Kon_Bar Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Po baaardzo długiej budowie udało mi się ukończyć model kolejnego szybowca zarejestrowanego w Polsce - Grob 102 Astir CS 77. Modyfikacje obejmowały głównie wnętrze kabiny i mechanizację skrzydeł. Miłego oglądania 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Taki duzy palec ale szybowiec fajniutki Mam pytanko czy te hamulce nie są za wysoko podniesione bo są wyzsze niz profil skrzydla i z czego są bo jesli np płótno to chyba tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 49 minut temu, Adamo722 napisał: czy te hamulce nie są za wysoko podniesione bo są wyzsze niz profil skrzydla Co do wysokości - mierzyłem przed malowaniem i było OK Wklejone są minimalnie za wysoko (jest szparka pomiędzy powierzchnią skrzydła a dolną krawędzią płata hamulca), ale... tak zostaje - próba odklejenia i użycia innego kleju / ścięcia podpór skończyła się rozklejeniem jednego z hamulców. Za duże ryzyko uszkodzenia płata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Bardzo ładnie. A do czego służy ten drut przed statecznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 1 godzinę temu, Grzes napisał: A do czego służy ten drut przed statecznikiem? A co ja tam wiem o szybowcach? Wg mnie to dajnik do wariometru energii całkowitej tzw. sonda energii całkowitej (oczywiście piszę o tym długim, zagiętym w dół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Bardzo ładny szybowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 I liked it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Gratulacje, piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Ej daj fotki z mniejszą kompresją bo jest co oglądać, a jakość zdjec psuje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Przepiekny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Wspaniały. I nieustający szacunek za otwieranie hamulców (choć w warsztacie widziałem że nie był to Twój największy wysiłek przy tym modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi