abtb Napisano 31 Maja 2020 Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Deser do "śledzia" - CASA C-212-100/ T.12B-65, 721 Eskadra, Główna Szkoła Lotnicza Hiszpańskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Murcia - Alcantarilla, 2009 r. Danie główne z deserem: Edytowane 31 Maja 2020 przez abtb 8 Cytuj
Xmen Napisano 31 Maja 2020 Napisano 31 Maja 2020 Fajny grubasek ale "śledzik" ładniejszy. Ciekawe co przeskrobał że się u tego dużego pod skrzydełko schował.Ciekawy temat goszczący na forum rzadziej niż śnieg w czerwcu. 1 Cytuj
lesio-69 Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Viva Espana Widzę, że mamy dzień hiszpański. Mi się podoba, tym bardziej, że temat raczej mało spotykany. 1 Cytuj
Matys Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Ładny, naprawdę ładny. Jak oceniasz sam model? Myślałem o nim kiedyś, co prawda w edycji maltańskiej, ale jakoś się jeszcze nie zdecydowałem. 1 Cytuj
Fixer Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 To ja będę ten zły i powiem, że malowanie mi nie podchodzi. Z tego co sprawdziłem to oryginały są jasnoszare, a ten wygląda na brudnobiały. Wiem, że w 72 trudno jest uzyskać odpowiedni efekt, sam mam z tym problem, ale ten marmurek czy preshading zupełnie nie przypomina rzeczywistości. 1 Cytuj
Xmen Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 13 minut temu, Fixer napisał: Wiem, że w 72 trudno jest uzyskać odpowiedni efekt, sam mam z tym problem, ale ten marmurek czy preshading zupełnie nie przypomina rzeczywistości. A mógłbyś pokazać na tym forum choć jeden model którego malowanie przypomina rzeczywistość. Teraz jest moda na efekciarstwo. Cytuj
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) 33 minuty temu, Fixer napisał: To ja będę ten zły i powiem, że malowanie mi nie podchodzi. Piwo dla bohatera Model pomalowałem sobie prawie zgodnie z instrukcją (o zgrozo ) i wyszło jak wyszło. Godzinę temu, Matys napisał: Jak oceniasz sam model? Tu krótka relacja warsztatowa: https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=878&t=89222 Model odrobinkę "nierówny" ale raczej spoko. Sam przymierzam się do powtórki, tylko w innej wersji i mniej kontrowersyjnym malowaniu. 14 minut temu, Xmen napisał: Teraz jest moda na efekciarstwo. Trafiłeś w sedno. Brawo Ty Dziękuję wszystkim za komentarze- I te miłe i te wyważone Już przez chwilę myślałem, ze biedna Casa zniknie w cieniu "śledzia" a tu proszę - jednak troszkę się "przebiła" Edytowane 1 Czerwca 2020 przez abtb Cytuj
Fixer Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Instrukcja twój wróg! Ja się już nauczyłem po kilku modelach HB, ale Czesi wcale nie są lepsi. Cytuj
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) 9 minut temu, Fixer napisał: po kilku modelach HB, ale Czesi wcale nie są lepsi. I tu cię zmartwię - Hasa też "leży" w tym w temacie. Ich propozycja malowania (doboru kolorów do schematów ) niektórych 104ek to tez fikcja wzięta z sufitu. O, tu też se chłop zrobił zgodnie z instrukcją Edytowane 1 Czerwca 2020 przez abtb Cytuj
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 10 minut temu, Fixer napisał: Instrukcja twój wróg! Raczej schematy malowania, bo jako całość to raczej się przyda. Bo wiesz, można śmigiełko odwrotnie przykleić albo jakiegoś innego babola zrobić Cytuj
Xmen Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Zawsze możesz spytać na forum. Chętnych do pomocy"kolegów" jest pełno. Cytuj
M.A.V. Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Wypowiem się jako posiadacz sporej wady wzroku (>-4) potwierdzonej badaniami lekarskimi oraz zaawansowanego daltonizmu (na to mam tylko zaświadczenie żony ) - bardzo podoba się ten kolorek Prywatnie nie jestem modelowym ortodoksem i bardzo często zdarza mi się specjalnie robić na modelu kolorystyczną rewolucję albo kamo wbrew "regulaminowi" - czemu? Bo tak mi się bardziej podoba - > kleję modele wyłącznie dla zabawy bo lubię 1 Cytuj
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 13 minut temu, Xmen napisał: Zawsze możesz spytać na forum. Chętnych do pomocy"kolegów" jest pełno. Mistrzu - nauczaj ! Ja prosty zlepiacz części z polistyrenu tej drogi nie znałem 1 minutę temu, M.A.V. napisał: zaawansowanego daltonizmu (na to mam tylko zaświadczenie żony) Niemożliwe! Moja tez tak twierdzi 3 minuty temu, M.A.V. napisał: bardzo podoba się ten kolorek Bedę szczery i przyznam się publicznie: - po malowaniu 104ki zostało mi trochę w zbiorniczku, a że kryzys to zal było wylewać i fiuuuuuuuuu po Casie Żeby nie mieć problemów z malowaniem i jego ocena proponuję poniższe rozwiązanie 8 minut temu, M.A.V. napisał: Prywatnie nie jestem modelowym ortodoksem i bardzo często zdarza mi się specjalnie robić na modelu kolorystyczną rewolucję albo kamo wbrew "regulaminowi" - czemu? Bo tak mi się bardziej podoba - > kleję modele wyłącznie dla zabawy bo lubię Witaj w klubie . Legitymację członkowską wyślemy pocztą (albo i nie ), ważne, żebyś opłacił składkę 1 Cytuj
Xmen Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 3 minuty temu, abtb napisał: Mistrzu - nauczaj ! Ja prosty zlepiacz części z polistyrenu tej drogi nie znałem Słuchaj uważnie bo nie będę dwa razy powtarzać:Pytanie musi być na odpowiednim poziomie. 16 minut temu, M.A.V. napisał: kleję modele wyłącznie dla zabawy bo lubię Jak dobrze wiedzieć że człek nie jest sam. Cytuj
abtb Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 37 minut temu, Xmen napisał: Pytanie musi być na odpowiednim poziomie. Ale, że jak? Kartkę z pytaniem trzeba położyć na poziomnicy i wtedy wklepać do kompa? Za trudne to dla mnie, stanowczo nie dam rady. No dobra, żarty na bok. Tez czasami czytam dział; Zadajemy pytania ........... i tak, jest ciekawie. Wiem o co koledze chodzi. Trudno, taki mamy "poziom", klimat, czy co tam jeszcze. Koniec dyskusji w temacie, bo jeszcze przyjdzie cenzor i wytnie Cytuj
mig Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Mnie się podoba. Niby malowanie nudne jednolite ale te rozjaśnienia powodują , że jest ciekawiej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi