Stojkovic Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 3 minuty temu, michal0281 napisał: No łatwo nie masz z tymi gąskami, ale wiesz, że będzie efekt. Ps one są jakoś na wcisk? Wchodzą dość ciasno, ale nie trzymają na sztywno, więc trzeba i tak kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 39 minut temu, Stojkovic napisał: 67 ogniw na stronę plus do tego szewrony mocujące x 2 na ogniwo = 134 sztuki. Łącznie daje to 201 elementów na jedną stronę do oszlifowania. Czyli całe podwozie to zaledwie 402 elementy. Potem już z górki... Mogę tylko pocieszyć Ciebie, że gąski które dałem do jagdpanther miały po coś około 460 na stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 Na szczęście w miarę szybko to idzie, choć to jak zwykle najbardziej monotonna robota. Gumiaki w zestawie jak dla mnie to by była droga na skróty i niska jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 ładnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 2 godziny temu, Stojkovic napisał: 67 ogniw na stronę plus do tego szewrony mocujące x 2 na ogniwo = 134 sztuki. Łącznie daje to 201 elementów na jedną stronę do oszlifowania. Czyli całe podwozie to zaledwie 402 elementy. Potem już z górki... Ostrzegałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Września 2020 Autor Share Napisano 29 Września 2020 16 minut temu, piotrkur napisał: Ostrzegałem Miałem juz na warsztacie gorsze... choćby friule do kfz 250... porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 Mówię o Friulach nie o zestawowych. Friule były tak samo z dwóch części składane i klejenie metal do metalu średnio wychodziło na CA. Sporo tych podkładek gumowych poodpadało przy malowaniu i brudzeniu. Zestawowe tak samo były skonstruowane, tylko plastik jak chwycił to już nie puszczał. Takie moje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Października 2020 Autor Share Napisano 3 Października 2020 Jak paciorki różańca... Teraz powinno już być z górki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Października 2020 Autor Share Napisano 8 Października 2020 Za dużo tego wnętrza nie będzie widac, a szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Października 2020 Autor Share Napisano 9 Października 2020 W międzyczasie ustaliłem, jakie będzie malowanie tego egzemplarza. Padło na chyba najpopularniejszą, pudełkową wersję z Afryki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 13 godzin temu, Stojkovic napisał: Za dużo tego wnętrza nie będzie widac, a szkoda... Masz zdjęcia... Po niedługim czasie do samego modelu i tak się chyba za często nie zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Października 2020 Autor Share Napisano 10 Października 2020 Ostatnie zerknięcie na wnętrze przed zamknięciem. Obecnie kleją się góra z dołem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Poustawiaj skrzynki z amunicją.... będą Ci się telepać podczas jazdy To bardzo wdzięczny temat i model Academy, którego nie trzeba się wstydzić... Pozdrawiam i z uwagą obserwuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Października 2020 Autor Share Napisano 10 Października 2020 Nie ma jednego bezbłędnego producenta, więc otwierając pudło zawsze biorę poprawkę na to, że może to być gniot lub wbrew pozorom dobry wypust. Ostatecznie każdy model można położyć słabym malowaniem lub wyciągnąć dobrym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Powoli przybywa elementów. Jeszcze kilka detali i biorę się za wieżę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Szkoda zamykać takie fajne wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 Zostaną przednie włazy otwarte plus na wieży. Więcej się nie da wycisnąć z tego co jest. Jeszcze nie jeden model będe robił z lepiej pokazanym i wyeksponowanym wnętrzem - zapewniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 3 minuty temu, Stojkovic napisał: nie jeden model będe robił z lepiej pokazanym i wyeksponowanym wnętrzem - zapewniam. Np Mardera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 Albo Hummela lub Nashorna, chętnie podpatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 16 minut temu, piotrkur napisał: Np Mardera... Tam wnętrze zajmie mi z pół roku... wszystko przez Ciebie!!! Hummela mam gdzieś w szafie, Nashorna nigdy nie miałem szczęścia dostać w swoje łapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 12 minut temu, Stojkovic napisał: Tam wnętrze zajmie mi z pół roku... wszystko przez Ciebie!!! Weź się nie maż!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Października 2020 Autor Share Napisano 13 Października 2020 Dół kompletny - teraz pora na wieżę. Wymieniłem też uchwyty na druciane w klapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Października 2020 Autor Share Napisano 16 Października 2020 Model w zasadzie złożony. Na potrzeby zdjęć na sucho dostawiona wieża i beczki na bokach. Po położeniu podkładu pewnie niektóre miejsca będzie trzeba przeszlifować - szczególnie na rzeczonych beczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Zanim zaczniesz malować - pooglądaj np. ten walkaround -> http://www.primeportal.net/tanks/greg_smith/m3a1/ Może znajdziesz jeszcze coś do "wygłaskania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Fajnie wygląda, ale jest jedno miejsce, które nie wygląda najlepiej. Osłony na światła wyglądają dość potężnie, pewnie może zostać tak jak jest, ale to miejsce aż prosi się o drobną poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi