laskonogi Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 robiom sie kominy..., czekam na plany... ale kolega podesłał mi screan z WOW tam jest na przestrzał... Cytuj
chudyhunter Napisano 13 Listopada 2021 Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) A tak sobie przechodziłem obok i mówię, a co tam, wpadnę, wpadnę i zobaczę co tam chłopacy robią https://c.tenor.com/Adg8-XpUrEIAAAAC/john-travolta-confused.gif Edytowane 13 Listopada 2021 przez chudyhunter 2 Cytuj
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2021 Autor Napisano 13 Listopada 2021 8 minut temu, chudyhunter napisał: A tak sobie przechodziłem obok i mówię, a co tam, wpadnę.... 3 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 12 Lipca 2024 Napisano 12 Lipca 2024 Zaraz będzie 2 lata od posta powyżej, więc chyba tera powinno byc tak: 1 Cytuj
laskonogi Napisano 13 Lipca 2024 Napisano 13 Lipca 2024 W dniu 18.10.2021 o 14:50, M.A.V. napisał: ale takiej "otwartej" dziury nie ma - jak widać słońce świeci od drugiej strony więc gdyby tak był duży otwór na przelot to byłby jakiś ślad i na pewno jaśniejszy obszar na zdjęciu ( no nie du końca bo daszki rozpięte więc i cienie dają ... Cytuj
wieslaw_ Napisano 27 Września 2025 Napisano 27 Września 2025 W dniu 24.10.2021 o 23:26, laskonogi napisał: robiom sie kominy..., czekam na plany... ale kolega podesłał mi screan z WOW tam jest na przestrzał... Z WG i ich modelami bywa różnie ale wygląda na to, że akurat Ex'a zrobili dobrze. Z moich materiałów wynika, że akurat w tym miejscu raczej było przejście na przestrzał. Widać to na pierwszym zdjęciu gdzie ewidentnie widać prześwitujące tło wzgórz w tle. Gdyby tam nie było przejścia to ta jasna plama nie miała by prawa się tam znaleźć, raczej było by tam zaciemnienie wynikające z cienia rzucanego przez pokład nadbudówki wyżej. To samo wynika z rysunku z książki British Cruiser Warfare Alana Ravena. BTW laskonogi z jakiego okresu robisz swojego Ex'a, 1939 czy 1942, no i pytanie dodatkowe czy była by szansa na wymienienie się materiałami? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi