tu krótka relacja warsztatowa: https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=878&t=89222 Model odrobinkę "nierówny" ale raczej spoko. Sam przymierzam się do powtórki, tylko w innej wersji i mniej kontrowersyjnym malowaniu. 14 minut temu, Xmen napisał: Teraz jest moda na efekciarstwo. Trafiłeś w sedno. Brawo Ty Dziękuję wszystkim za komentarze- I te miłe i te wyważone Już przez chwilę myślałem, ze biedna Casa zniknie w cieniu "śledzia" a tu proszę - jednak troszkę się "przebiła" Edytowane 1 Czerwca 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Instrukcja twój wróg! Ja się już nauczyłem po kilku modelach HB, ale Czesi wcale nie są lepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) 9 minut temu, Fixer napisał: po kilku modelach HB, ale Czesi wcale nie są lepsi. I tu cię zmartwię - Hasa też "leży" w tym w temacie. Ich propozycja malowania (doboru kolorów do schematów ) niektórych 104ek to tez fikcja wzięta z sufitu. O, tu też se chłop zrobił zgodnie z instrukcją Edytowane 1 Czerwca 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 10 minut temu, Fixer napisał: Instrukcja twój wróg! Raczej schematy malowania, bo jako całość to raczej się przyda. Bo wiesz, można śmigiełko odwrotnie przykleić albo jakiegoś innego babola zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Zawsze możesz spytać na forum. Chętnych do pomocy"kolegów" jest pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Wypowiem się jako posiadacz sporej wady wzroku (>-4) potwierdzonej badaniami lekarskimi oraz zaawansowanego daltonizmu (na to mam tylko zaświadczenie żony ) - bardzo podoba się ten kolorek Prywatnie nie jestem modelowym ortodoksem i bardzo często zdarza mi się specjalnie robić na modelu kolorystyczną rewolucję albo kamo wbrew "regulaminowi" - czemu? Bo tak mi się bardziej podoba - > kleję modele wyłącznie dla zabawy bo lubię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 13 minut temu, Xmen napisał: Zawsze możesz spytać na forum. Chętnych do pomocy"kolegów" jest pełno. Mistrzu - nauczaj ! Ja prosty zlepiacz części z polistyrenu tej drogi nie znałem 1 minutę temu, M.A.V. napisał: zaawansowanego daltonizmu (na to mam tylko zaświadczenie żony) Niemożliwe! Moja tez tak twierdzi 3 minuty temu, M.A.V. napisał: bardzo podoba się ten kolorek Bedę szczery i przyznam się publicznie: - po malowaniu 104ki zostało mi trochę w zbiorniczku, a że kryzys to zal było wylewać i fiuuuuuuuuu po Casie Żeby nie mieć problemów z malowaniem i jego ocena proponuję poniższe rozwiązanie 8 minut temu, M.A.V. napisał: Prywatnie nie jestem modelowym ortodoksem i bardzo często zdarza mi się specjalnie robić na modelu kolorystyczną rewolucję albo kamo wbrew "regulaminowi" - czemu? Bo tak mi się bardziej podoba - > kleję modele wyłącznie dla zabawy bo lubię Witaj w klubie . Legitymację członkowską wyślemy pocztą (albo i nie ), ważne, żebyś opłacił składkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 3 minuty temu, abtb napisał: Mistrzu - nauczaj ! Ja prosty zlepiacz części z polistyrenu tej drogi nie znałem Słuchaj uważnie bo nie będę dwa razy powtarzać:Pytanie musi być na odpowiednim poziomie. 16 minut temu, M.A.V. napisał: kleję modele wyłącznie dla zabawy bo lubię Jak dobrze wiedzieć że człek nie jest sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 37 minut temu, Xmen napisał: Pytanie musi być na odpowiednim poziomie. Ale, że jak? Kartkę z pytaniem trzeba położyć na poziomnicy i wtedy wklepać do kompa? Za trudne to dla mnie, stanowczo nie dam rady. No dobra, żarty na bok. Tez czasami czytam dział; Zadajemy pytania ........... i tak, jest ciekawie. Wiem o co koledze chodzi. Trudno, taki mamy "poziom", klimat, czy co tam jeszcze. Koniec dyskusji w temacie, bo jeszcze przyjdzie cenzor i wytnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Mnie się podoba. Niby malowanie nudne jednolite ale te rozjaśnienia powodują , że jest ciekawiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi