kermeet Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 Witam, Przedstawiam model Ju 87B-2 Stuka, Airfix 1/72. Model robiony prosto z pudla, po (kolejnej) dlugiej przerwie i przy permanentnym braku wolnego czasu ostatnio... Zaczęty w listopadzie zeszłego roku Malowany Mr. Color, brudzony farbami olejnymi Abteilung. Model w malowaniu pustynnym, zależało mi aby go delikatnie przykurzyć. Zapraszam do krytyki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 (edytowane) Podoba się. Zwłaszcza dół i kabina z oszkleniem. Maski robiłeś sam czy korzystałeś z gotowców? Obicia na chodnikach i natarciu skrzydeł już mniej Edytowane 8 Lipca 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermeet Napisano 8 Lipca 2020 Autor Share Napisano 8 Lipca 2020 Dzięki Bardzo podobne mam zdanie Maski samodzielnie - taśma Tamiya i skalpel. A nad obiciami faktycznie muszę popracować, bo efekt nie do końca taki, jak zamierzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 Bardzo ładny szkrab żmijka rewelacyjna - była na jednej kalce z znaczeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermeet Napisano 8 Lipca 2020 Autor Share Napisano 8 Lipca 2020 Godzinę temu, M.A.V. napisał: Bardzo ładny szkrab żmijka rewelacyjna - była na jednej kalce z znaczeniami ? Dziękuję Nie, żmijka była osobno i to w dwóch kawałkach. Oznaczenia naniesione po naklejeniu węża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lipca 2020 Share Napisano 9 Lipca 2020 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 10 Lipca 2020 Share Napisano 10 Lipca 2020 Podoba się, trochę dziwi RLM65 na spód, bo w Afryce chyba był używany RLM 78. Obicia na krawędziach przesadzone moim zdaniem, kołpak też. Brudzing od spodu mocny, no i jakoś tak po Afryce człowiek spodziewałby się raczej pyłu, a nie zacieków od błota czy brudu. Jak ogólne wrażenie ze sklejania tego modelu? Bo to chyba te nowe formy? Jeszcze go nie kupilem, ale chciałem go zrobić w węgierskim malowaniu, mam do niego kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Lipca 2020 Share Napisano 11 Lipca 2020 Nie moja skala ale fajny modelik. Ajabym tylko dwie rzeczy poprawił, obite chodniczki na skrzydłach które chroniły właśnie przed otarciami i odrapane do metalu łopaty śmigła które były drzewniane . Poza tym czysto i schludnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermeet Napisano 11 Lipca 2020 Autor Share Napisano 11 Lipca 2020 18 godzin temu, GreGG24 napisał: Jak ogólne wrażenie ze sklejania tego modelu? Bo to chyba te nowe formy? Jeszcze go nie kupilem, ale chciałem go zrobić w węgierskim malowaniu, mam do niego kalkomanie. Tak, to nowy Airfix Bez większych problemów, ale też bez zachwytów. Nie przepadam jakoś za modelami tej firmy. 4 godziny temu, barszczo napisał: Nie moja skala ale fajny modelik. Ajabym tylko dwie rzeczy poprawił, obite chodniczki na skrzydłach które chroniły właśnie przed otarciami i odrapane do metalu łopaty śmigła które były drzewniane . Poza tym czysto i schludnie. Tak, wiem wiem, przegiąłem z obiciami - niestety Nie będę już z tym nic kombinował, bo mogę tylko pogorszyć. Następny będzie lepszy 18 godzin temu, GreGG24 napisał: Brudzing od spodu mocny, no i jakoś tak po Afryce człowiek spodziewałby się raczej pyłu, a nie zacieków od błota czy brudu. No to poligon doświadczalny był trochę dla mnie, a chodziło mi bardziej o wycieki smarów, olejów i brudu z samolotu, a nie pobrudzenia elementami zewnętrznymi. Dziękuję za pozytywne opinie i cenne uwagi. Następny poważniejszy model będzie miał relację, to i błędy będą korygowane na bieżąco. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 (edytowane) elegancki bardzo przyjemnie wygląda, kalka zwłaszcza z wężem świetnie siadła, widzę że też zdecydowałeś się na błękitną wstawkę na sterze kierunku (są dyskusje czy to nie jest cień na zdjęciach) Jak na samodzielne maskowanie szklarni to szacun, jest troche do oklejenia, wyszło b dobrze. Co do obić to sam wiesz, brudzenie ogólnie spoko - można jeszcze podwozie przykurzyć bo jednak to Afrtyka. I tak mi się myśl na koniec nasuwa że fajnie że w końcu jest w miarę poprawny sztukas B2 "spudła" (ja walczyłem z Italeri, tam jest troche błędów, najtrudniejszy to skopane oszklenie, u Ciebie wygląda jak należy, mój -> klik , troche tam też o historii i kolorach tego egemplarza) pozdrawiam! ww Edytowane 12 Lipca 2020 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi