arhtus Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) To co pokazałeś na filmiku jest zbyt regularnym pulsowaniem i jak dla mnie nie możliwe jest, żeby problem tkwił w jakimś zabrudzeniu, nieszczelności itp.. Może sam reduktor na kompresorze jest za to odpowiedzialny? Może jest ktoś kto się zna na budowie takich reduktorów i napisze, czy może on być odpowiedzialny za takie regularne pulsowanie podawanego powietrza? Może niepotrzebnie szukasz problemu w aerografie. Zaczniesz go rozkręcać, wymieniać części, a powinieneś zacząć od wyelminowania najbardziej prawdopodobnej przyczyny na jaką wskazują objawy, czyli problem z podawanym powietrzem. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysztek92 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Moim zdaniem najprościej było by podłączony aero sprawdzić w miseczce z woda. Wcisnąć spust i obserwować gdzie ucieka powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Może tętnić na reduktorze, szczególnie przy niższych nastawach ciśnień, to jest urządzenie stricte mechaniczne oparte o membranę i sprężyny. Zobacz na manometr wyjściowy ( jeśli jest) czy przypadkiem wskazówka nie ma delikatnych skoków w tym czasie - to może być trop...niekoniecznie musi być to widać bo chińskie manometry są mało precyzyjne...jak mam camozzi z zakresem max 4 bary i u mnie było widać drgania, na oryginale do 10 lipa - za duży zakres.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Jeśli masz terkotanie a i zaobserwowałeś bąbelki w zbiorniczku na bank uszczelniacz na gwint dyszy.Miałem to samo w modelu 266.Ale kupowałem go używanego i tam uszczelniacz był zmyty.Tamiyowski zestaw uszczelniacza rozwiązał problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anjontotok Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 Po komisyjnym sprawdzeniu okazało się że jednak są pęcherzyki powietrza co oznacza jakąś nieszczelność w dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 wosk pszczeli jest dobrym uszczelniaczem, może gdzies masz pod reką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 Możesz dać i mikro kropelkę ERSATZ na jakiś czas zwykłego supergluta.Delikatnie odkręć i mniej więcej w połowie gwintu ,,polać,, klejem potem dokręcić dyszę delikatnie.Objawy powinny ustąpić.Nie,mniej jednak rozklejenie nie jest problematyczne .Następuję od razu.Po odkręceniu dyszy.Potem jak uda się zakupić już wymagany uszczelniacz zmyć można i trzeba w nitro ten klej albo debonderem od Wamoda.Przetestowałem takie rozwiązanie działa.Ale trzeba umieć zaaplikować odpowiednią ilość kleju.Nie jest to rozwiązanie najlepsze ale na teraz starczy.Z woskiem patentu nie próbowałem.Ale ponoć działa i to skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi