Skocz do zawartości

T-60, T-70 zima 1943. Dwa ulepki...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Trochę pośnieżyło więc też mi się śniegu zachciało...  :)

Spróbuję coś wycisnąć z tych starych ulepków.

Figurki stare ale całkiem fajne. Wczoraj poskładałem.

btw jakby ktoś miał zbędna taka naklejkę to przyjmę z wdzięcznością "3a poduny"

5

4

Edytowane przez Mariusz 72
Napisano

@Mariusz 72T-70 to chyba Techmod? Też jakiś czas temu robiłem tę padakę, a w sumie to nawet obydwie, T-60 i T-70:) Co do napisu, nie wolisz zrobić pędzlem od ręki lub wyciąć sobie maski i machnąć aerografem? Moim zdaniem daje to lepszy efekt niż kalka

Napisano (edytowane)

może i racja... ale jakoś do niego przywykłem :)  (tak chyba to był Techmod 1:35... kawał szrota...  cała nadzieja w opadach śniegu)

Edytowane przez Mariusz 72
Napisano

Myślę, że przede wszystkim kreatywne radzenie sobie z utrudnieniami ze strony producenta, bo o ile pamiętam, to dał do tego ścierwa tak o 2-3 ogniwa za mało;)

Napisano

Całkiem fajne modele się szykują, niedawno składałem T-70, całkiem przyjemnie wyszedł, podobał się na wystawie :)  Co do długości gąsienic to faktycznie trzeba dopasować do otworów gąsienic zęby koła napędowego, ustawić na minimum oś regulacji koła napinającego, a osie kół nośnych muszą być na odpowiedniej wysokości czyli jak na zdjęciach, wtedy gąski maja właściwą długość..  Tak prosta konstrukcja, ze można ja maksymalnie oblachować :)

Napisano

Jako rzeczecie. Gąski tragiczne są.

Napracowałem się, a efekt raczej mizerny. Pamiątkowe zdjęcie i t-70 pojedzie do kreta.

T-60 fot9

T-60 fot8

• 3 months later...
Napisano

Model T-70 Miniart w końcu dotarł. Planuję wykorzystanie też modelu Techmod... ale lekko nie będzie. Nie wygląda to dobrze :)

Jeśli ktoś zna dobrze ten pojazd proszę o kontakt na priva.

T-60 fot10

• Super Moderator
Napisano

obu jak znam życie :D , ja jakoś bardziej nie ufam Miniartowi po Valentine...

• Super Moderator
Napisano

składalność może i jest w miarę ale merytorycznie porażka ale to na osobny temat a nie Koledze w temacie.

• Like 1
Napisano

Miniart bez porównania lepszy.  Linie podziałów są poprawne. Wieża we właściwym miejscu.

Jednak już znalazłem kilka drobnych przeoczeń.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam

Po względnym poprawieniu płyt kadłuba zdecydowałem się dokupić drugi model XD ... więc Techmod bb

T70 fot1

Napisano
T70 fot2

Kilka niezbędnych poprawek wstępnych. Bedę robił wersję wczesną (do tej dioramki) i późną w niemieckim malowaniu.

T70 fot3

• Like 2
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...