M.J.89763 Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Cześć. Modelik samolotu F-35 w wersji A w barwach 422 TES U.S. Air Force. Wykonany prosto z pudła. Model zrobiony już jakiś czas temu i tak się zastanawiałem czy go pokazywać i w końcu postanowiłem go wstawić na forum, mimo wszystko . Największym błędem było chyba użycie kalek do tych paneli RAM zamiast malowania i wyszło tak jak widać. Szkoda też, że w zestawie nie było pylonów do podwieszenia uzbrojenia pod skrzydłami. Model byłby ciekawszy z podwieszeniami. Ostatecznie prezentuje się tak: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Ale ze co jest nie tak z tymi panelami RAM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 Teraz, Moses napisał: Ale ze co jest nie tak z tymi panelami RAM? Kalki w niektórych miejscach nie pasują dobrze do obrysu paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Patrz jakbys nie napisla to bysmy nie wiedzieli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Mi się bardzo podoba całość. Jest to moim zdaniem jeden z brzydszych nowoczesnych samolotów, a Twój ogląda się mega przyjemnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Jeden z ładniej pomalowanych F-35 jakie widziałem. Bardzo mi sie podoba, wygląda super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 podoba mi się szczególnie malowanie bo to niełatwa sprawa pomalować niby na jednolity kolor ale żeby to całościowo fajnie wyglądało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Mi się podoba. Foty z F-16 rewelacja! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Mi się podoba mimo kilku mankamentów (coś tam nie pykło od wewnątrz na statecznikach pionowych, bo widać miejsce łączenia), ale przede wszystkim brakuje mi trochę mocniejszego odwzorowania powłoki have glass. Ja bym panele RAM maskował do malowania. Przekonuje mnie kolor samolotu. Powiedz, jakich farb użyłeś? Edytowane 2 Listopada 2020 przez Mates 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Moses napisał: Patrz jakbys nie napisla to bysmy nie wiedzieli Godzinę temu, Usul napisał: Mi się bardzo podoba całość. Jest to moim zdaniem jeden z brzydszych nowoczesnych samolotów, a Twój ogląda się mega przyjemnie Dzięki bardzo Godzinę temu, Dzejo napisał: Jeden z ładniej pomalowanych F-35 jakie widziałem. Bardzo mi sie podoba, wygląda super Dzięki również za komentarz Godzinę temu, M.A.V. napisał: podoba mi się szczególnie malowanie bo to niełatwa sprawa pomalować niby na jednolity kolor ale żeby to całościowo fajnie wyglądało Dzięki bardzo 46 minut temu, mandrivecs napisał: Mi się podoba. Foty z F-16 rewelacja! Dzięki 42 minuty temu, Mates napisał: Mi się podoba mimo kilku mankamentów (coś tam nie pykło od wewnątrz na statecznikach pionowych, bo widać miejsce łączenia), ale przede wszystkim brakuje mi trochę mocniejszego odwzorowania powłoki have glass. Ja bym panele RAM maskował do malowania. Przekonuje mnie kolor samolotu. Powiedz, jakich farb użyłeś? Dzięki za komentarz. Próbowałem odwzorować "have glass" z użyciem farby Tamiya X-19 smoke. Nie chciałem przesadzić żeby nie wyszedł za ciemny. 42 minuty temu, Mates napisał: Ja bym panele RAM maskował do malowania. Dokładnie tak pomyślałem jak pojawiły się "trudniejsze" kalki . A do tego musiałbym chyba kupić maski bo tylko z taśmą maskującą to bym się chyba pochlastał 42 minuty temu, Mates napisał: Przekonuje mnie kolor samolotu. Powiedz, jakich farb użyłeś? Jako bazowy kolor użyłem Mr Hobby H53. Przy czym kolor ten modyfikowałem dodając czarnego w różnych proporcjach. I później na to jeszcze X-19 Smoke. Edytowane 2 Listopada 2020 przez M.J.89763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Fanie wyszło Osobiście poszedłbym w model od Academy. Tutaj typowa Hasegawa, goła golusieńka. 47 minut temu, Mates napisał: Przekonuje mnie kolor samolotu. Dokładnie jak Mates napisał, z kolorom trafiłeś super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Ładnie pomalowany i fajnie, że w wersji lecącej. A propos - podstawki gdzieś kupujesz, czy robisz samodzielnie (jak?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 14 godzin temu, rudy0007 napisał: Fanie wyszło Osobiście poszedłbym w model od Academy. Tutaj typowa Hasegawa, goła golusieńka. Dokładnie jak Mates napisał, z kolorom trafiłeś super Dzięki 1 godzinę temu, Grzego napisał: Ładnie pomalowany i fajnie, że w wersji lecącej. A propos - podstawki gdzieś kupujesz, czy robisz samodzielnie (jak?)? Dzięki Podstawka pod F-35 była razem z modelem. Natomiast przy F-16 który jest na zdjęciach jest podstawka zrobiona własnoręcznie z drutu aluminiowego fi 5 mm i podstawy pod ręcznik kuchenny. Zdjęcia modelu F-16 są też na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi