M.A.V. Napisano 29 Sierpnia 2020 Share Napisano 29 Sierpnia 2020 dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Petarda! Pokusisz się o szybkę w goglach, czy odlew zbyt masywny do drążenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 No możesz trochę od góry przyciemnić zrenice.Fajniej wygląda to wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Fajnie to wygląda. Zalecam wymianę szybki w goglach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 (edytowane) Szkiełko można zmalować jak się postara tłem to co jest pod spodem.Niemniej jednak oryginały mają elementy przezroczyste robione nieraz z przezroczystej żywicy.Tu chyba nie byo w oryginale.Za duże ryzyko uszkodzenia elementu.Chyba,że ktoś odlał by z przezroczystego epoksydu część. Edytowane 3 Września 2020 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Września 2020 Autor Share Napisano 7 Września 2020 Cześć Panowie, w temacie szybki - postanowiłem nie psuć niczego, tylko malować, tak jak push-up78 mówi. W sieci widziałem warsztaty, gdzie ten element był przerabiany, ale roboty dużo, wiercenie raz przy razie, a efekt może nie być wcale lepszy. Grubość tego elementu wewnątrz to ok 3.5 mm. Stetoskop też ktoś odcinał i robił ze skracza BTW. Pierwsza próba malowania - wczoraj nie mogłem wstawić zdjęć z powodu awarii, przez noc zmieniła mi sie koncepcja i juz wiem, że będzie próbowana inna technika. Na szczęście ten element jest na tyle mały, że po zmyciu nawet nie muszę go podkładować. Farby bazowe, mieszane z szarym i czarnym, w zależności od umiejscowienia na szybie: Wersja z wczoraj (wczesna): Zbyt dosłownie to wygląda, dlatego idzie do zmycia. Ale co tam. Wiem, że można to zrobić jak należy. Rzecz jasna, optymalnie byłoby uzyskać efekt głębi 3D w zależności od kąta patrzenia W dniu 3.09.2020 o 08:57, push-up78 napisał: No możesz trochę od góry przyciemnić źrenice.Fajniej wygląda to wtedy. Tęczówki? Tylko je, czy pod całą górną powieką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Nie musisz robić rozmytego tła spodu.Zrób normalny wzór delikatnie wyciemniony przy brzegach gogli taki jak na figurce ale stłumiony clearem z rozrzedzoną farbką zielonkawo niebieską delikatnie. Takie moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Września 2020 Autor Share Napisano 9 Września 2020 (edytowane) Wciąż jeszcze nie to. Ale przynajmniej już opanowałem kolory bazowe. Na koniec zalane Nuln Oil. Efekt ciekawy, nie powiem, dzisiaj zatem spróbuję czegoś nowego. Edit: Tak chyba trochę lepiej? U dołu niebieskiego paska dodam cień także. Jeszcze te cholerne refleksy i byłbym w miarę zadowolony z efektu. Edytowane 9 Września 2020 przez Marcin M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 "Lepsze jest wrogiem dobrego" - przysłowie ludowe. "Less is more" - Mig Jimenez. Te dwa wersy muszę sobie gdzies zapisać na widoku, bo ciągle o nich zapominam, przy byle pierdzie dokładając sobie dodatkowej roboty. Ale mogę powiedzieć, że wykorzystując i próbując wiekszości znanych mi technik (oprócz aerografu, bo tego nie odpalałem już kilka lat) doszedłem do wniosku, że najlepiej te gogle bedą wyglądać jak niżej: Po drodze jeszcze przetestowałem suchy pędzel: ponadto jeszcze malowanie gąbką i samymi washami. Także inne kolory, jednakze błękitnozielona szyba nie wyglądała zbyt dobrze, bo skala za duża na takie ekscesy. Nie używałem jedynie fingerpaintingu i pomocy słonia. Zostawiam tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Września 2020 Share Napisano 14 Września 2020 Oczy świetnie wyszły i ślady po goglach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Września 2020 Autor Share Napisano 14 Września 2020 9 godzin temu, mikemc napisał: Oczy świetnie wyszły i ślady po goglach. Dzięki. Jakkolwiek odparzeń nie bedzie widać za bardzo po zamocowaniu gogli, cieszę sie, że tam są. Oczy dostaną jeszcze blasku w ostatniej chwili, prawdopodobnie rozjaśnię też jeszcze trochę kości policzkowe. Ostatnia rzecz - brakujący błysk światła na szybie. Jeszcze tylko białej kredki nie wypróbowałem, jak choćby tu https://www.pinterest.com.au/pin/585327282812713519/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Września 2020 Autor Share Napisano 23 Września 2020 No to, jak to mówią profesjonalni malarze zza granicy - jakieś ostatnie myśli, zanim nazwę go zrobionym ? Zostało jeszcze dodać parę szlifów oczom, twarz i goglom (rozjaśnienia tu i tam, uszczelki itp.), ale mniej więcej tak zostanie. Szybę w okularach przetarłem białą pastelą - nic już nie ruszam tutaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Września 2020 Share Napisano 23 Września 2020 Jest zajebisty, ale gogle mi nie leżą. Szyba, nawet mleczna to zawsze szyba. A myk z pod malowaniem zwyczajnie subiektywnie mi nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Września 2020 Autor Share Napisano 25 Września 2020 (edytowane) No i tyle. Gogle obsadzone i podmalowane, nawet trochę czoła i kombinezonu spod spodu widać, oczy dostały życia w postaci blasku. A tego drobnego poszarpania prawej tęczówki nie dotykam, nie widać go okiem nieuzbrojonym. Gdybym się nie bawił w powiększanie zdjęcia, nawet bym o tym nie wiedział. Czekam jeszcze na zamówioną tabliczkę i wstawiam galerię. Dziękuję wszystkim za wsparcie, rzeczową krytykę i kibicowanie. Edytowane 25 Września 2020 przez Marcin M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Września 2020 Autor Share Napisano 28 Września 2020 GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi