Hubert Kendziorek Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 Naszła mnie chęć na coś małego i łatwego, co można będzie szybko postawić na półce. Padło na: W jeden wieczór udało się doprowadzić do takiego stanu: Zadziwiająco przyjemne detale i jakość wyprasek, a także spasowanie części, biorąc pod uwagę producenta, skalę i wiek modelu. Malowanie będzie jedno z tych, francuski kamuflaż albo Vichy. Chyba, że kalkomanie nie dojadą, wtedy pewnie polski egzemplarz z CWL Lyon Bron. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Siedzę i patrzę! Bo to bardzo przyjemny samolot. A producenta nie ma się co czepiać - Heller jest bardzo solidna firma. Oprócz tych najwcześniejszych modeli. I ja chciałem zamówić malowanie z wielbłądem, albo Vichy. Edytowane 17 Września 2020 przez WujekAlice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 4 minuty temu, WujekAlice napisał: Heller jest bardzo solidna firma. Potwierdzam. 21 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Malowanie będzie jedno z tych, francuski kamuflaż........ O to, to. Farby pewnie ci zostało po Elektrze więc trzeba wykorzystać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 Biorąc pod uwagę, że te wypraski mają spokojnie ze 40 lat to prezentują się zaskakująco dobrze. Gdybym nie miał embarga na zakup nowych modeli, to już na pewno ten model leżałby u mnie w piwnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 4 minuty temu, WujekAlice napisał: Gdybym nie miał embarga na zakup nowych modeli Oo, jak fajnie wiedzieć, ze nie jestem sam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Września 2020 Autor Share Napisano 17 Września 2020 1 godzinę temu, abtb napisał: Oo, jak fajnie wiedzieć, ze nie jestem sam To, jak widzę, powszechny problem. Ale ja tłumaczę się tak, że to jest inwestycja (te, które trzymam na strychu i w garażu) oraz lek na nerwy (te, które trzymam, zrobione lub w budowie, w jaskini zaanektowanej po córce, która poszła na swoje). Heller, to może i porządna firma, ale z ich stareńkimi modelami bywa różnie - tu akurat przyjemne zaskoczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 Stareńkimi tak, ale już te nowsze, czyli circa about 40-45 lat jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 45 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: To, jak widzę, powszechny problem. Ale ja tłumaczę się tak, że to jest inwestycja (te, które trzymam na strychu i w garażu) oraz lek na nerwy (te, które trzymam, zrobione lub w budowie, w jaskini zaanektowanej po córce, która poszła na swoje). Inwestycja - to bym nie moja dama śmiechem zabiła, bo zna już opowieści jak to rodzina zostaje z takim spadkiem i sprzedaje to potem na wagę za psie pieniądze Lek an nerwy? Też nie przejdzie, bo zaraz mi powie, że tego leku mam w piwnicy jakieś 200 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Września 2020 Autor Share Napisano 17 Września 2020 3 godziny temu, WujekAlice napisał: Inwestycja - to bym nie moja dama śmiechem zabiła, bo zna już opowieści jak to rodzina zostaje z takim spadkiem i sprzedaje to potem na wagę za psie pieniądze Lek an nerwy? Też nie przejdzie, bo zaraz mi powie, że tego leku mam w piwnicy jakieś 200 sztuk No to zostaje tylko paczkomat i magazyn poza siedzibą główną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 prędzej i później i tak się sprawa wysypie. Lepiej być grzecznym i ewentualnie negocjować. czasami się udaje. Ja liczę na black friday 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Października 2020 Autor Share Napisano 1 Października 2020 Jednak trochę sobie utrudnię. Odciąłem przód, żeby pocienić ścianki okapotowania silnika, zwłaszcza raziły mnie te zasklepione wyloty z boku i na spodzie. Brnąc w sukces, otworzyłem też przód, do środka trafi choćby zgrubna replika silnika, który będzie widoczny przez wlot powietrza. Dojechały kalkomanie. I coś, co ułatwi pracę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 2 Października 2020 Share Napisano 2 Października 2020 W dniu 17.09.2020 o 11:41, Hubert Kendziorek napisał: Naszła mnie chęć na coś małego i łatwego, co można będzie szybko postawić na półce. Padło na: 11 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał: Jednak trochę sobie utrudnię. Małe i łatwe projekty zawsze się tak kończą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 2 Października 2020 Share Napisano 2 Października 2020 Miałem nadzieję że będzie biało-czerwony F-ANRY Exupery'ego ale i tak paczam bo mam ten model w planach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 2 Października 2020 Share Napisano 2 Października 2020 A makieta silnika to jaka i skąd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 2 Października 2020 Autor Share Napisano 2 Października 2020 2 godziny temu, WujekAlice napisał: A makieta silnika to jaka i skąd? Coś wykombinuję z ramek, plastructa i cylindrów od Waltera Skody, bo głównie o te cylindry się rozchodzi, w zasadzie tylko tyle będzie widać. Zdjęcia mam, wygląda prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 Niestety, Walter Skody nie dojechał, niedostępny. Zatem użyłem cylindrów od Argusa. Są bardzo uniwersalne. Uprasza się oglądających o powstrzymanie się od beki z tego, jak koślawo to wyszło. Z całego silnika tylko przód będzie widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 4 Maja 2021 Share Napisano 4 Maja 2021 Niestety, Walter Skody nie dojechał, niedostępny. Zatem użyłem cylindrów od Argusa. Są bardzo uniwersalne. Uprasza się oglądających o powstrzymanie się od beki z tego, jak koślawo to wyszło. Z całego silnika tylko przód będzie widać Całkiem zgrabnie wyszedł jak na takie maleństwo. A zrobiłbyś fotkę jeszcze z zapałką Rymulusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi