zloty Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 No to kolejny. Wyzwaniem będzie wymalować jak najwięcej tych przebarwień. Jak zawsze przy modelach Platza jest potrzebna własna inwencja. Mam mieszane odczucia w stosunku do figurek. Finalnie przy zamkniętej osłonie kabiny to ich prawie nie będzie widać ale... Postanowiłem powalczyć z oryginalną osłoną kabiny ...vacku jednak wygrywa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Sushi klimaty więc będę zaglądał Ciekawe to malowanie, tylko co to za ptaszora ma na stateczniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 20 godzin temu, M.A.V. napisał: Ciekawe to malowanie, tylko co to za ptaszora ma na stateczniku ? Woody Woodpecker to postać z kreskówek Universala i maskotka japońskiej 501 eskadry rozpoznawczej bodaj jedyny emblemat japońskich Phantomów który nie ma w sobie nic z azjatyckiego klimatu, ale co zrobić... Ładnie wyprowadziłeś zestawową kabinkę, gratuluję samozaparcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 W dniu 18.10.2020 o 11:08, zloty napisał: No to kolejny. Wyzwaniem będzie wymalować jak najwięcej tych przebarwień. Jak zawsze przy modelach Platza jest potrzebna własna inwencja. Mam mieszane odczucia w stosunku do figurek. Finalnie przy zamkniętej osłonie kabiny to ich prawie nie będzie widać ale... Postanowiłem powalczyć z oryginalną osłoną kabiny ...vacku jednak wygrywa. Fajne fotele i niezły jak na 144 kokpit. Ja bym tych figurek nie wklejał bo te fotele z pasami wyglądają naprawdę ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Jeszcze nic nie wkleiłem , ale jeśli zdecyduje się na maszynę w locie , to zostawię fotele zestawowe i dodam pilotów Heroses Models. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 19 minut temu, zloty napisał: Jeszcze nic nie wkleiłem , ale jeśli zdecyduje się na maszynę w locie , to zostawię fotele zestawowe i dodam pilotów Heroses Models. Zrób normalnie na podwoziu. Będzie fajniej wyglądał :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Tymczasem Platzkowy duch okazał się nie być TamijuniOM tudzież Edwardem. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 Phantomy lubią brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Oj, takich dziur żem się nie spodziewał... ale wybrnąłeś elegancko Nie sądzisz, że hak pod ogonem powinien być na końcu podklejony do samego ogona? Nawet na pierwszym zdjęciu jakie wrzuciłeś w warsztacie widać, że te haki nie dyndają w powietrzu tak, jak to wygląda w wykonaniu Platza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 Filip , co do haka to spokojnie go przygnę i dokleję. W obecnej pozycji będzie łatwiej malować. Blue Öyster Cult. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Zawsze mi się podobał ten samolot..Co do fotek Suszi-Fantomów to pytajcie kolegę Cezarek - był i robił..Możesz zapałkę albo co do fotki dołożyć jako pkt odniesienia? Edytowane 15 Stycznia 2021 przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 Jak dla mnie, rokuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 1 godzinę temu, zloty napisał: proszę Ale kleszcz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 Pierwsze zaprawki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Ciekawie wyglądają te zmagania z tym mikruskiem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Pomalowałem ciemniejsze zaprawki. Jednak kolor zaproponowany przez Gunze wyszedł jakoś tak blado i fioletowo. Konieczne okazały się poprawki do poprawek. Wyszło tak. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez zloty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Stycznia 2021 Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2021 Kończ, kończ, bo finału nie mogę się doczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Ciekawie to wygląda, a na pewno nie łatwy do odtworzenia ten kolaż.. A powiedz mi proszę - masz jakiegoś faworyta do polecenia w tej skali jeśli chodzi o F-4E? Ja na razie mam oferty słabo rozpoznane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Głupia sprawa - poprzednia wersja zaprawek - ten subtelniejszy fiolet - bardziej mi sie podobała, ale późniejsza wersja bez wątpienia lepiej siedzi w porównaniu ze zdjęciami oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 W dniu 24.01.2021 o 20:55, Mikolaj75 napisał: Ciekawie to wygląda, a na pewno nie łatwy do odtworzenia ten kolaż.. A powiedz mi proszę - masz jakiegoś faworyta do polecenia w tej skali jeśli chodzi o F-4E? Ja na razie mam oferty słabo rozpoznane... Wydaję mi się że najlepszy F-4E to , o zgrozo diecast !! Tomytec , np ten https://www.1999.co.jp/eng/10340741 Ale chyba są problemy z dostępnością. Mój Platz jakoś wygląda ale nie jest to poziom MiG -21 , A-4 ,czy nawet F105. Phantom to z pewnością jedna z białych plam w skali 144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 W dniu 25.01.2021 o 11:19, lejgo_inc napisał: Głupia sprawa - poprzednia wersja zaprawek - ten subtelniejszy fiolet - bardziej mi sie podobała, ale późniejsza wersja bez wątpienia lepiej siedzi w porównaniu ze zdjęciami oryginału. Ze wszystkimi zabiegami kosmetycznymi i kalkomanią będzie bardziej spójny. Fiolet był za mdły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Stycznia 2021 Share Napisano 30 Stycznia 2021 Fajnie to wygląda i czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Powoli koniec. Edytowane 2 Lutego 2021 przez zloty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi