Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bisa z Edka jeszcze nie ma, ale będzie. Myślę, że w pierwszym kwartale 2021. Zapowiedziany jest też R, więc będzie prawie pełen zakres wersji - nie licząc F-13 i dwumiejscowych. No i Bisona i LanceRa... FLa chyba da się zrobić z pudełka z PFMem.

Napisano (edytowane)

Poogladałem skrzydła w rzeczonym mf/bis i od spodu ok, góra centralny panel z przetłoczeniami tez bez zapadlin jak cały segment góry,choc widac na nim ,,zawirowania,, plastiku w miejscach mocowania goleni i wciagnika MLG. Bez zapadlin.

Pózniej obacze pozostałe mfy oraz pfm i pf

Edytowane przez em
Napisano (edytowane)

Chodzi wlasnie po zapadniecia plastiku. W zrobionym modelu kolega uzyl  chyba Alcladow

i srebrny kolor pokazal to wszystko w bardzo zlym swietle. Sprawdzilem " goly" model i niestety

w moich MF-ach te zapadniecia sa. Jak glebokie, to jeszcze nie wiem , bo chwilowo buduje cos innego

Ale jeden srebrny Mig jest konieczny i trzeba to po prostu sprawdzic, jak gleboko trzeba

heblowac powierzchnie, zeby linie podzialu nie zniknely.

jeszcze jedna sprawa: mam dwa modele  Miga wersji dwumiejcowej firmowane przez KP

Bardzo dobry plastik i piekne wglebne linie podzialu. Czy ktokolwiek wie, skad sie to wzielo?

Pozdrawiam Bravo112

Edytowane przez BRAVO112
Napisano (edytowane)

A wiedziałem że Edek wcale nie jest taki super! Tak samo zresztą jak wszystkie Hase-miye czy Tami-gawy!

Co to jest MLG?

Edytowane przez jmx62
Napisano (edytowane)

To jest profanacja eksponatów historycznych. 

To tak jakby ktoś na naszej kultowej "jedenastce" wystrugał kozikiem "kocham Elkę" i to jeszcze po niemiecku.

Edytowane przez jmx62
Napisano (edytowane)

Oddalilismy sie od tematu.Mylisz się  na SU-20 apu-13 miały napisy po angielsku Wodzidla oraz w kabinach część napisów też była po angielsku.tak że tak

Edytowane przez em
  • Like 1
Napisano (edytowane)

Ale robienie migacza Alcladem metalowym nie za bardzo ma sens, on był lakierowany na goły metal a po remontach to srebrzanka. Także w normalnej budowie nie boli tak bardzo  a jak sie chce zrobić wersję lustrzana, to trzeba po prostu surfem podlać i przeszlifować skrzydła, to nie jest jakoś bardzo trudne do usunięcia, tylko trzeba to delikatnie zrobić.

Edytowane przez Qz9
  • 1 month later...
Napisano

Czy ktoś z kolegów zwrócił uwagę na instrukcję montażu i malowania? Wygląda niemal identycznie jak instrukcje stosowane przez Mister Crafta. Czyżby obie firmy niezależnie od siebie korzystały z tego samego programu do tworzenia instrukcji?

Napisano
16 godzin temu, Staryfajter1954 napisał:

Czy ktoś z kolegów zwrócił uwagę na instrukcję montażu i malowania? Wygląda niemal identycznie jak instrukcje stosowane przez Mister Crafta. Czyżby obie firmy niezależnie od siebie korzystały z tego samego programu do tworzenia instrukcji?

Zauważyłem, że instrukcja  jest niemal identyczna jak w MisterCrafcie. Niestety jakość wyprasek też.

• Like 1